Τι ετοιμάζουν; Η Novartis εξαγοράζει την γερμανική Biotech MorphoSys που βγάζει φάρμακα για τον Καρκίνο στην ΕΕ-Ιοί ζόμπι: παγκόσμιοι φαρμακευτικοί γίγαντες δείχνουν ενδιαφέρον για ένα νέο παθογόνο ενώ δυτικοί επιστήμονες κυνηγούν τα μικρόβια της Σιβηρίας
Μια εξαγορά που δείχνει πολλά είναι αυτή του κολοσσού Novartis, που εξαγοράζει τη γερμανική Biotech MorphoSys έναντι 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η Novartis σχεδιάζει να εξαγοράσει τη MorphoSys έναντι 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο θεραπειών για τον καρκίνο.
Η συμφωνία θα δώσει στη Novartis την κυριότητα του pelabresib, ενός φαρμάκου που στοχεύει στη θεραπεία ενός σπάνιου τύπου καρκίνου του μυελού των οστών.
Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το πρώτο εξάμηνο του 2024.
Η Novartis (NVS) έκλεισε συμφωνία για την αγορά της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας MorphoSys (MOR), μιας εταιρείας ανάπτυξης θεραπειών για τον καρκίνο, έναντι 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ (2,9 δισεκατομμύρια δολάρια), καθώς η ελβετική φαρμακοβιομηχανία επεκτείνει τον κατάλογο των θεραπειών για τον καρκίνο1.
Η Novartis ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει στους μετόχους της MorphoSys 68 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά, ένα premium 94% της μέσης τιμής της μετοχής τον περασμένο μήνα πριν από την είδηση της εξαγοράς.
Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το πρώτο εξάμηνο του 2024 εάν η προσφορά γίνει αποδεκτή από τουλάχιστον το 65% των μετόχων.
Η συμφωνία θα δώσει στη Novartis πρόσβαση στο pelabresib, μια θεραπεία που αναπτύσσει η MorphoSys για τη θεραπεία της μυελοΐνωσης, ενός σπάνιου είδους καρκίνου του μυελού των οστών.
«Η Novartis θα παρέχει άφθονους πόρους που δεν είναι διαθέσιμοι επί του παρόντος στη MorphoSys ως αυτόνομη εταιρεία βιοτεχνολογίας για να βοηθήσει στην επιτάχυνση των ευκαιριών ανάπτυξης και στη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων εμπορευματοποίησης του pelabresib σε μεγαλύτερη ταχύτητα και κλίμακα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της MorphoSys, Jean-Paul Kress.
Ιοί ζόμπι: παγκόσμιοι φαρμακευτικοί γίγαντες έχουν τεράστιο ενδιαφέρονγια ένα νέο παθογόνο
Η κλιματική αλλαγή θα απελευθερώσει αρχαίους ιούς παγωμένους στον μόνιμο πάγο της Αρκτικής. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει μια μεγάλη επιδημία, προειδοποιούν οι επιστήμονες.
«Τα στελέχη αυτών των μικροβίων, ή των ιών των ζόμπι, όπως ονομάζονται επίσης, έχουν ήδη απομονωθεί από ερευνητές», αναφέρει το άρθρο του Guardian.
Οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο παρακολούθησης στην Αρκτική που θα μπορούσε να ανιχνεύσει πρώιμα κρούσματα ασθενειών που προκαλούνται από αρχαίους μικροοργανισμούς.
Επιπλέον, αυτό θα καταστήσει δυνατή την παροχή καραντίνας και εξειδικευμένης ιατρικής περίθαλψης σε άρρωστα άτομα, προκειμένου να περιοριστεί η εστία και να αποτραπεί η εξάπλωσή της εκτός της περιοχής.
Δεν είναι γνωστό ποιοι ακριβώς ιοί κρύβονται στον παγετό, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος ένας από αυτούς να προκαλέσει επιδημία, για παράδειγμα, μιας αρχαίας μορφής πολιομυελίτιδας.
