ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Μετά την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών και έκθεση της για την αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια , τώρα πήραν σειρά και οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών… ανοίγοντας τα «κιτάπια τους» και αποκαλύπτοντας πράγματα και θαύματα για τα επερχόμενα στην χερσόνησο μας .
Σύμφωνα με την ρωσική έκθεση, όλα θα ξεκινήσουν από αποκαλούμενο «αλβανικό ζήτημα» στην ΠΓΔΜ το οποίο θα πυροδοτήσει στην συνέχεια το «Μακεδονικό ζήτημα» και μετά » γαια πυρι μειχθητω» .
«Πολλά είναι περισσότερο ή λιγότερο γνωστά για το θέμα αυτό ενώ έχουν δημοσιευθεί πολλά άρθρα, οι αναφορές όμως της «απορρόφησης» του κρατιδίου μετά τον διαχωρισμό του από την Βουλγαρία είναι εντελώς ακατανόητες».
«Ναι», λέει ο Ρώσος συντάκτης, «οι Βούλγαροι έχουν σχέση με τους Σκοπιανούς , φυσικά, αν λάβουμε υπόψη την κοινή σλαβική καταγωγή τους. Όπως αποδεικνύεται, όμως έχουν.
Το γεγονός ότι ο όρος «μακεδονικός» χρησιμοποιείται μόνο από το 1945 και μετά, μεταξύ του σκοπιανού λαού είναι κοινά αποδεκτό και στην Βουλγαρία, όπως και το ότι η σλαβομακεδονική γλώσσα είναι όμοια με τη βουλγαρική από ό, τι άλλες νότιες σλαβικές γλώσσες. (Μετά την αναφορά Πούτιν ότι ο Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος ήταν Έλληνες από την Θεσ/νικη , τώρα οι Σκοπιανοί είναι οι απόγονοι των Κομιτατζήδων για τους Ρώσους).
«Δεν απαιτείται να επικαλεστούμε την εθνογραφία για να επιχειρηματολογήσουμε για την εθνικότητα των Σκοπιανών και να ασχοληθούμε με τις εθνικές τους ρίζες.
Εθνογραφικά στοιχεία που ανασύρουμε από τις βιβλιοθήκες, μας δίνουν να καταλάβουμε ποιο είναι το πρόβλημα το οποίο δεν είναι πραγματικά τόσο απλό και εύκολο.
Επιπλέον, η πρόσφατη ιστορία δείχνει ότι εξακολουθεί να υφίσταται από την αρχή του περασμένου αιώνα το περιβόητο «Μακεδονικό ζήτημα», το οποίο ήταν τόσο έντονο ανάμεσα σε Ελλάδα και Βουλγαρία , ώστε να οδηγήσει σε ένοπλη σύγκρουση, περισσότερο γνωστή ως το Β ‘Βαλκανικό Πόλεμο», τονίζει ο ίδιος ο Ρώσος ειδικός.
«Αν ο Α ‘Βαλκανικός Πόλεμος στο μυαλό των Ευρωπαίων ήταν αρκετά σαφής, ( Βαλκανικές χώρες εναντίον της Οθωμανική Αυτοκρατορίας), ο δεύτερος βαλκανικός πόλεμος ξεχωρίζει για την έλλειψη λογικής, τουλάχιστον για τους αμύητους στις ιστορικές αντιξοότητες Ευρωπαίους.
Πράγματι, όπως φαίνεται στην πρώτη σύγκρουση, οι Τούρκοι έχασαν και νίκησαν και οι βαλκανικές χώρες ( Ελλάδα, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία) κερδίζοντας την ανεξαρτησία τους . Από αυτό το σημείο και μετά η πρωτοβουλία των κινήσεων πέρασε ήταν στα χέρια τους …
Από αυτό το σημείο και μετά όμως υφίσταται «Μακεδονικό ζήτημα», δηλαδή, η διαφωνία σχετικά με μια τεράστια περιοχή με το ελληνικό όνομα Μακεδονία, η οποία, μετά τον πρώτο πόλεμο διχοτομήθηκε μεταξύ των χωρών της Βαλκανικής Ένωσης. Οι κύριοι διεκδικητές του μακεδονικού εδάφους ήταν η Βουλγαρία, η Σερβία και η Ελλάδα.
Στις 29 Ιουνίου 1913 ο βουλγαρικός στρατός εξαπέλυσε επίθεση κατά των Σέρβων προκαλώντας έκπληξη στην Ευρώπη (αν και το Βελιγράδι σε γενικές γραμμές, ήταν έτοιμο).
Την ίδια χρονική περίοδο, οι Βούλγαροι επιτέθηκαν και στις ελληνικές θέσεις. Ωστόσο, οι Βούλγαροι προφανώς υπερεκτίμησαν την δική τους στρατιωτική δύναμη, και τον Ιούλιο τα στρατεύματά τους άρχισαν να υποχωρούν υπό την πίεση των Ελλήνων και των Σέρβων.
Και εδώ επίσης, ευκαιριακά, η Βουλγαρία δέχθηκε επίθεση από την Ρουμανία και στη συνέχεια την Τουρκία. Οι Ρουμάνοι ήθελαν να αλλάξουν τα σύνορα της Νότιας Δοβρουτσάς και οι Τούρκοι ήθελαν να επιστρέψουν στην Ανατολική Θράκη. Ως αποτέλεσμα, ένα μήνα μετά αφότου άρχισε ο πόλεμος, η Σοφία αναγκάστηκε να ζητήσει ανακωχή.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, που υπογράφηκαν στο Βουκουρέστι το 1913 με συμφωνία, η Βουλγαρία, στην πραγματικότητα, έχασε ολόκληρη την Μακεδονία την οποία κατέκτησε ο ελληνικός στρατός . Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η σημερινή ΠΓΔΜ μαζί με τη Σερβία και μια σειρά από άλλες περιοχές έγιναν μέρος της Γιουγκοσλαβίας.
Έτσι, το αποκαλούμενο «Μακεδονικό ζήτημα» δεν είναι τόσο απλό όσο μπορεί στην αρχή να φανταστείτε. Και αν θελήσουν να προσπαθήσουν ξανά να το ανακατέψουν οι Αμερικανοί….θα βρουν τον μπελά τους.
Οι ΗΠΑ και το Κογκρέσσο ωστόσο δεν είναι ικανοποιημένοι με την ΠΓΔΜ. Από τη μία πλευρά, η στάση του Σκοπιανού προέδρου και από την άλλη ο εθνικισμός του Γκρουέφσκι δεν χαροποιούν την Ουάσιγκτον, ειδικά στο θέμα της πιθανής σύνδεσης με τον αγωγό «Turk Stream», έναν αγωγό φυσικού αερίου μεγάλης κλίμακας, που είναι επωφελής για όλους, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Επίσης από την άλλη πλευρά οι Αμερικανοί προσπαθούν να υπονομεύσουν τα επίσημα Σκόπια αυξάνοντας τις αποσχιστικές τάσεις έτσι απλά, χωρίς να γνωρίζουν ποιες θα είναι οι συνέπειες, για ολόκληρη την περιοχή με την συνδρομή και των μελών του Κογκρέσου.
Ως εκ τούτου, είναι δυνατόν να προκληθεί άμεσα ένας τρομερός νέος βαλκανικός πόλεμος με τεράστιες συνέπειες για ΠΓΔΜ.,Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία και Τουρκία.
Το διαπραγματευτικό χαρτί που χρησιμοποιήσουν οι ΗΠΑ εκτός από τους Αλβανούς της περιοχής θα είναι οι Μουσουλμάνοι της Βοσνίας.
Αλλά δεν θα σταματήσουν εκεί διότι σημαντικό ρόλο στον νέο βαλκανικό πόλεμο που θα είναι τρομερός, θα διαδραματίσουν και οι μουσουλμάνοι σε άλλες περιφερειακές δυνάμεις όπως (Βουλγαρία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Ελλάδα, Κροατία). (Ήδη η όλη κατάσταση «σιγοβράζει» και σύντομα θα βγει στην επιφάνεια).
Όσο για τους Ευρωπαίους και την ΕΕ, δεν θέλουν να αντλήσουν εσκεμμένα ίσως διδάγματα από την ιστορία και, επομένως, κατ ‘επανάληψη θα υποπέσουν στα ίδια λάθη που οδηγούν σε έναν μεγάλο κίνδυνο μια ολόκληρη χερσόνησο που είναι κοντά σε μεγάλες στρατιωτικές συγκρούσεις ( Συρία), και ακόμα δεν γνωρίζουμε πως θα τελειώσει γι’ αυτούς …», δήλωσε ο ίδιος σε ένα συγκλονιστικό κρεσέντο προβλέψεων για αυτό που έρχεται στα βόρεια ελληνικά σύνορα.
Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα ο Αμερικανός γερουσιαστής A. Rorabeyker δήλωσε ότι «Αλβανοί και Κοσοβάροι θα πρέπει να γίνουν μέρος του Κοσσυφοπεδίου. Αλλά το υπόλοιπο της σκοπιανής επικράτειας, σύμφωνα με το μέλος του Κογκρέσσου, θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει «μέρος της Βουλγαρίας ή οποιαδήποτε άλλης χώρας .»
Η πολιτική των ΗΠΑ σε σχέση με την ΠΓΔΜ είναι πολύ απλή: «Η δημιουργία της ΠΓΔΜ ήταν μια αποτυχία, και τώρα έχουν αναπτύξει όλες τις προϋποθέσεις για να την διαλύσουν και να την διχοτομήσουν, μοιράζοντας τα κομμάτια της μεταξύ των γειτόνων, συμπεριλαμβανομένου του Κοσσυφοπεδίου και της Βουλγαρίας.», καταλήγει το ρωσικό άρθρο.
Αλλά το «Μακεδονικό ζήτημα» είναι πραγματικά πάρα πολύ σοβαρό θέμα με τεράστιες εθνοτικές και στρατιωτικο-πολιτικές επιπτώσεις, που διαδραμάτισε πολύ σημαντικό ρόλο στα τραγικά γεγονότα του περασμένου αιώνα …
pentapostagma
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice