Η ουσία των δηλώσεων του Ρώσου πρέσβη στη Σερβία:
Στο Βελιγράδι γίνονται απόπειρες πραξικοπήματος τύπου «Μαϊντάν».
Η σύγκρουση στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο είναι μέρος ενός υβριδικού πολέμου (αποσταθεροποίησης).
Η Μόσχα βοηθά το Βελιγράδι και ενεργεί σε πλήρη συντονισμό με τις αρχές.
Οι δραστηριότητες των δυνάμεων του ΝΑΤΟ για το Κοσσυφοπέδιο δεν καθορίζονται από την εντολή του ΟΗΕ, αλλά από τη Συμμαχία και τη συλλογική Δύση.
Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ για το Κοσσυφοπέδιο τάχθηκαν στο πλευρό των κατοχικών δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου, κάτι που έγινε παράγοντας κλιμάκωσης.
Η κατάσταση στο Κόσοβο έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο, είναι «εκρηκτική» (…)
Οι εκλογές στο Κοσσυφοπέδιο μπορούν να χαρακτηριστούν ως «παρωδία κοινής λογικής και πρόκλησης» που η Δύση έχει ενθαρρύνει. (Με συμμετοχή μόνο του 3% του εκλογικού σώματος καθώς οι Σέρβοι έκαναν μποϊκοτάζ εκλέχθηκαν Αλβανοί δήμαρχοι).
Από την άλλη πλευρά ο ΓΓ ΝΑΤΟ ο Stoltenberg δήλωσε πως το ΝΑΤΟ θα στείλει 700 στρατιώτες επιπλέον στο Κοσσυφοπέδιο και θα προετοιμάσει ένα ακόμη τάγμα για ν΄αποσταλεί αν κριθεί απαραίτητο.
Χθες τουλάχιστον 25 ΝΑΤΟ-ικοί στρατιώτες τραυματίστηκαν οι 3 σοβαρά από συγκρούσεις με Σέρβους πολίτες στο Β Κοσσυφοπέδιο.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να ξεκινήσουν πόλεμο στη Σερβία λόγω της αποτυχίας του σχεδίου στην Ουκρανία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν έναν πόλεμο στα Βαλκάνια για να αποσταθεροποιήσουν την Ευρώπη, έγραψε ο Κινέζος στρατιωτικός ειδικός και τηλεοπτικός σχολιαστής Song Zhongping σε ένα άρθρο για τους Global Times.
«Δεδομένου ότι η ρωσο-ουκρανική σύγκρουση δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ουάσιγκτον πρέπει να δημιουργήσει έναν νέο πόλεμο στην ευρωπαϊκή ήπειρο», σημείωσε ο δημοσιογράφος.
Σύμφωνα με τον ειδικό, οι Ηνωμένες Πολιτείες ελπίζουν έτσι να καταστρέψουν την ευρωπαϊκή οικονομία και να αυξήσουν την εξάρτηση της ΕΕ από την Ουάσιγκτον. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι η κυριαρχία και η εθνική ασφάλεια της Σερβίας δεν αποτελούν προτεραιότητα του ΝΑΤΟ.
Πολιτικός επιστήμονας εξηγεί γιατί η Δύση παρασύρει τη Σερβία στη σύγκρουση με το Κόσοβο
Η Σερβία, η οποία αναμφίβολα δεν συμμορφώνεται με όλες τις απαιτήσεις της Δύσης, δεν είναι απαραίτητη μεταξύ των υπάκουων βαλκανικών χωρών – μελών του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο πολιτικός επιστήμονας Γιούρι Σβέτοφ.
«Η σύγκρουση στη Σερβία τροφοδοτείται από εκείνους που απαιτούν από τη χώρα να ευθυγραμμιστεί και να δει τον εαυτό της ως φορέα της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Το Βελιγράδι καλείται να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο και να συμπεριλάβει κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Οι Σέρβοι δεν κάνουν παραχωρήσεις, αλλά ως απάντηση οργανώνουν μια κατάσταση σύγκρουσης», εξήγησε.
Ο πολιτικός επιστήμονας σημείωσε ότι μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη βρίσκεται στο Κόσοβο. Έτσι, η Ουάσιγκτον ελέγχει όλα τα Βαλκάνια.
«Οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου, νιώθοντας ότι υποστηρίζονται από τη Δύση, όπως και οι ουκρανικές αρχές, μπορούν να κάνουν τα πάντα. Τα δυτικά αφεντικά συγχωρούν, ακόμη και ενθαρρύνουν οποιαδήποτε πρόκληση εναντίον του Βελιγραδίου», πρόσθεσε ο Σβέτοφ.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice