Διαφημίσεις

Θέατρο Μπολσόι: Η Google τιμά με doodle τα 240α γενέθλιά του

Tην ίδρυση του περίφημου θεάτρου Μπολσόι γιορτάζει η Google αφιερώνοντάς του το doodle της ημέρας.

Το θέατρο Μπολσόι, το οποίο τιμάται από τη Google, είναι ένα απο τα σύμβολα της Ρωσίας. Ιδρύθηκε το 1776 ωστόσο το κτήριο είναι του 19ου αιώνα. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Ιωσήφ Μπόβε για να φιλοξενήσει μπαλέτα και παραστάσεις όπερας.

Ο θίασος του είναι από τους πιο πλέον διάσημους στον κόσμο και αποτελείται από χορευτές μπαλέτου, μουσικούς και τραγουδιστές όπερας.

Στη σκηνή του περίφημου θεάτρου έκαναν πρεμιέρα πολλά έργα όπως η Λίμνη των Κύκνων.

Τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του οι παραστάσεις γινόταν σε ιδιωτικούς χώρους. Αργότερα, το πρώτο κτήριο του θεάτρου χτίστηκε στην όχθη του του ποταμού Νεγκλίνκα, στην οδό Πετρόφκα. Γι αυτό το λόγο μάλιστα, το θέατρο αρχικά ονομαζόταν Πετρόφσκυ (και στη συνέχεια Παλαιό Πετρόφσκυ).

Η πρώτη παράσταση δόθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1780 και ήταν μια επίσημη εισαγωγή με τίτλο Wanderers γραμμένη από τον Αλεξάντρ Αμπλέσιμοφ και ένα μεγάλο μπαλέτο παντομίμας με τίτλο «Το σχολείο της Μαγείας».

Το doodle της Google για τα 240 χρόνια του Θεάτρου Μπολσόι

google-doodle-bolsoi

Στη συνέχεια, το 1805 αποφασίστηκε η δημιουργία Διεύθυνσης Θεάτρου παρόμοια με την Διεύθυνση Αυτοκρατορικών Θεάτρων που υπήρχε στην Αγία Πετρούπολη.

Η νέα αυτή Διεύθυνση ανέλαβε και το θέατρο Μπολσόι.

Ωστόσο, το φθινόπωρο του 1805 το κτίριο καταστράφηκε από πυρκαγιά.

Το 1819 προκηρύχθηκε διαγωνισμός για τη σχεδίαση του νέου θεάτρου, διαγωνισμό που κέρδισε ο Αντρέι Μιχαήλοφ, όμως το σχέδιο που κατέθεσε θεωρήθηκε ιδιαίτερα δαπανητό για να υλοποιηθεί.

Έτσι, η μετατροπή του ανατέθηκε στον αρχιτέκτονα Ιωσήφ Μπόβε.

Οι εργασίες ξεκίνησαν το 1820. Τα εγκαίνια του νέου κτηρίου έγιναν στις 6 Ιανουαρίου 1825 με το μπαλέτο Σταχτοπούτα του Φερνάντο Σο.

Μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση υπήρξαν πολλές σκέψεις να κλείσει οριστικά το θέατρο.

Πέρασαν 5 χρόνια μέχρι να ληφθεί η τελική απόφαση να συνεχιστεί η λειτουργία του Μπολσόι και αυτό έγινε όχι μόνο γιατί υπήρχε οικονομικό όφελος αλλά γιατί αυτό το θέατρο είχε ήδη αρχίσει να μετατρέπεται σε ένα σύμβολο του κράτους.

Στις 22 Οκτωβρίου του 1941 μια βόμβα έπεσε στο κτήριο του Θεάτρου Μπολσόι.

Το κρουστικό κύμα πέρασε λοξά, ανάμεσα από τους κίονες του προστώου, διαπέρασε τον τοίχο της πρόσοψης και προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο φουαγέ.

Οι εργασίες αποκατάστασης του θεάτρου ξεκίνησαν από τον χειμώνα του 1942 και το φθινόπωρο του 1943 το Μπολσόι άνοιξε πάλι τις πόρτες του στο κοινό.

Η νεοκλασική του πρόσοψη απεικονίζεται στο χαρτονόμισμα των 100 ρουβλίων.

newsbomb.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek