Σύμφωνα με το άρθρο 41 παρ.2 του Συντάγματος « Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαλύει τη Bουλή με πρόταση της Κυβέρνησης που έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, για ανανέωση της λαϊκής εντολής προκειμένου να αντιμετωπιστεί εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας. Αποκλείεται η διάλυση της νέας Bουλής για το ίδιο θέμα »
Δεν χρειάζεται να είσαι Συνταγματολόγος για να καταλάβεις ότι , αφού το ένα τρίτο της χώρας ονομάζεται Μακεδονία (ανατολική-κεντρική-δυτική) , το Σκοπιανό ,η ονοματολογία της ΠΓΔΜ δηλ , συνιστά όχι απλά θέμα εξαιρετικής σημασίας , αλλά , θέμα ΥΨΗΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ , οπότε ισχύει χωρίς καμία αμφιβολία η ανωτέρω Συνταγματική επιταγή .
Τυχόν παράκαμψη αυτής της τόσο σημαντικής Συνταγματικής διάταξης , προσβάλλει βάναυσα τη νοημοσύνη του εκλογικού σώματος και υποβαθμίζει επικίνδυνα την Δημοκρατία .
Άλλωστε, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει παραδεχτεί στην Βουλή ( 5/7/2018 ) ότι το Σκοπιανό είναι θέμα εξαιρετικής εθνικής σημασίας .
Τι σημαίνει αυτό με βάση την ανωτέρω Συνταγματική επιταγή ; Ότι , η Βουλή που θα αποφασίσει να δεσμεύσει τη χώρα σε ένα τέτοιο θέμα εξαιρετικής σημασίας θα πρέπει να έχει προκύψει από εκλογές , όπου οι πολίτες θα είχαν υπόψη τους την πρόθεση κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων ( ως προεκλογική εξαγγελία ) για το πως θα χειριστεί το θέμα αυτό , όταν και εάν .
Θυμάστε στις προεκλογικές εξαγγελίες της Παρούσας κυβέρνησης να υπάρχει αναφορά στην Συμφωνία των Πρεσπών ;
Με απλά λόγια , όποια κυβέρνηση ενεργήσει αυτόνομα και χωρίς να έχει ακολουθηθεί η ανωτέρω συνταγματική διαδικασία, πράττει ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ αφού , δεν θα έχει την εμπιστοσύνη εκείνης της Βουλής , που θα αντιπροσώπευε πραγματικά τον Ελληνικό λαό .
Ποιο ξεκάθαρα δεν γίνεται.
Στερήθηκε συνεπώς και στερείται από το εκλογικό σώμα η δυνατότητα να υποδείξει πως ή ποιος θα μπορούσε να αντιμετωπίσει, κατά τον καλύτερο για το ελληνικό εθνικό συμφέρον , τρόπο, το Σκοπιανό ζήτημα.
Εδώ όμως τίθενται παράλληλα , και ζωτικής σημασίας ερωτήματα ;
1.Γιατί δεν έχει αναδειχθεί και δεν έχει τονιστεί ( ξέρετε από ποιους ) η εξόφθαλμη αυτή αντισυνταγματικότητα ; Γιατί δεν λήφθηκε υπόψη;
2. Γιατί δεν αναδεικνύεται ως καθοριστικό ότι , η Κυβέρνηση ενήργησε αυτόνομα και χωρίς την εμπιστοσύνη της Βουλής, αφού σ’ αυτήν ( και γιαυτό το θέμα ) διαθέτει μόνον 145 βουλευτές , δεδομένης της διαφοροποίησης των ΑΝΕΛ ;
3. Γιατί δεν αναφέρεται ότι τον Σεπτέμβριο του 1993 η τότε Κυβέρνηση ζήτησε τη διάλυση της Βουλής από τον τότε ΠτΔ, προκειμένου να αντιμετωπισθεί πάλι το πρόβλημα των σχέσεων με τη Δημοκρατία των Σκοπίων, όπερ και εγένετο;
Τα συμπεράσματα δικά σας . Το δικό μας συμπέρασμα είναι ότι , με αυτά και αυτά , οδηγείται ο Ελληνικός λαός να ζήσει , εμφυλιακές συγκρούσεις
Ας φανούμε ποιο έξυπνοι …. στις κάλπες που έρχονται !
ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΗΣ ( Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας )
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ?