Το «Ξύπνημα» του Ήλιου και η «Έκπληξη» που μας Επιφυλάσσει η Σελήνη
Τους τελευταίους μήνες, ο ουρανός ήταν αμείλικτoς απέναντί μας.
Κατεγράφησαν εξαιρετικά ισχυρές ηλιακές εκλάμψεις που προκάλεσαν τρομερές μαγνητικές καταιγίδες που συνήθως στους ανθρώπους προκαλούν πονοκεφάλους και καρδιακά επεισόδια.
Οι αστρονόμοι άρχισαν να τρομάζουν τον κόσμο λέγοντας ότι αυτό είναι μόνο η αρχή του ηλιακού ξυπνήματος.
Τώρα είναι η σειρά του φυσικού δορυφόρου της Γης να φέρει μια άλλη έκπληξη.
Παρακολουθήστε το ελληνικό βίντεο από το κανάλι Lab of Datum:
Το «ξύπνημα» του ήλιου
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Βασικά η υπέρυθρη ακτινοβολία της Σελήνης μετά από κάτι τέτοιο, δύναται να προκαλέσει ζημιά στην όραση, ανάλογα με το πόσο ισχυρό θα ναι το φαινόμενο, εξαρτώμενο σαφώς από την ισχύ της Ηλιακής ακτινοβολίας και κατά πόση ισχύ θα έχει η μετάβαση της υπεριώδους ακτινοβολίας, στο υπέρυθρο φάσμα με αποτέλεσμα να γίνει βλαβερή για την όραση.
Η επικινδυνότητα σ’ αυτό, είναι ότι την υπέρυθρη δεν την βλέπεις και δεν την αντιλαμβάνεσαι, μέχρι να είναι ήδη αργά, δηλαδή να χάσεις την όρασή σου μόνιμα.
Την υπεριώδης ακτινοβολία και την φανερή, την αντιλαμβάνεσαι, οπότε αντιδρούν οι κόρες των ματιών και γενικότερα, αποφεύγεις να την κοιτάξεις.
Στην υπέρυθρη αυτό δεν γίνεται.
Και όταν λέμε υπέρυθρη, θα ναι σε τι μήκος κύματος; 650nm έως 1100nm, η περισσότερο;
Διότι αν είναι περισσότερο, μόνο οι κατάλληλες ψηφιακές συσκευές δύναται να την αντιληφθούν, που θα μεταφέρουν την εικόνα, σε ψηφιακή οθόνη, διότι όπως είπαμε, με γυμνό μάτι, οι συνέπειες είναι μόνιμη τύφλωση και φακοί προστασίας για συσκευές αναλογικές, που να τις προστατέψουν από υπερφόρτωση, η για τηλεσκόπια, που να προστατέψουν τον χρήστη, στο βραχύ μήκος κύματος, άνω των 1100nm, δεν υπάρχουν και γυαλιά που να προστατέψουν εκείνον που τα φοράει από υπέρυθρη ακτινοβολία αλλά να δύναται να βλέπει κιώλας, υπάρχουν μέχρι τα 850nm περίπου, εκτός κι αν είναι εργαστηριακού τύπου, με τα οποία δεν βλέπεις κιώλας.
Συνεπώς η Σελήνη θα γίνει επικίνδυνη να την κοιτάξεις…
Το ίδιο βέβαια αρχίζει να συμβαίνει και με τον Ήλιο, σε ισχυρές ηλιακές εκλάμψεις.