Σχεδόν ένας Χριστιανός σκοτώνεται κάθε ώρα σε όλο τον κόσμο μόνο λόγω της πίστης του, δήλωσε ο καθολικός Αρχιεπίσκοπος της Ουάσιγκτον.
Ο Καρδινάλιος Donald Wuerl (Ντόναλντ Γουέρλ) έκανε τις παρατηρήσεις αυτές την Πέμπτη κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο μονοήμερο συμπόσιο στο Εθνικό Κέντρο Τύπου που επικεντρώθηκε στις διώξεις κατά των χριστιανών.
Οι διώξεις κατά των χριστιανών είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, σημείωσε ο αρχιεπίσκοπος της Ουάσινγκτον.
«Οι αναφορές δείχνουν ότι περίπου 200 εκατομμύρια χριστιανοί σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν από σωματική βία, σύλληψη, βασανιστήρια, ακόμη και θάνατο απλώς και μόνο επειδή ζουν και εξασκούν μια πίστη που δεν είναι αποδεκτή από τους ηγέτες σε εκείνο το μέρος του κόσμου».
«Ο δημοσιογράφος John Allen διαπίστωσε ότι ο αριθμός των χριστιανών που σκοτώνονται για θρησκευτικούς λόγους είναι περίπου ένας κάθε ώρα, 365 ημέρες το χρόνο», πρόσθεσε ο καρδινάλιος.
Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 9.000 χριστιανούς που σκοτώνονται ετησίως, γεγονός που συνάδει με μελέτη του Κέντρου Μελετών για τις Νέες Θρησκείες (CESNUR) που εδρεύει στο Τορίνο.
Σύμφωνα με τη μελέτη, περίπου 9.000 χριστιανοί σκοτώθηκαν παγκοσμίως για την άσκηση της πίστης τους πέρυσι.
Αυτό σημαίνει αύξηση σχεδόν 20% σε σχέση με τους 7.100 χριστιανούς τους οποίους δήλωσε η «Open Doors USA» ότι έχασαν τη ζωή τους για θρησκευτικούς λόγους το 2015.
Οι αναλυτές θεωρούν τους χριστιανούς την πιο διωκόμενη ομάδα στον κόσμο.
Ωστόσο, η έκθεση αναφέρει ότι «οι αντιδράσεις των χριστιανών στις διώξεις είναι σχεδόν πάντα μη βίαιες και, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν περιλαμβάνουν τρομοκρατικές πράξεις».
Ο Wuerl σημείωσε ότι οι διωκόμενοι Χριστιανοί στη γενέτειρα της χριστιανικής πίστης, στη Μέση Ανατολή, υποφέρουν περισσότερο.
«Ο τόπος όπου οι διωγμοί των χριστιανών βιώνεται περισσότερο είναι ο τόπος από όπου ξεκίνησε ο Χριστιανισμός», είπε.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΊΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ!
Να μην πιστευε…….
ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ………..Οτι να ναι…
ΡΕΝΑ ΡΩΣΣΗ-ΖΑΪΡΗ
ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ…ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ…
Σε ρώτησε κανείς; Όπου θέλει θα πιστεύει ο καθένας και οφείλουν οι πάντες να το σέβονται…
Άν δεν συμφωνείς…στις Υφηλόκορφες σπηλιές με τις Μαιμούδες…
Αυτά για τους Γνωστικούς, οι οποίοι εισήγαγαν ένα χάσμα ανάμεσα στο Θεό και τη Δημιουργία. Ο Πλατωνισμός και η επικρατούσα την εποχή εκείνη κλασσική ελληνική σκέψη πήραν την εντελώς αντίθετη θέση. Γι’ αυτούς όχι μόνο το χάσμα ανάμεσα στο Θεό και τον κόσμο στένευε σε σημείο που συχνά εξαφανιζόταν τελείως, αλλά ο κόσμος διαποτιζόταν από τη θεία παρουσία σε όλα τα σημεία του. «Όλα είναι γεμάτα από θεούς». Μερικοί ταύτιζαν τον κόσμο με το Θεό σε τέτοιο σημείο, ώστε δεν χρειαζόταν κάποιο δόγμα για τη δημιουργία. Άλλοι, όπως ο Πλάτων, πίστευαν ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε από κάποιον, τον οποίον ο ίδιος ονόμαζε Πατέρα, ή Νου, ή Δημιουργό, και ο οποίος έκανε τον καλύτερο κατά το δυνατόν κόσμο — σίγουρα, όχι τον εντελώς τέλειο, δεδομένου ότι είναι ένας κόσμος φτιαγμένος από ύλη και περιορισμένος στο χώρο, δύο πράγματα που αναπόφευκτα περιόριζαν το δημιουργό. Έτσι ο υλικός κόσμος, κατά την πλατωνική άποψη, είναι καλός και όμορφος, όμως μόνο μέχρι τού σημείου, που συμμετέχει στην απόλυτη αγαθότητα και ομορφιά, που βρίσκεται έξω από τον υλικό κόσμο, στον κόσμο των ιδεών, στον οποίο μπορούμε να φτάσουμε μέσα από το στοχασμό και τη διανοητική κάθαρση, σε μια ανοδική πορεία από τον αισθητό κόσμο στον πνευματικό και ιδεατό. Ο καθαρός Πλατωνισμός πήρε θετική θέση απέναντι στον υλικό κόσμο σαν μέσο που μας προσφέρει την κλίμακα, για ν’ ανέβουμε ψηλότερα. Ο Νεοπλατωνισμός λίγο αργότερα έδειξε δυσπιστία στον υλικό κόσμο, και τον αντιμετώπισε αρνητικά.
Η Εκκλησία δεν αντέδρασε στον Πλατωνισμό με τον ίδιο πολεμικό τρόπο, που βλέπομε ότι αντέδρασε στον Γνωστικισμό. Φάνηκε να της αρέσει η ιδέα ότι ο κόσμος αποδίδεται σε κάποιο «δημιουργό» (ονομαζόμενο μάλιστα από τον Πλάτωνα «Πατέρα») και μερικοί από τους μεγαλύτερους θεολόγους της, όπως είναι ο Άγιος Ιουστίνος τον δεύτερο αιώνα, φαίνεται να υπερασπίζονται τον Πλατωνισμό σε όλα σχεδόν τα θέματα, και ιδιαίτερα στο θέμα της δημιουργίας. Όμως θα ήταν λάθος να νομίσει κανείς ότι η Εκκλησία των πρώτων αιώνων είχε δεχτεί την πλατωνική ή την αρχαία ελληνική άποψη περί κόσμου, γιατί οι διαφορές ήταν πολύ βαθειές και σχετίζονται άμεσα με το θέμα, που συζητούμε στη σειρά αυτών των ομιλιών. Ας τις εξετάσουμε με συντομία.
Επιβεβαίωση το τί γινόταν στο παρελθόν, με το τί γίνεται μέχρι και σήμερα…μεγάλος ο Σταυρός για κάθε Χριστιανό, αλλά όπως και ο Χριστός σήκωσε τον δικό του και θυσιάστηκε ως το πρώτο “Αρνίον” για εμάς έτσι και εμείς δεν θα τον προδώσουμε ποτέ… αρκεί να είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι. Οι προσευχές θα εισακουστούνε και ερχόμενη η ώρα θα μπέι ένα οριστικό τέλος.
Ο Αντίχριστος ξεκίνησε το πανηγυράκι του…για λίγο…
Το να πεθαινει καποιος για την πιστη του και τα ιδανικα του θελει απιστευτο θαρρος!!!! Οι καιροι που ερχονται ειναι δυσκολοι ακομα καποιοι δεν το καταλαβαινουν δυστυχως. Ευχομαι αν και οταν χρειαστει να φανω και εγω με την οικογενεια μου ανταξια της πιστης μου! Καλη δυναμη σε ολους μας!!! Ο καιρος γαρ εγγυς.