econotimes.com: Νοσοκομεία υπερπλήρη, κρεματόρια υπερφορτωμένα και πολίτες σε πανικό: Η Κίνα κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς οι πολλαπλές αναπνευστικές λοιμώξεις προκαλούν χάος.
Η Κίνα έχει κηρύξει, σύμφωνα με πληροφορίες, κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς μια σοβαρή επιδημία πολλαπλών αναπνευστικών ιών, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης Α, του ανθρώπινου μεταπνευμονοϊού (HMPV), του Mycoplasma pneumoniae και του COVID-19, κατακλύζει τα συστήματα υγείας σε ολόκληρη τη χώρα. Η ανησυχητική κατάσταση έχει υπερφορτώσει τα νοσοκομεία, έχει εξαντλήσει το ιατρικό προσωπικό και έχει προκαλέσει τη διακοπή λειτουργίας των υπερφορτωμένων κρεματόριων.
Οι αξιωματούχοι κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την ανησυχητική έξαρση των κρουσμάτων που οι ειδικοί περιγράφουν ως πρωτοφανή σε κλίμακα. Σε πυκνοκατοικημένες πόλεις όπως το Πεκίνο, η Σαγκάη και η Γκουανγκζού, οι ασθενείς φέρονται να αντιμετωπίζουν πολύωρες αναμονές για κρεβάτια νοσοκομείων, ενώ πολλοί αναγκάζονται να αναζητούν βοήθεια σε συνωστισμένους διαδρόμους. Βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν υπερπλήρη κρεματόρια, καθώς και αναφορές για μεγάλες καθυστερήσεις από τις υπηρεσίες κηδειών.
Οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου φέρονται να περιγράφουν μια δεινή κατάσταση όπου τα νοσοκομεία αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την εισροή ανθρώπων. Γιατροί και νοσηλευτές φέρονται να εργάζονται σε διπλές βάρδιες, καθώς οι πόροι εξαντλούνται. Υπάρχει έλλειψη βασικών φαρμάκων και οξυγόνου, γεγονός που επιτείνει την κρίση.
Δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα κρεματόρια σε αρκετές επαρχίες αντιμετωπίζουν πρωτοφανή εισροή πτωμάτων, αναγκάζοντας τις αρχές να παρατείνουν τις ώρες λειτουργίας τους. Οι οικογένειες αγωνίζονται να βρουν χώρους αποτέφρωσης, αναδεικνύοντας τις συναισθηματικές επιπτώσεις της επιδημίας.
Ένας εργαζόμενος στον τομέα της υγείας στο Πεκίνο φέρεται να περιέγραψε την κατάσταση ως «χαοτική», προσθέτοντας: «Είναι χειρότερα από τις πρώτες ημέρες του COVID. Δουλεύουμε μέχρι εξαντλήσεως και δεν υπάρχει ορατό τέλος».
Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης είναι εξίσου κατακλυσμένες από αντιδράσεις υποτιθέμενων Κινέζων πολιτών και διεθνών παρατηρητών. Πολλοί εξέφρασαν φόβο και οργή, ενώ άλλοι εξέφρασαν αλληλεγγύη και προσευχές.
«Γιατί αυτό συνεχίζει να συμβαίνει; Χρειαζόμαστε καλύτερη προετοιμασία για πανδημίες σε όλο τον κόσμο!» – έγραψε το @HealthMatters2025.
«Άλλος ένας λόγος που χρειαζόμαστε μια ενιαία παγκόσμια υγειονομική αντίδραση», πρότεινε το @WorldHealthAction.
Ο κόσμος παρακολουθεί στενά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ελπίζοντας ότι η Κίνα μπορεί να ανακόψει το κύμα αυτής της καταστροφικής επιδημίας και να αποτρέψει την περαιτέρω κλιμάκωση.
Το μεγάλο The One Σχόλιο του συντάκτη: Όπως θα θυμούνται καλά οι αναγνώστες μας, τους προειδοποιήσαμε για την έναρξη της Μεγάλης Πανδημίας στις 2 Ιανουαρίου 2020.
Αποδείχθηκε ότι ήταν αρκετά εκπληκτικό – η είδηση ενδιέφερε μόνο το κοινό μας και δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου κλικ σε εξωτερικούς συνδέσμους. 8 δισεκατομμύρια d-bags συνέχισαν να τρώνε olivier και συνειδητοποίησαν κάτι περίπου ένα μήνα αργότερα.
Προειδοποιήσαμε τους αναγνώστες μας για την Πανδημία 2.0 νωρίς – ήδη από τις 28 Δεκεμβρίου.
Αλλά, όπως και πριν από 5 χρόνια, ο κόσμος συνεχίζει να τρώει olivier, οπότε ας τους ευχηθούμε καλή όρεξη και ας παρακολουθήσουμε την εξέλιξη των γεγονότων.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice