Μάχη με τις ασφυκτικές προθεσμίες θα δίνει κάθε μηνά του 2011 η κυβέρνηση για να υλοποιήσει τα μετρά του μνημονίου και να διασφαλίσει ότι θα πάρουμε κανονικά τις επόμενες δόσεις του δανείου από την τρόικα ύψους 46,5 δισ. ευρώ.
Τον Ιανουάριο έρχονται οι αυξήσεις του ΦΠΑ από το 11% στο 13% για βασικά είδη διατροφής και λογαριασμούς, μειώνονται τα τέλη ταξινόμησης για καινούργια Ι.Χ., εφόσον αποσύρουμε το παλιό, και ακολουθούν οι αλλαγές στους φόρους στα τσιγάρα που θα επιβαρύνουν μέχρι και 20 λεπτά την τιμή στο πακέτο.
Το Φεβρουάριο αποχαιρετούμε το ΕΤΑΚ και καλωσορίζουμε το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για ακίνητα με αξία πάνω από 400.000 ευρώ.
Μέχρι το Μάρτιο θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι αναλογιστικές μελέτες για ασφαλιστικά ταμεία που θα φέρουν περικοπές σε επικουρικές ίσως και σε κύριες συντάξεις.
Παράλληλα, στην αξιολόγηση του Μαρτίου από την τρόικα θα εξειδικευθεί και το πακέτο των διαρθρωτικών μέτρων ύψους 14 δισ. ευρώ της περιόδου 2012-2014, αλλά και το σχέδιο για την εξοικονόμηση 1,2 δισ. ευρώ στην υγεία.
Τον Απρίλιο θα πρέπει να είναι έτοιμα τα σχεδία εξυγίανσης για όλες ΔΕΚΟ με ότι αυτό συνεπάγεται σε περικοπές αμοιβών και δαπανών.
Το Μάιο θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τις νέες φορολογικές δηλώσεις που θα συνοδεύονται από τις αποδείξεις που μαζεύαμε όλο το 2010 αλλά και τα νέα και πιο σκληρά τεκμήρια στην περιουσία.
Τον Ιούνιο θα πρέπει να μπει σε εφαρμογή το Ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο που φέρνει εξίσωση αμοιβών και κατάργηση επιδομάτων.
Θερμό θα είναι όλο το καλοκαίρι με την αύξηση των αντικειμενικών αξίων που θα συμπαρασύρει τους φόρους στα ακίνητα.
Το Σεπτέμβριο θα τεθεί σε ισχύ απλοποίηση αδειοδοτήσεων εν όψη και της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων μαζί με τα νέα κίνητρα για επιχειρήσεις και επαγγελματίες ενώ τον Οκτώβριο έρχεται η εξίσωση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης που θα φέρει και νέες ανατιμήσεις σε όλα τα καύσιμα.
Και «εσωτερικοί έλεγχοι»
Οι ισχυρές αβεβαιότητες στην υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2011, τόσο στο σκέλος των εσόδων όσο και των δαπανών, σε συνδυασμό με τις αυστηρές επιταγές και τον έλεγχο της τρόικας, οδηγούν το οικονομικό επιτελείο στην απόφαση να θέσει, για πρώτη φορά, συγκεκριμένους μηνιαίους στόχους για τα έσοδα και τις δαπάνες. Θα προσδιορίζεται δηλαδή στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό αλλά και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η είσπραξη ή την εκταμίευση των καθορισμένων ποσών και θα καθορίζεται αυστηρό πλαφόν στις δαπάνες που θα πραγματοποιούν τα υπουργεία οι δημόσιες επιχειρήσεις και οι οργανισμοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Ιανουάριο πρέπει να εισπραχθούν 5,5 δισ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες (πρωτογενείς και τόκοι) δεν πρέπει να υπερβούν το ποσό των 4,83 δισ. ευρώ. Αντίστοιχοι ποσοτικοί στόχοι θα τεθούν για κάθε μήνα του έτους, με στόχο τη δημιουργία πίεσης προς τα υπουργεία και τους φορείς που απειλούνται ευθέως με περικοπές στις εγκεκριμένες πιστώσεις του προϋπολογισμού εάν εμφανιστούν υπερβάσεις στις δαπάνες ή υστέρηση στην είσπραξη βεβαιωμένων εσόδων.
Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice