Διαφημίσεις

Την αισιοδοξία του για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του ζητήματος με την πΓΔΜ εξέφρασε μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, στην εκπομπή «Ιστορίες» και στη Σία Κοσιώνη, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, υπογραμμίζοντας τη στήριξη των ΗΠΑ στον ειδικό μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς και τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών.

«Ως Αμερική, θα κάνουμε τα πάντα για να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες του Νίμιτς στις μέρες και τις εβδομάδες που είναι μπροστά μας» είπε ο κ. Πάιατ. Εξέφρασε την άποψη ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα «ο καλύτερος τρόπος που οι ΗΠΑ μπορούν να υποστηρίξουν την διπλωματία αυτή την ώρα είναι αφήνοντας την διαπραγμάτευση να εξελιχθεί χωρίς εξωτερικούς παράγοντες», ενώ απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα «εάν υπάρχει σχέδιο Β για την πΓΔΜ ώστε να μπει στο ΝΑΤΟ», λέγοντας ότι πως έχει μάθει ως διπλωμάτης να μην απαντά σε υποθετικά ερωτήματα, «ειδικά όταν είμαστε στη μέση μιας διαδικασίας».

Ο κ. Πάιατ στη συνέντευξη του στον Σκάι αναφέρθηκε επίσης στην οικονομική κρίση, υποστηρίζοντας: «η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι ήταν όταν πρωτοήρθα στη χώρα, το καλοκαίρι του 2016. Όταν ήρθα εδώ, υπήρχαν πολλά ερωτήματα για το αν η Ελλάδα θα συμμορφωνόταν με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεών της. Υπήρχαν ερωτήματα σε σχέση με τη σταθερότητα της Κυβέρνησης, υπήρχε ο κίνδυνος των πρόωρων εκλογών, υπήρχαν ζητήματα σε σχέση με την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος, υπήρχαν μεγάλοι διαρθρωτικοί κίνδυνοι και από την πλευρά των επενδυτών» και επισήμανε ότι «μια από τις πιο σημαντικές προκλήσεις» τώρα είναι «το πώς (η Ελλάδα) θα προσελκύσει ξένες επενδύσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Σημείωσε ότι επειδή έχει δει να γίνονται αρκετά στον ενάμιση χρόνο που βρίσκεται στη χώρα είναι «πολύ αισιόδοξος για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές όσον αφορά στην ελληνική οικονομία».

Ερωτηθείς για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια ο Αμερικανός πρέσβης υποστήριξε ότι «υπάρχει συναντίληψη σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ελλάδα για την επιθυμία της χώρας σας να επανέλθει ως μια κανονική οικονομία της Ευρωζώνης».

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στην συνέντευξή του έκανε εκτενή αναφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς και στην πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα για την οποία δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αισιοδοξώ έπειτα από αυτή την συνάντηση, αισιοδοξώ με την ενέργεια που ο Πρωθυπουργός και η ομάδα του επένδυσαν σε αυτή την επίσκεψη».

Ωστόσο, ο κ. Πάιατ εξέφρασε επίσης την ανησυχία και το φόβο του για τυχόν «ατύχημα» στο Αιγαίο: «Αυτά τα F-16 σηκώνονται και ακούς τους πιλότους να τρέχουν ανατολικά, και τους Έλληνες από κάτω να λένε “κοίτα τα παιδιά μας” και κάποιος μόλις παραβίασε τον εναέριο μας χώρο. Αυτό σας υπενθυμίζει ότι είναι κάτι που συμβαίνει καθημερινά. Αυτοί είναι οι σύμμαχοι σας στο ΝΑΤΟ. H ανησυχία μας, ο φόβος μου είναι το ατύχημα. Γιατί όσο έχετε αυτά τα φονικά περίπλοκα στρατιωτικά συστήματα, που λειτουργούν σε κοντινή απόσταση το ένα δίπλα στο άλλο, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ενός φοβερού ατυχήματος, το οποίο φυσικά θα προκαλέσει μεγάλες επιπλοκές στη σχέση σας».
Αναφερόμενος στη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας και των δυτικών Βαλκανίων, ο κ. Πάιατ χαρακτήρισε την Ελλάδα «πυλώνα σταθερότητας σε μια πολύπλοκη περιοχή» και τόνισε ότι «οι χώρες των δυτικών Βαλκανίων πρέπει να συνεχίσουν την πορεία τους για ένταξη στους ευρωατλαντικούς θεσμούς» και συμπλήρωσε ότι πεποίθηση τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ελλάδας είναι ότι «οι χώρες αυτές πρέπει να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ».

Ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε στην έμφαση που δίνουν οι ΗΠΑ όχι μόνο στην Ελλάδα και την βόρεια Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων που είναι επίκεντρο σημαντικού ενδιαφέροντος και με την έννοια της εξωτερικής επιρροής. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάιατ «είδαμε τη ρωσική κακόβουλη επιρροή σε μια ιδιαίτερα εξωφρενική μορφή τον Οκτώβριο, όταν έγινε η απόπειρα πραξικοπήματος στο Μαυροβούνιο, που είχε όλων των ειδών τα ρωσικά αποτυπώματα επάνω της, και το βλέπετε αυτό σε όλη την περιοχή».
Ερωτηθείς ποια είναι η ανησυχία του «για την επιρροή της Ρωσίας στα δυτικά Βαλκάνια» ο Αμερικανός πρέσβης εστίασε στη φιλοδοξία του Κρεμλίνου να «προκαλέσει σύγχυση στον προσανατολισμό αυτών των χωρών και στην διαδικασία της συνεχούς μεταρρύθμισης και της ευθυγράμμισής τους με τους ευρωατλαντικούς θεσμούς» και εξήγησε ότι για αυτούς τους λόγους οι ΗΠΑ βλέπουν την Ελλάδα ως μια πολύ θετική επιρροή στη γειτονιά και ως πυλώνα σταθερότητας σε μια περίπλοκη περιοχή, που αφορά στα δυτικά Βαλκάνια, στην ανατολική Μεσόγειο και στις περιοχές της Βόρειας Αφρικής.

Χαρακτήρισε την Ελλάδα -που είναι ΝΑΤΟϊκός σύμμαχος των ΗΠΑ- ως γεωπολιτικό «κρίκο» μεταξύ της Ευρώπης και της ευρύτερης γειτονιάς.

onalert.gr

Συμφώνησαν στο όνομα Κοτζιάς-Νίμιτς με Σκόπια – Δείτε το νέο όνομα



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

4 σχόλια στο “Αμερικανός Πρέσβης: Φοβάμαι για ατύχημα στο Αιγαίο”
  1. “Ο κ. Πάιατ στη συνέντευξη του στον Σκάι αναφέρθηκε επίσης στην οικονομική κρίση, υποστηρίζοντας: «η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι ήταν όταν πρωτοήρθα στη χώρα, το καλοκαίρι του 2016. Όταν ήρθα εδώ, υπήρχαν πολλά ερωτήματα για το αν η Ελλάδα θα συμμορφωνόταν με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεών της. Υπήρχαν ερωτήματα σε σχέση με τη σταθερότητα της Κυβέρνησης, υπήρχε ο κίνδυνος των πρόωρων εκλογών, υπήρχαν ζητήματα σε σχέση με την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος, …”

    Ρε καραγκιόζη Πάιατ θα σου υπενθυμίσω κάτι που όλοι σας το ξέρετε αλλά κάνετε την πάπια:
    Όταν ήρθες εσύ είχαμε ήδη ανακεφαλαιοποιήσει το ιδιωτικό τραπεζικό μας σύστημα που διαχειρίζεται Ευρώ με περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια Ευρώ.
    Είχαμε ήδη κάνει το το εγκληματικό PSI όπου όλα μας τα δημόσια ταμεία έδωσαν περίπου 100 δις για αυτό το δήθεν χρέος μας (χώρια από αυτά που “έδωσαν” οι ιδιώτες).
    Ήδη είχαμε δώσει (ξεκινώντας τον Παπανδρέου) για τρία και κάτι χρόνια περίπου 20 δις το χρόνο με μηδενικό επιτόκιο, για τη μείωση του τεράστιου χρέους μας (μια …ευγενική χορηγία της ΕΕ).
    Ήδη δίνουμε περίπου 20 δις εδώ από τότε που μας σταμάτησαν τα μηδενικά επιτόκια για την εξόφληση των τόκων του χρέους των 320 δις.

    Όλοι ξέρουν ότι στα τέλη του 2008, αρχές του 2009, χρωστούσαμε 290 δις. Υπερβολικό βέβαια και δε θα εξηγήσω τώρα με ποιο τρόπο και για ποιο λόγο χρωστούσαμε τόσα πολλά, αλλά το χρέος μας τόσο ήταν.
    Και ήταν 290 δις και επειδή ο Καραμανλής είχε δώσει το Δεκέμβιο 2008 (με δανεικά-εγγυήσεις της ΕΕ) στις ιδιωτικές μας τράπεζες που διαχειρίζονται Ευρώ, ως κρατικές εγγυήσεις, 23 + 5 δισεκατομμύρια Ευρώ. Και επειδή αυτός παραιτήθηκε, οι τράπεζες το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων το επέστρεψαν (αργότερα όμως).

    Κάνε την πρόσθεση ανήξερε γελοίε καραγκιοζάκο
    290 δις – 28 δις – περίπου 140 δις (για τα 7 χρόνια, από το 2010) – περίπου 100 δις = λιγότερο από 30 δις.
    Τόσο θα έπρεπε να είναι το δημόσιο χρέος της χώρας. Και όχι …320 δις.-

    1. Μήπως για αυτό το λόγο παραιτήθηκε ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου ξεκίνησε στη συνέχεια το …κόλπο; Σίγουρα όχι, απλά οι τράπεζες δεν το ήξεραν. Εάν ήταν το κόλπο να ξεκινήσει …εν αγνοία του, δε θα έδινε αυτός 23 δις στις τράπεζες ως κρατικές εγγυήσεις, λίγο πριν παραιτηθεί. Ο Καραμανλής παραιτήθηκε επειδή ενέδωσε στους Ρώσους και συμφώνησε στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Και στη συνέχεια σημειώθηκαν πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, έγιναν διάφορα σκάνδαλα και απόπειρες δολοφονίας εναντίον του. Μήπως λοιπόν η παραίτησή του είχε κάποια σχέση με την Αμερική; Αναρωτιέμαι, δεν κατηγορώ…

      Μέχρι όμως και ο ο Βαρουφάκης λέει ότι τα χρήματα που μας έδωσαν δήθεν για τις δικές μας τράπεζες, επεστράφησαν προς Γαλλία και Γερμανία για να διασώσει η Ελλάδα τις εκεί τράπεζες. Ή μάλλον ούτε αυτό, τα χρήματα ούτε ήρθαν ούτε έφυγαν, τραπεζικές εγγραφές έγιναν. Μόνο που το λέει τώρα, δεν το έλεγε όταν ήταν υπουργός οικονομικών της χώρας. Και ούτε μας λέει πόσα χρήματα ακριβώς δώσαμε…

      Αφού είναι έτσι, πρόκειται για δήθεν χρέος. Εμάς όμως μας έπεισαν ότι το χρέος μας δημιουργήθηκε επειδή πληρώναμε μισθούς και συντάξεις ή επειδή είχαμε πάρα πολλούς δημοσίους υπαλλήλους.
      Εφόσον διενεργήσουμε λοιπόν έναν πραγματικό επίσημο λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους, τότε κανένας Ευρωπαίος, κανένας δανειστής, κανένας τοκογλύφος, κανένας “εταίρος” μας, δεν θα μπορεί να μας πει τίποτε επειδή δε θα πληρώνουμε μέχρι να λήξει ο λογιστικός έλεγχος.
      Και αν δε δίναμε αυτά τα δις και φαλίριζαν οι τράπεζες κανείς δε θα έχανε τις καταθέσεις του όπως νομίζουν πολλοί, αφού τα χρήματα δε βρίσκονται στα ταμεία των τραπεζών αλλά έχουν δοθεί από τις τράπεζες για δάνεια και δεν υπάρχουν σε ρευστό.

      Πρέπει λοιπόν η Ελλάδα να κλείσει στη φυλακή για εσχάτη προδοσία, όλους αυτούς που την κατέστρεψαν, αυτούς που την καταχρέωσαν με περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια Ευρώ δίνοντάς τα στις ιδιωτικές τράπεζες που διαχειρίζονται Ευρώ. Και αυτά προστέθηκαν στο χρέος μας. Και βεβαίως η εσχάτη προδοσία ποτέ δεν παραγράφεται, ούτε με το νόμο περί …μη ευθύνης υπουργών του Βαγγέλη Τούρκογλου (νυν Ευάγγελου Βενιζέλου). Για αυτό το λόγο πρέπει να κατηγορήσουμε όλους τους πρώην και νυν κυβερνώντες μας για εσχάτη προδοσία.
      Και όλες οι υπογραφές τους δε θα “δένουν” την Ελλάδα, όταν αυτοί θα καταδικαστούν για εσχάτη προδοσία. Και όλα τα ξεπουλήματα που πήγαν για το δήθεν χρέος μας (λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛΒΟ, κλπ κλπ) θα επιστραφούν στο δημόσιο.

      Και ίσως κάποιοι πιστεύουν ότι …έπρεπε να δώσουμε τα χρήματα για τις τράπεζές μας.
      Αυτό που πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε είναι ότι την οποιαδήποτε χρηματοδότηση των τραπεζών («ανακεφαλαιοποιήσεις» και «κρατικές εγγυήσεις») την αναλαμβάνει η χώρα από μόνη της, μόνο εφόσον έχει εθνικό νόμισμα που το εκδίδει η ίδια. Και μόνο τότε. Και μόνο επειδή εκδίδει μόνη της το χρήμα. Και ακριβώς επειδή η χώρα εκδίδει μόνη της το χρήμα.
      Αυτό γίνεται ανέκαθεν, από τη δημιουργία του χρήματος και του τραπεζικού συστήματος.
      Στην Ελλάδα, επειδή ακριβώς έχουμε Ευρώ, τη χρηματοδότηση των τραπεζών θα έπρεπε να την αναλάβει η ΕΚΤ που εκδίδει το Ευρώ, αφού αυτή εκδίδει το χρήμα. Θα έπρεπε…
      Δεν μπορεί η ΕΚΤ να συμμετέχει μόνο στα κέρδη και τη χασούρα να την αναλαμβάνει μόνο του το κάθε κράτος.
      Και προσέξτε, μπορεί αυτό που γράφω να ακούγεται από κάποιον ειδήμονα πολύ …ερασιτεχνικό. Γράφω ότι η ΕΚΤ θα έπρεπε να αναλάβει τη χρηματοδότηση όλων των τραπεζών…
      Θα το εξηγήσω και αυτό λοιπόν:
      Καταρχάς είμαι σίγουρος ότι οι ελληνικές τράπεζες δε χρειάζονταν περισσότερο χρήμα ακόμα και από το ετήσιο ΑΕΠ της χώρας, ακόμα και από τις συνολικές καταθέσεις μας, τόσο σύντομα για …χρηματοδότηση. Άρα όλο αυτό με το «χρέος» μας είναι κόλπο των διεθνών τοκογλύφων, με «συνεργάτες» το διεφθαρμένο πολιτικό μας σύστημα, για να μας αρπάξουν ολόκληρη τη δημόσια περιουσία μας.
      Στη συνέχεια θα αναφέρω πως όταν παλαιότερα επί δραχμής χρειάζονταν χρηματοδότηση η …Τράπεζα Κρήτης, έκανε τον έλεγχο η Τράπεζα της Ελλάδος και στη συνέχεια η Ελλάδα χρηματοδοτούσε. Ολόκληρη η Ελλάδα και όχι η …Κρήτη. Που σημαίνει ότι η ΕΚΤ θα έπρεπε να ελέγξει εάν πραγματικά κάποια τράπεζα χρειάζονταν τόσο χρήμα για …ανακεφαλαιοποίηση και μετά ολόκληρη η ΕΕ να χρηματοδοτούσε. Και αναφέρομαι σε όλες τις τράπεζες της ΕΕ που διαχειρίζονται Ευρώ. Η ΕΕ θα έπρεπε να χρηματοδοτήσει όλες τις τράπεζες της Ευρώπης και άρα όλες οι χώρες να συμμετείχαν, ανάλογα όμως με την οικονομική δυνατότητα της κάθε χώρας.
      Είναι λοιπόν φανερό ότι αυτές οι «ανακεφαλαιοποιήσεις» των τραπεζών είναι εκβιασμός. Είναι οικονομικός στραγγαλισμός όποιων χωρών επιθυμεί το «σύστημα».
      Δεν είναι άλλωστε τυχαίο οι ελληνικές τράπεζες σε περίοδο κρίσης να «χρειάστηκαν» περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια Ευρώ σε δυόμιση χρόνια και αυτά να προστέθηκαν στο δημόσιο χρέος της Ελλάδας. Και πριν και μετά από αυτά τα δις που πήραν για «χρηματοδότηση» οι τράπεζες μας, χρειάστηκαν μόνο κάτι εκατομμύρια…

      1. Δείτε και το διάγραμμα από την επίσημη ιστοσελίδα του ΔΝΤ, εκεί φαίνεται πολύ καθαρά αυτό που λέω.
        http://www.indexmundi.com/greece/public_debt.html

        Έναν λογιστικό έλεγχο του Δημοσίου χρέους θα πρέπει να διενεργήσουμε. Δεν μπορεί ξαφνικά να χρωστάμε το …170% του ΑΕΠ της χώρας, εκεί που για πολλά χρόνια χρωστούσαμε γύρω στο 100% του ΑΕΠ.

        Μάθετε ότι και στην Ισλανδία ξεκίνησαν να κάνουν ακριβώς το ίδιο κόλπο, παρόλο που δεν είναι καν στην ΕΕ και φυσικά δεν έχει Ευρώ. Χρωστούσε η χώρα πολλά δισεκατομμύρια για τις “ανακεφαλαιοποιήσεις” των τραπεζών της. Αναλογικά με τον πληθυσμό της χρωστούσε περισσότερα ακόμα και από ότι το δικό μας “χρέος” και οι ιδιωτικές της τράπεζες ήθελαν και άλλα. “Χρειάζονταν” να κάνουν και άλλη …ανακεφαλαιοποίηση.
        Παρόλο λοιπόν που το δέχτηκαν όλοι οι πολιτικοί της και το ψήφισαν όλα της τα κόμματα στη βουλή, αρνήθηκε ο πρόεδρος της Ισλανδίας να δώσουν και άλλα χρήματα, αρνήθηκε να δανειστεί η Ισλανδία και άλλα χρήματα για τις τράπεζές της.
        Ο πρόεδρος της Ισλανδίας (κύριος Γκρίμσον) έκανε το μόνο που μπορούσε να κάνει βάσει Ισλανδικού συντάγματος. Αρνήθηκε να υπογράψει για να πάρουν επιπλέον δάνεια και να ανακεφαλαιοποιήσουν ξανά τις τράπεζές τους και κάλεσε το λαό σε δημοψήφισμα.
        Το ίδιο που θα μπορούσε να κάνει και ο δικός μας πρόεδρος της δημοκρατίας.
        Στο δημοψήφισμα αυτό, το 93% του λαού της Ισλανδίας αρνήθηκε να ξεχρεώσει τις τράπεζες εις βάρος του, αρνήθηκαν να πληρώσουν οι ίδιοι οι πολίτες τα χρέη των τραπεζών. Το 93% των Ισλανδών. Αυτό σε ποιο ΜΜΕ μας το άκουσε κανείς; Οι τράπεζες χρεοκόπησαν και οι τραπεζίτες κλείστηκαν στη φυλακή για τα χρέη αυτά. Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια που έγιναν πρόσφατα και την πήγαν Αγγλία και Ολλανδία για τα χρέη της, δικαιώθηκε οριστικά η Ισλανδία και τώρα δε χρωστάει σε κανέναν.
        Που σημαίνει ότι ακόμα και αν εμείς ως Ελλάδα χρειαζόμασταν πράγματι τόσο χρήμα για τις τράπεζές μας (αποκλείεται αλλά …λέμε) και εάν ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε από μόνοι μας τις “χρηματοδοτήσεις” των ιδιωτικών μας τραπεζών (και όχι η ΕΚΤ όπως σίγουρα ισχύει αλλά λέμε …εάν) θα μπορούσαμε να διαγράψουμε το χρέος αυτό, με παράδειγμα την Ισλανδία.
        Τα δικαστήρια θα μας δικαίωναν και όσοι μας έδωσαν χρήματα μπορούν να ξεχάσουν τα χρήματα αυτά εφόσον πήγαν για τις χρηματοδοτήσεις των τραπεζών.
        Ή να τους τα δώσει η ΕΚΤ που εκδίδει το Ευρώ κατά το δοκούν, χωρίς αντίκρισμα σε χρυσό όπως είχε το χρήμα κάποτε.
        Αφού φημολογείται ότι η ΕΚΤ πληρώνει τα πρόστιμα στην Αμερική για τις Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.
        Φημολογείται επίσης, ότι λόγω της γεωγραφικής της θέσης έχει και η Ισλανδία τεράστιο ορυκτό πλούτο στην τεράστια ΑΟΖ της. Όπως έχει και η Ελλάδα…

        Άρα λοιπόν, θα μπορούσε να πει κανείς, αιτία του Ελληνικού προβλήματος αποτελούν οι …υδρογονάνθρακες.

        Μιλάμε λοιπόν για …δάνεια και για …χρέη, μάθετε ότι η χώρα δανείστηκε μόνο και μόνο για να χρωστάει και όχι για άλλο λόγο. Εδώ και λίγα χρόνια ξεπουλιούνται τα πάντα, ότι αποφέρει πλούτο για τη χώρα ξεπουλιέται χωρίς καμιά αιτία. Και τα χρήματα δεν τα παίρνουμε, αλλά πάνε προς …αποπληρωμή δανείων.
        Ο ΟΠΑΠ πχ δόθηκε με χρήματα όσο κέρδος είχε σε ένα χρόνο, για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ πήραμε 45 εκατομμυριάκια (και μάλιστα μιλάμε για εκατοντάδες συρμούς, εκατοντάδες χιλιόμετρα ράγες, δεκάδες σταθμούς κλπ κλπ, καινούριος προαστιακός σιδηρόδρομος, χιλιάδες επιβάτες καθημερινά). Λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛΒΟ, ΟΛΘ κλπ.
        Ξεπουλάμε ότι αποφέρει κέρδος για τη χώρα, έτσι ώστε στο τέλος η Ελλάδα να μη βγάζει άλλα χρήματα για να μπορεί να ξεχρεώνει αυτά που δήθεν χρωστάει…
        Δε θα βγάζουμε άλλο κέρδος από την εθνική μας περιουσία και θα αναγκαστούμε να δώσουμε τον ορυκτό μας πλούτο.
        Τον ορυκτό πλούτο (πετρέλαια και φυσικό αέριο) που μέχρι πρότινος …ούτε που γνωρίζαμε ότι υπήρχε. Και την Ελληνική ΑΟΖ δεν έχουμε ακόμα και σήμερα ανακηρύξει, αφού δήθεν φοβόμαστε τους Τούρκους.
        Και όμως η Κύπρος επί Τάσου Παπαδόπουλου ανακήρυξε τη δική της ΑΟΖ και μας παρακαλούσε να ανακηρύξουμε ταυτόχρονα και εμείς τη δική μας. Και σημειώστε ότι η Ελλάδα έχει ορυκτό πλούτο αξίας πολλών τρισεκατομμυρίων Ευρώ, το οποίο το γνωρίζουν οι πάντες (αυτοί που πρέπει) εδώ και δεκαετίες.
        Αυτός είναι και ο λόγος που γίνεται η φτωχοποίηση της Ελλάδος.
        Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στην Αφρική, η χώρα με τις μεγαλύτερες εξαγωγές πετρελαίου είναι η …Νιγηρία.
        Και ο λαός της Νιγηρίας πεθαίνει της πείνας.

  2. Και σχετικά με την πΓΔ θα σου πω τα εξής:
    Η Ελλάδα έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα της λέξης Μακεδονία. Ποτέ δεν πρόκειται το κρατίδιο αυτό να ονομαστεί έτσι, εφόσον δεν το αναγνωρίσουμε εμείς. Όλοι οι υπόλοιποι ας το ονομάζουν όπως θέλουν. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να εισπράξουν καμιά μήνυση στην οποία δεν υπάρχει περίπτωση να μη δικαιωθούμε από τα διεθνή δικαστήρια.
    Και σίγουρα όλοι “ξεχνάνε” ότι υπάρχει και ένα ιστορικό προηγούμενο. Όταν η Αγγλία θέλησε να μπει στην ΕΕ με το όνομα “Μεγάλη Βρετανία”, η Γαλλία αντέδρασε επειδή υπάρχει ένα τμήμα στα βόρεια της Γαλλίας με το όνομα “Βρετάνια”. Και η Αγγλία αναγκάστηκε, για να εισέλθει στην ΕΕ, να χρησιμοποιήσει το όνομα “Ηνωμένο Βασίλειο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *