Μπαράζ συνδυασμένων προκλήσεων Τούρκων και Αλβανών εναντίον της Ελλάδας με στόχο τα ελληνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε Αιγαίο και Ιόνιο. Πριν λίγο οι Αλβανοί ανέφεραν ότι με άδεια του ελληνικού κράτους εταιρείες εισέβαλαν σε «αλβανικά ύδατα» στο Ιόνιο για να διενεργήσουν έρευνες για υδρογονάνθρακες;
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει εκδώσει άδεια για έρευνες στα τμήματα της θάλασσας και του εδάφους στα βόρεια της Πελοποννήσου, μέσω μιας συμφωνίας που υπεγράφη στην Αθήνα σήμερα Πέμπτη από το ελληνικό Υπουργείο Ενέργειας και εταιρείες του κλάδου.
Η περιοχή παραχώρησης «Ιόνιο 2», τοποθετείται στο τεταρτημόριο που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού της Κέρκυρας, και αποτελεί περιοχή που συμπίπτει με την επίμαχη περιοχή μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας για την οποία δεν υφίσταται συμφωνία», καταλήγουν οι Αλβανοί.
Η συμφωνία επιτεύχθηκε μεταξύ του υπουργού ενέργειας Γιώργου Σταθάκη και εταιρειών ελληνικών συμφερόντων . Το υπουργείο ανακοίνωσε τη συμφωνία χωρίς να λάβει υπόψη του όχι μόνο τον θαλάσσια χάρτη, αλλά και την ανοικτή διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία για τα θαλάσσια σύνορα .
Πιο συγκεκριμένα το πρωί, ο Γ.Σταθάκης και ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Γρηγόρης Στεργιούλης υπέγραψαν τη σύμβαση για την παραχώρηση των περιοχών ‘Αρτα – Πρέβεζα και Βορειοδυτική Πελοπόννησο, ενώ ακολούθησε η υπογραφή της σύμβασης με τον πρόεδρο της Energean, Μαθιό Ρήγα, για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.
Υπενθυμίζουμε ότι και οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν τις NOTAM A2498/17 & Α2501/17 με τις οποίες αντιδρούν στις ελληνικές ΝΟΤΑΜ Α1200/17 & Α1201/17, με τις οποίες δεσμεύονται περιοχές στο ΒΑ ΑΙΓΑΙΟ για ασκήσεις των ελληνικών ΕΔ το χρονικό διάστημα 29/5-1/6.
Οι Τούρκοι για μια ακόμη φορά προβάλλουν το άθλιο επιχείρημα ότι τα νησιά ΘΑΣΟΣ-ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ-ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ-ΛΕΣΒΟΣ-ΨΑΡΑ – ΧΙΟΣ & ΣΑΜΟΣ τελούν υπό καθεστώς αποστρατικοποίησης και δεν πρέπει να περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό ασκήσεων από τις Ελληνικές ΕΔ.
Γι αυτό το λόγο, πλοία του Πολεμικού Ναυτικού που συμμετέχουν στην άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2017» θα καταπλεύσουν σε λιμάνια του βορείου, βορειοανατολικού και κεντρικού Αιγαίου την Πέμπτη 1 Ιουνίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος».
Πρόκειται για τα λιμάνια: Αγίου Ευστρατίου, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Θάσου, Καβάλας, Λήμνου, Σαμοθράκης, Σκοπέλου, Σκύρου, Φούρνων και Ψαρών.
Μετά τους Τούρκους στο Αιγαίο που αλλάζουν ονόματα στα νησιά μας , τώρα έχουμε και τους Αλβανούς που ονομάζουν ελληνικά χωρικά ύδατα ως «αμφισβητούμενα» ή «αλβανικά».
Νομίζουμε ότι γενικά θα πρέπει να έχουμε συνεχώς σε ετοιμότητα τις ελληνικές ΕΔ σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια , να ανακηρύξουμε άμεσα ΑΟΖ στο Αιγαίο, και να ξεκινήσουμε έρευνες στο Ιόνιο συνοδεία ειδικού στολίσκου.
Τα πράγματα όσο πάνε και αγριεύουν με τους «γείτονες» που νομίζουν ότι μπορούν να προσβάλουν κάθε λίγο και λιγάκι έναν λαό ολόκληρο. Τα σύνορα της Ελλάδας τα φυλάει ο ελληνικός στρατός και η Παναγία , αυτό ας το έχουν υπόψη τους όλοι τους. Αν θέλουν ας κοπιάσουν.
pentapostagma
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Μεταφερόμαστε στα 1996 – 1997, στην Αλβανία. Τότε στην γειτονική χώρα έσκασε το τραπεζικό σκάνδαλο με τις “Πυραμίδες”.. η όποια αλβανική οικονομία κατέρρευσε! Η Τουρκία περίμενε άδικα κάποια πολιτική η στρατιωτική κίνηση εκ μέρους της Ελλάδας… προφανώς γιατί στην Τουρκία τουλάχιστον μέχρι τότε δεν είχαν καταλάβει ότι στην Ελλάδα, η πολιτική, στρατιωτική και εκκλησιαστική ηγεσία αποτελείται από ανέραστους πνευματικά ανθρώπους, χωρίς φαντασία, η εθνικά οράματα. Τι ακριβώς περίμενε η Τουρκία; Ότι οι πολιτικοί και τα στρατιωτικά επιτελεία με την συνδρομή της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα φόρτωναν σε 300 Stayer κάποιους τόνους ψωμί… κάποιους τόνους κονσέρβες, και θα ανέβαιναν από την Κακαβιά με προορισμό τον Γενούσο ποταμό! Την επιχείρηση θα την βάφτιζαν επιχείρηση ειρήνης και ελπίδας για τον αδελφό αλβανικό λαό… τις γνωστές παγκόσμιες μαλακίες που λένε άπαντες, όταν θέλουν να επεκτείνουν τα σύνορα τους… από όπου περνούσε το ελληνικό καραβάνι ελπίδας και ειρήνης θα τοποθετούσαν και ελληνικές σημαίες, με κέντρα προσέγγισις προς διατροφή του αλβανικού λαού κ.λ.π. με αυτό τον απλό πολιτικό τέχνασμα αλλά με στρατιωτικό τρόπο θα είχε λυθεί το τωρινό πρόβλημα… αλλά όπως στρώνει κανείς κοιμάται, και κάθε λαός είναι άξιος των κυβερνώντων του. Αυτά.