Διαφημίσεις

Η επόμενη διετία αναμένεται να αποτελέσει ιδιαίτερα σκληρή περίοδος για τις μετοχές… καθώς πληθαίνουν οι φωνές πως προειδοποιούν για «φούσκα» και sell off… ως 50% στον S&P 500 ήτοι στις 2.290 μον.

Ειδικότερα, το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι αμερικανικές μετοχές, πράγματι, ξάφνιασαν ευχάριστα τους επενδυτές, δεδομένου ότι διέγραψαν ισχυρή ανοδική πορεία αψηφώντας τα ιστορικά υψηλά επιτόκια και τις αναλύσεις περί επικείμενης ύφεσης.

Ωστόσο, πρόσφατα η επιμονή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά το εύρος του μέγιστου επιτοκίου, καθώς επίσης και το καταστροφικό sell off που σημειώθηκε στις αγορές ομολόγων, που είχε ως αποτέλεσμα την απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς σε υψηλά 16ετίας, είχε αποθαρρυντική επίδραση στις μετοχές, με τον δείκτη S&P 500 να χάνει τα κέρδη που είχε αποκομίσει μέχρι πρότινος σε ετήσια βάση.

Πράγματι, οι αποτιμήσεις των μετοχών φαίνονται όλο και πιο τεντωμένες, αυξάνοντας τον κίνδυνο μιας μεγάλης διόρθωσης.

Και δεν είναι λίγοι οι δείκτες που αναβοσβήνουν κόκκινο, με πιο χαρακτηριστικό εκείνον της αποτίμησης των μετοχών προς την αγορά χρέους.

Σύμφωνα με δείκτη που παρακολουθεί την αγορά εταιρικών ομολόγων των ΗΠΑ, και βάσει στοιχείων που έχει συλλέξει η παγκόσμια πλατφόρμα ανάλυσης Koyfin, τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους ο S&P 500 «σκαρφάλωσε» στα επίπεδα που παρατηρήθηκαν πριν από τη φούσκα dot-com.

Μάλιστα, ο εν λόγω δείκτης εξακολουθεί να διατηρείται κοντά σε αυτά τα υψηλά επίπεδα, παρά την πρόσφατη υποχώρηση των μετοχών.

Ο δείκτης έφτασε για τελευταία φορά σε αυτό το υψηλό την άνοιξη του 2000 – και ακολούθησε πολυετής κατάρρευση, με αποτέλεσμα ο S&P 500 να καταρρεύσει κατά 50% μεταξύ Μαρτίου 2000 και Οκτωβρίου 2002.

Ένας άλλος δείκτης που δείχνει τον πλούτο των μετοχών σε σχέση με το χρέος είναι το λεγόμενο επασφάλιστρο κινδύνου μετοχών – ή, αλλιώς, η επιπλέον απόδοση των μετοχών σε σχέση με το δημόσιο χρέος, που θεωρείται η ασφαλέστερη μορφή επένδυσης.

Ο εν λόγω δείκτης έχει βυθιστεί φέτος σε πολυετή χαμηλά υποδηλώντας πως οι αποτιμήσεις των μετοχών είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

«Το ασφάλιστρο κινδύνου μετοχικού κεφαλαίου πλησιάζει το χειρότερο επίπεδό του από το 1927.
Στις 6 περιπτώσεις που συνέβη αυτό, οι αγορές βίωσαν σημαντική διόρθωση και ύφεση/ύφεση – 1929, 1969, 99/00, 07, 18/19, σήμερα» ανέφερε η εταιρεία ερευνών MacroEdge σε πρόσφατη ανάρτησή της στο X.

makeleio.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek