του Νίκου Βεντουράκη
O νέος ο οποίος είναι Βρετανικής καταγωγής, δέχθηκε να απαντήσει με επιστολή, παρουσιάζοντας την άποψή του για τις ηλεκτρονικές επιθέσεις σε ιστότοπους…
συμπεριλαμβανομένων της MasterCard, της Visa και του PayPal.
“Είμαι “Anonymous”, είμαι πληροφορημένος, νέος και θαρραλέος”
“Γνωρίζω πολύ καλά πως έχω βιώσει άλλες κουλτούρες εκτός της δικής μου. Θεωρώ των εαυτό μου πολίτη του κόσμου επειδή η γενιά μου δεν έχει γνωρίσει τίποτα άλλο εκτός από μία συνεχώς αναδυόμενη παγκόσμια κουλτούρα, η οποία έχει σφυρηλατηθεί στο καμίνι του διαδικτύου, το καζάνι μέσα στο οποίο υπάρχουν ιδέες και πληροφορίες”
Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στο συναίσθημα της γενιάς του, η οποία μεγάλωσε με το Internet και υποστηρίζει την ελευθερία της έκφρασης μεταξύ όλων.
“Από την παιδική ηλικία έχω λάβει ως δεδομένη την ικανότητα του να μπορώ να επικοινωνήσω με οποιονδήποτε άνθρωπο για οποιοδήποτε θέμα θέλω, χωρίς να φοβούμαι λογοκρισία ή έλεγχο. Όπως και η υπόλοιπη γενιά μου, είμαι περήφανα ‘εθισμένος’ στο τρελό συναίσθημα της απεριόριστης ελευθερίας σκέψης και εκφοράς απόψεων, την επικοινωνία ιδεών και την παγκόσμια συν-κοινωνία που προσφέρει το διαδίκτυο. Μέσα από την άνοδο των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, οι ζωές μας φαίνεται να εμπεριέχονται μέσα στο ίδιο το δίκτυο, καταγεγραμμένες, ‘ανεβασμένες στο διαδίκτυο’, και διαμοιρασμένες σε κοινή θέα προς σχόλιο ή παρακολούθηση του καθενός”.
“Είναι μία νέα μέθοδος ανθρώπινης αλληλεπίδρασης που σε πολλούς ανθρώπους, ιδιαίτερα της προηγούμενης γενιάς, φαίνεται περίεργη και παράλογη. Για εμάς, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία φυσική εξέλιξη της τεχνολογίας, η οποία παρεπιπτόντως δε φαίνεται πως θα επιβραδύνει σύντομα. Η συνεχής και γοργή αλλαγή είναι μία ιδέα με την οποία η γενεά μας, έχοντας ήδη γίνει μάρτυρας της γέννησης της εποχής της πληροφόρησης, έχει εμπεδώσει και συνηθίσει”.
Κατακρίνοντας τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς οι οποίοι κακόβουλα προσπαθούν να φιμώσουν τη διαρροή των πληροφοριών, ο “Αnonymous” συνέχισε να εφιστά την προσοχή στο φαινόμενο της λογοκρισίας η οποία κινδυνεύει να καταλάβει το Διαδίκτυο.
“Παρόλα αυτά, για κυβερνήσεις και οργανισμούς οι οποίοι περιορίζονται από αυστηρές παραδόσεις, η ιδέα της αλλαγής είναι συνήθως απειλή. Ιδιαίτερα όταν η απειλή είναι εξωτερική και εκτός του ελέγχου τους”.
“Έτσι εξηγείται και το συμβολικό νόημα του επονομαζόμενου, πια, δραματικού σκανδάλου Cablegate/Wikileaks το οποίο βλέπουμε μέσα από το πρίσμα της Διαδικτυακής Γενεάς: μία απελπιστική προσπάθεια ενός απαρχαιωμένου καθεστώτος να σταματήσει την αλλαγή, ή στην καλύτερη περίπτωση, να την ελέγξει. Το θέμα του WikiLeaks είναι μόνο μία μάχη, αλλά είναι σημαντικό στο ότι αντιπροσωπεύει ένα πόλεμο ο οποίος μαίνεται εκ της γεννήσεως του internet: μία διαμάχη μεταξύ κρατών και εταιριών ενάντια σε οργανισμούς και ατόμων, για τον έλεγχο και τη διεύθυνση του περιεχομένου του διαδικτύου”.
“Με άλλα λόγια, τη λογοκρισία”.
“Η δημοσίευση των διπλωματικών συνομιλιών από το WikiLeaks είναι μία δυναμική πράξη διαφάνειας σε έναν κόσμο ο οποίος βλέπει να αναμασάται ο συγκεκριμένος όρος αλλά χωρίς αντίκρισμα. Οι προσπάθειες αποσιώπησης του WikiLeaks είναι ένα επίσης ανησυχητικό γεγονός λογοκρισίας. Αυτό που είναι φανερό είναι πως οι Δυτικές, δικές μας, κυβερνήσεις, ενώ έχουν ως συνταγματική βάση τις ελευθερίες του ατόμου και τις δημοκρατικές αξίες, φαίνονται πρόθυμες να προωθήσουν ένα σύστημα περιοριστικής διαδικτυακής κυβέρνησης η οποία απειλεί το τελευταίο οχυρό της ελεύθερης έκφρασης”.
“Τα ιδανικά της ελευθερίας τα οποία αντιπροσωπεύονται μέσω της διαδικτυακής επίθεσης τα οποία με τη σειρά τους είναι σεβαστά και αντιπροσωπευτικά χαρακτηριστικά της γενιάς μου είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους υποστήριξα και -πιθανώς- συμμετείχα στην επίθεση των ‘Ανωνύμων’ εναντίων των επιχειρήσεων και κυβερνήσεων οι οποίες προσπάθησαν να βάλουν φίμωτρο στο WikiLeaks. Είναι τα ίδια ιδανικά τα οποία έχουν ωθήσει απεριόριστα άτομα, τα οποία είναι γνωστά μόνο ως Ανώνυμοι, στο να διαμαρτυρηθούν και να δράσουν. Η υποστήριξή μας στην επίθεση DDoS τη μέρα που συνέβη, είναι παρόμοια με την καθιστική διαμαρτυρία παλαιότερων χρόνων”.
Τέλος, ο “Αnonymous” παρομοίασε το ηλεκτρονικό σαμποτάζ ως μορφή διαμαρτυρίας, παρόμοια με τις διαμαρτυρίες του παρελθόντος και έκρουσε τον κώδωνα των κινδύνων που απειλούν την ιδιωτικότητα και ελοχεύουν με την παρουσίαση του σκάνδαλου των WikiLeaks.
“Αυτή η στιγμή είναι χαρακτηριστική της ιστορίας της μάχης για ελεύθερη έκφραση απόψεων στο διαδίκτυο. Είναι η διαδικτυακή παρομοίωση του Μάη του 1968 και τις διαμαρτυρίες των φοιτητών στο Παρίσι, ή τις διαμαρτυρίες κατά του πολέμου του Βιετνάμ στις Η.Π.Α. το 1969. Δεν προκαλούμε κάτι διαφορετικό, δεν είμαστε επαναστάτες. Είμαστε εδώ, όμως, για να αντισταθούμε στην καταστροφή κάτι παλιού και διαχρονικά ισχύοντος: το ελεύθερο διαδίκτυο το οποίο έχει χαρακτηρίσει και συμβάλει στις ζωές και στα βιώματά μας μέχρι τώρα”.
“Το ποιό θα είναι το αποτέλεσμα, είναι ακόμα άγνωστο”.
“Είμαι “Anonymous”, και σαν χιλιάδες άλλους άνδρες και γυναίκες, συζύγους και των δύο φύλων, παιδιών και συγγενών οι οποίοι κάθονται στους υπολογιστές τους σε σπίτια και γραφεία ανά τον κόσμο, έτσι κι εγώ προσθέτω τη μικρή μου φωνή σε πολλές φωνές, έτσι ώστε να ακουστούμε”
“Το διαδίκτυο ανήκει σε όλους, και αυτό θέλουμε να παραμείνει έτσι”.
PROTO THEMA
Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice