«Ο γηραιότερος μοναχός του Αγίου Όρους, ηγούμενος της αποκαλούμενης Ρωσικής Μονής του Αγίου Παντελεήμονος, πέθανε σε ηλικία 101 χρόνων και κηδεύτηκε –παρέστησαν ο πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους μοναχός Βαρνάβας και ο πολιτικός διοικητής του Αρίστος Κασμίρογλου – την Παρασκευή στο κοιμητήριο του μοναστηριού. Ο εκλιπών ηγούμενος είχε γεννηθεί το 1915 στο Ροστόβ της Ρωσίας και είχε έρθει προς εγκαταβίωση στον Άθω επί κομμουνισμού. Ο θάνατος του ηγουμένου Ιερεμία δρομολογεί εξελίξεις στο φλέγον ζήτημα της ηγεσίας της Μονής και όλα δείχνουν ότι ο θρησκευτικός “φάρος” των Ρώσων ορθοδόξων στον Άθω θα περάσει και με “σφραγίδα” στα χέρια των Ουκρανών που υπερτερούν ήδη των ρωσικής καταγωγής μοναχών. Και ήρθε να σκιάσει τους λαμπρούς εορτασμούς στη ρωσική επικράτεια με αφορμή τη συμπλήρωση χιλίων χρόνων παρουσίας Ρώσων μοναχών στον Άθω, στο πλαίσιο των οποίων πρόσφατα επισκέφθηκαν το Άγιον Όρος και συνάντησαν τον αιωνόβιο ηγούμενο ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος. Υπό άλλες συνθήκες ο θάνατος ενός ηγουμένου θα ήταν ένα λυπηρό γεγονός, που όμως δεν θα ξέφευγε πέρα από τους τοίχους του μοναστηριού και το πολύ να προκαλούσε συγκίνηση στο σύνολο της μοναστικής κοινωνίας. Η αποδημία Ιερεμία όμως ξεφεύγει από τη Χερσόνησο του Άθω, ακουμπάει τη ρωσοουκρανική σύγκρουση, εμπλέκεται στον “πόλεμο” Μόσχας – Φαναριού , έχει γεωπολιτικές παραμέτρους…
Συγκεκριμένα, ο κατά κόσμο Ιάκωβος Αλιόχιν, κρατούσε επί δεκαετίες τα ηνία της μονής, ήταν ο άνθρωπος της Μόσχας στον Άθω: αυτός τηρούσε τις ισορροπίες ανάμεσα σε Ρώσους και Ουκρανούς μοναχούς…
Τα τελευταία χρόνια που ο Ιερεμίας αδυνατούσε να ασκήσει στην πράξη τα καθήκοντά του, ως ντεφάκτο ηγούμενος εμφανιζόταν ο Ουκρανός Μακάριος, ο οποίος φέρεται και ο επικρατέστερος διάδοχός του. Εάν εκλεγεί και καταστεί ο ηγέτης της μονής, τότε το γνωστό ως ρωσικό μοναστήρι, ένα από τα σημαντικότερα στο Άγιον Όρος, αλλάζει για πρώτη φορά σελίδα από την ίδρυσή του τον 18ο αιώνα και, εκτός απροόπτου, δεδομένου ότι “η νύχτα βγάζει επίσκοπο και η αυγή μητροπολίτη” όταν πρόκειται για βυζαντινού ή και ρωσικού τύπου διαδικασίες, θα περάσει σε ουκρανικά χέρια. Και το ερώτημα είναι πώς θα αντιδράσει η ρωσική θρησκευτική και πολιτική ηγεσία σ’ ένα τέτοιο πλήγμα στη ρωσική ορθόδοξη ψυχή, όταν μάλιστα κυοφορούνται και εξελίξεις στο θέμα της απόσχισης της Εκκλησίας της Ουκρανίας από τη Μόσχα».
Ρώσος και ο νέος Ηγούμενος.
Έτσι, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 έγιναν οι εκλογές για τη διαδοχή του μακαριστού Ηγουμένου Ιερεμία. Διάδοχοι ήταν πατήρ Ευλάβιος (Ρώσος) και ο πατήρ Μακάριος (Ουκρανός) που για πολλούς φάνταζε το απόλυτο φαβορί, από τη στιγμή που οι περισσότεροι από τους μοναχούς που εγκαταβιούν στη Ρωσική Μονή ήταν Ουκρανοί. Όμως στη δεύτερη και τελική (φαρμακερή) ψηφοφορία επεκράτησε ο π. Ευλάβιος. Συνθλίβοντας τις προβλέψεις και τις προσδοκίες όλων εκείνων των Εθνομηδενιστών που καρτερούσαν άλλο αποτέλεσμα. Παρ΄ όλες τις πιέσεις που ασκήθηκαν από το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την εκλογή του πατρός Μακαρίου.
Ο Πούτιν έκανε τη μεγάλη ανατροπή.
Αλλά η “ρωσική αρκούδα” που δεν αφήνει τίποτε στην τύχη, δεν έπεσε σε χειμερία νάρκη. Επαγρυπνούσε, γιατί θεωρούσε το Μοναστήρι, ως ένα ακρογωνιαίο λίθο της μεταστροφής της μετασοβιετικής Ρωσίας στην Ορθοδοξία. Ανέλαβε λοιπόν δράση – και μόνο Κύριος γνωρίζει τι έπραξε ο Πούτιν – και “εξέλεξε” τον πατέρα Ευλάβιο. Ο οποίος είναι ρωσικής καταγωγής, γεννηθείς στις 12 Οκτωβρίου 1958.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο π. Ευλάβιος υπηρετεί στην Κωνσταντινούπολη και θα έπρεπε να χειροτονηθεί ιερέας και ακολούθως αρχιμανδρίτης από τον τοπικό Επίσκοπο Φαναρίου, ως είθισται.
Ωστόσο, κατ΄ επιθυμία του θα χειροτονηθεί από τον επικεφαλής της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, φίλα προσκείμενο στην Ορθόδοξη ρωσική Εκκλησία, καταγόμενο από την Ανατολική Ουκρανία.
Μια δύσκολη εκλογή που σηματοδοτεί τις γεωπολιτικές εξελίξεις.
Να σημειωθεί ότι μέχρι το 1917, έτος της Ρωσικής Επαναστάσεως, οι Ρώσοι επέλεγαν να στέλνουν στη Μονή του Αγίου Παντελεήμονα Αγίου Όρους, υψηλόβαθμα στελέχη τους, προκειμένου να διαβιούν εκεί για κάποια χρόνια με σκοπό την εμβάθυνση και εντρύφηση της Ορθοδοξίας. Ακολούθως, οι συμμετέχοντες στη μοναχική ζωή, επέστρεφαν στη Ρωσία και αναλάμβαναν μεγάλες θέσεις ευθύνης στον πολιτικό – διπλωματικό αλλά και εκκλησιαστικό τομέα.
Αυτή η δραστηριότητα έπαψε να υφίσταται στα χρόνια της Σοβιετικής Ενώσεως, με αποτέλεσμα οι Ουκρανοί να αποτελούν την πλειοψηφία της Μονής.
Όλα τα παραπάνω σηματοδοτούν μια τεράστια νίκη του Πούτιν, που πιστεύω το μέγεθός της θα το αντιληφθούμε εν ευθέτω χρόνω.
Ανόητοι, άσχετοι ή προδότες οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αριβίστες.
Και ενώ στέλνονται ηχηρά μηνύματα Πούτιν, προς το μέρος των ΗΠΑ με την ήττα του Φαναρίου στη διαδοχή της Μονής, αλλά και προς την Ουκρανία των Ουνιτών, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ταυτισμένη με την πολιτική των ΗΠΑ, προκειμένου να παραμείνουν μερικούς μήνες ακόμη στην Εξουσία.
Επανέρχομαι…
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Έχει να φάει ψωλιά ο Ερντογκάν απο τον Πούτιν και
τους συμμάχους του που θα πάει σύννεφο!
Δὲν εἶναι, ὅπως γράφεται εἰς τὸ ἄρθρον, ἡ κυβέρνησις ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ταυτισμένη μὲ τὴν πολιτικὴν τῶν ΗΠΑ. Οἱαδήποτε ἑλληνικὴ κυβέρνησις ἦτο, εἶναι καὶ θὰ εἶναι ταυτισμένη μὲ αὐτὴν τὴν πολιτικὴν ἐφ’ὅσον ἰσχύει τὸ δόγμα “ἀνήκομεν εἰς τὴν Δύσιν”! Ὁ μόνος πολιτικὸς ὅστις ΚΑΤΑΡΓΕΙ τὸ δόγμα τοῦτο λέγων ὅτι “ἡ Ἑλλὰς ἀνήκει ὅπου τὰ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ της”, ὁ Γιῶργος Καρατζαφέρης (δὲν πολιτικολογῶ), ὑπέστη τὰ μύρια ὅσα ἀπὸ τὸν ἀνερμάτιστον τοῦτον λαὸν ἡ ὄρασις τοῦ ὁποίου φθάνει μέχρι τὸ ἄκρον τῆς μύτης του, καὶ διὰ τὸν ὁποῖον ὁ ρήτωρ Δημοσθένης γράφει εἰς τὸν ἀ Φιλιππικόν ὅτι: “Διὰ ραθυμίαν ἤ μαλακίαν ἐγκαταλείπειν τά τε τῶν προγόνων ἔργα καὶ τὰ συμφέροντα τῆς πατρίδος”.
Συνεπῶς ὁ περίεργος αὐτὸς λαὸς εἶναι ὁ μόνος ὑπεύθυνος διὰ τὴν πολιτικὴν ἡ ὁποῖα ἀσκεῖται καὶ ὄχι ὁ ἑκάστοτε ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καὶ ἄν θέλει κάτι νὰ ἀλλάξη ἄς στραφῆ εἰς πολιτικοὺς οἱ ὁποῖοι θὰ ἀκολουθήσουν τὸ δόγμα “Ἡ Ἑλλὰς ἀνήκει ὅπου τὰ συμφέροντά της”.
Ξεκάθαρα πράγματα!