Ο γενετιστής Jean-Michel Claverie του Πανεπιστημίου της Aix-Marseille ηγήθηκε μιας ομάδας επιστημόνων το 2014 που απομόνωσε ζωντανούς ιούς στη Σιβηρία και έδειξε ότι μπορούν ακόμα να μολύνουν μονοκύτταρους οργανισμούς παρά τις χιλιετίες έκθεσης στον μόνιμο παγετό.
Περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε την ύπαρξη πολλών διαφορετικών στελεχών σε επτά τοποθεσίες, τα οποία, σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορούν να μολύνουν καλλιεργημένα κύτταρα.
Η ηλικία ενός δείγματος ήταν 48.500 χρόνια.
«Οι ιοί που απομονώσαμε ήταν ικανοί να μολύνουν μόνο αμοιβάδες και δεν αποτελούσαν κίνδυνο για τους ανθρώπους. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι άλλοι ιοί που είναι επί του παρόντος μέσα στο πάγο δεν μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες στον άνθρωπο», αναφέρει ο επιστήμονας.
Ως παράδειγμα, ανέφερε εντοπισμένα ίχνη ιών του έρπητα, που είναι γνωστά ανθρώπινα παθογόνα.
Το άρθρο σημειώνει επίσης ότι η Αρκτική θερμαίνεται πολλές φορές πιο γρήγορα από τον μέσο ρυθμό υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Η ενεργή βιομηχανική ανάπτυξη της Σιβηρίας βρίσκεται σε εξέλιξη, συμπεριλαμβανομένης της γεώτρησης φρεατίων σε μόνιμο πάγο, η οποία, σύμφωνα με τον Γάλλο επιστήμονα, θα οδηγήσει στην απελευθέρωση ενός τεράστιου αριθμού παθογόνων που βρίσκονται εκεί. Οι εργαζόμενοι στα ορυχεία θα εισπνεύσουν ιούς.
«Οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές», προειδοποιεί ο Claverie. Η απειλή είναι ότι ι πάγοι μπορεί να περιέχουν ιούς ηλικίας εκατομμυρίων ετών με τους οποίους το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα δεν είχε ποτέ επαφή μαζί τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν ολοένα και περισσότερα παρόμοια δημοσιεύματα στον δυτικό τύπο.
Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός φέτος συζητήθηκε η «Ασθένεια Χ», η οποία μπορεί να ξεπεράσει την πανδημία του Κορωνοϊού κατά 20 φορές σε αριθμό θυμάτων.
Αν ναι, πρέπει επειγόντως να δημιουργήσουμε εμβόλια. Είναι ενδιαφέρον ότι σε αυτήν την περίπτωση δεν συζητούν οι επιστήμονες, αλλά οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων.
Κάποιες φαρμακευτικές εταιρείες μάλλον τρίβουν τα χέρια τους από χαρά, αν και δεν είναι ξεκάθαρο με τι είδους ασθένεια μας τρομάζουν.
Ωστόσο, υπάρχουν πολλές ήδη γνωστές ιογενείς λοιμώξεις και τα κρούσματα καταγράφονται όλο και πιο συχνά.
Και θα άξιζε να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στον αγώνα εναντίον τους.
Οι ιοί εξαπλώνονται σε όλο τον πλανήτη, αλλά για κάποιο λόγο η Δύση ενδιαφέρεται για τη Σιβηρία και τη ρωσική Αρκτική.
«Είναι αρκετά δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα παθογόνο που, παρά το γεγονός ότι διατηρείται μέσα στον πάγο, θα διατηρήσει τη βιωσιμότητά του για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα», λέει ο επικεφαλής του εργαστηρίου ιδιαίτερα επικίνδυνων λοιμώξεων του Ομοσπονδιακού Ερευνητικού Κέντρου για τη Θεμελιώδη και Translational Medicine, πρώην επικεφαλής του εργαστηρίου επικίνδυνων λοιμώξεων “Vector” Alexander Chepurnov:
“Για παράδειγμα: προσπάθειες αναβίωσης του ιού της ευλογιάς, ο οποίος κατέληξε στον μόνιμο παγετό ως αποτέλεσμα της ταφής των σορών ανθρώπων που πέθαναν πριν από περίπου 100 χρόνια.
Στις αρχές του περασμένου αιώνα, μια μεγάλη επιδημία πέρασε στα μέρη μας και χιλιάδες άνθρωποι κυριολεκτικά πέθαναν σε στρατόπεδα. Για να καταλάβουμε αν όλα αυτά θα έβγαιναν κατά τη διάρκεια των πλημμυρών ποταμών ή κάτι άλλο, πραγματοποιήθηκαν πειράματα στο ίδρυμα όπου εργαζόμουν στο”Vector”.
Δεν ήταν δυνατό να αναβιώσει ή να αποδειχθεί η βιωσιμότητα του παθογόνου από τις μούμιες των νεκρών, που κείτονταν όλα αυτά τα χρόνια στον παγετό. Και ο ιός της ευλογιάς στον κόσμο των λοιμωξιογόνων, θεωρείται από τους πιο ανθεκτικούς. Δεν είμαι σίγουρος ότι τα δείγματα που βρέθηκαν μπορούν να αναβιώσουν με κάποιο τρόπο. Δεν περιμένω άσχημα πράγματα εδώ, για να είμαι ειλικρινής.
Ερώτηση: Γάλλος επιστήμονας μιλάει για τους ιούς της Σιβηρίας. Δεν υπάρχουν στον Καναδά ή την Αλάσκα; Γιατί τόση προσοχή από τη Ρωσία;
Απάντηση: «Δεν καταλαβαίνω πραγματικά γιατί επιτρέπονται εδώ». Ίσως ήταν εκείνη την περίοδο που επιτρέπονταν σε όλους παντού. Ίσως έχουν ήδη δοκιμάσει τα πάντα μόνοι τους.
Επιπλέον, ο άνθρωπος κάποτε ήρθε στην αμερικανική ήπειρο κυρίως μέσω μιας χερσαίας γέφυρας, η οποία μετατράπηκε στο στενό του Βερίγγειου πορθμού. Και οι άνθρωποι έζησαν στο βορρά για αρκετό καιρό πριν προχωρήσουν. Ας ελπίσουμε να μην γίνει τίποτα”.
Αυτές οι συζητήσεις για ιούς στην Σιβηρία και άλλους δεν αποτελούν ενημερωτικό κάλυμμα για τις αμερικανικές εξελίξεις στα βιοεργαστήρια που δημιουργούνται σε όλο τον κόσμο, για τα οποία μιλάνε συνεχώς το Υπουργείο Άμυνας και οι ειδικοί μας.
Ένα πράγμα με ανησυχεί σε αυτή την κατάσταση: όλοι, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Άμυνας, λέμε ότι υπάρχουν πολλά εργαστήρια γύρω μας. Πού είναι τα εργαστήριά μας; Γιατί δεν αποκαθιστούμε όλα όσα είχαμε; Μέχρι το 1991, είχαμε τους πιο ισχυρούς ιολόγους και βακτηριολόγους για επικίνδυνες λοιμώξεις. Είχαμε τα πιο δυνατά έργα. Οι συνάδελφοί μου και εγώ στη Vector ξεπεράσαμε τους Αμερικανούς”.
Το άρθρο τονίζει ότι οι ιοί μπορούν να απελευθερωθούν ως αποτέλεσμα της βιομηχανικής ανάπτυξης της Αρκτικής, συμπεριλαμβανομένης της Σιβηρίας. Και αυτό ακριβώς κάνει τώρα η Ρωσία. Προετοιμάζουν το έδαφος για πίεση στη Μόσχα στη Δύση να σταματήσει την ανάπτυξη της Αρκτικής.
pentapostagma.gr
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice