Επιπλέον οι δημόσιες υπηρεσίες και το Κοινοβούλιο, θεωρούνται ως οι επόμενοι πιο διεφθαρμένοι θεσμοί, ενώ ένας στους τέσσερις αναφέρει ότι έχει πέσει θύμα δωροδοκίας τον τελευταίο χρόνο. Στην Ελλάδα, όπου η καχυποψία προς τους θεσμούς έχει μακρά παράδοση, η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τα πολιτικά κόμματα, το κοινοβούλιο, τα ΜΜΕ και τις επιχειρήσεις, διευρύνθηκε από την τελευταία μέτρηση.
Η κρίση στην ελληνική κοινωνία είναι εμφανής, παρόλο που τα ποιοτικά χαρακτηριστικά δεν απέχουν πολύ από τον αντίστοιχο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η αστυνομία εμφανίζεται ως ο πιο συχνός παραλήπτης της δωροδοκίας, με ποσοστό 29% αυτών που μαρτύρησαν ότι δωροδόκησαν αστυνομικούς.
Πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι οι δωροδοκίες προς την αστυνομία έχουν σχεδόν διπλασιαστεί συγκριτικά με το 2006, ενώ περισσότεροι άνθρωποι καταγγέλλουν δωροδοκίες σε δικαστικούς ή σε υπηρεσίες μητρώου και αδειοδότησης, συγκριτικά με πριν από πέντε χρόνια.
Το Παγκόσμιο Βαρόμετρο της Διαφθοράς πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2003 και σε αντίθεση με τον Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς, αντικατοπτρίζει καθαρά τη γνώμη των πολιτών, σχετικά με τη διαφθορά και τη διαφάνεια.
Πραγματοποιείται σε συνεργασία με παγκόσμιο οργανισμό δημοσκοπήσεων σε 60 χώρες του κόσμου και δεν βαθμολογεί ούτε κατατάσσει τις χώρες, οι οποίες μετέχουν.
Το Παγκόσμιο Βαρόμετρο της Διαφθοράς για το 2010 βασίζεται σε δείγμα 91.000 ανθρώπων σε 86 χώρες και περιοχές.
Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice