Διαφημίσεις

Η Τουρκία αγόρασε περίπου 9 τόνους χρυσού τον Οκτώβριο
Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού, οι κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως πρόσθεσαν άλλους 31 τόνους χρυσού στα επίσημα αποθέματα τον Οκτώβριο.

Τα συνολικά αποθέματα χρυσού της κεντρικής τράπεζας βρίσκονται πλέον στο υψηλότερο επίπεδο από το 1974.

Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΑΕ ήταν ο μεγαλύτερος αγοραστής χρυσού τον Οκτώβριο. Πρόσθεσε λίγο περισσότερους από 9 τόνους στα αποθέματά της σε χρυσό. Μέχρι στιγμής φέτος, τα ΗΑΕ έχουν αυξήσει τα αποθέματά τους κατά 18 τόνους.

Η Τουρκία αγόρασε επίσης περίπου 9 τόνους χρυσού τον Οκτώβριο. Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας ήταν ο μεγαλύτερος αγοραστής χρυσού το 2022, προσθέτοντας 103 τόνους στα αποθέματά της μέχρι στιγμής.

Το Ουζμπεκιστάν προσθέτει επίσης χρυσό στα αποθέματά του σε σταθερή βάση. Επίσης, αύξησε τα αποθέματά της κατά 9 τόνους τον Οκτώβριο. Ήταν ο έβδομος συνεχόμενος μήνας αγορών χρυσού για το έθνος. Αυτό ανεβάζει τις καθαρές αγορές της ytd στους 37 τόνους παρά την έναρξη του έτους, πουλώντας σχεδόν 25 τόνους το πρώτο τρίμηνο. Τα αποθέματα χρυσού αντιπροσωπεύουν λίγο περισσότερο από το 60% των συνολικών αποθεμάτων του Ουζμπεκιστάν.

Η Εθνική Τράπεζα του Καζακστάν πρόσθεσε 3 τόνους στα επίσημα αποθέματά της σε χρυσό τον Οκτώβριο. Αυτό μειώνει τις καθαρές πωλήσεις της στους 18 τόνους φέτος.

Δεν είναι ασυνήθιστο για τις τράπεζες που αγοράζουν από την εγχώρια παραγωγή – όπως το Ουζμπεκιστάν και το Καζακστάν – να αλλάζουν μεταξύ αγοράς και πώλησης.

Το Κατάρ πρόσθεσε 1 τόνο χρυσού στις αποθήκες του.

Τα επικαιροποιημένα στοιχεία του ΔΝΤ δείχνουν ότι η Εθνική Τράπεζα της Καμπότζης αγόρασε ένα δίχτυ 2 τόνων χρυσού στα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι αγορές έγιναν μεταξύ Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, ανεβάζοντας τα συνολικά αποθέματα χρυσού της χώρας στους 52 τόνους.

Η έλλειψη αγορών χρυσού από την Ινδία τον Αύγουστο ήταν αξιοσημείωτη. Η Ινδία αγόραζε χρυσό με συνέπεια εδώ και μήνες. Η Ινδία κατέχει τώρα 781 τόνους χρυσού, κατατάσσοντάς την ως την ένατη μεγαλύτερη χώρα κατοχής χρυσού στον κόσμο . Από την επανέναρξη των αγορών στα τέλη του 2017, η Reserve Bank of India έχει αγοράσει πάνω από 200 τόνους χρυσού. Τον Αύγουστο του 2020, υπήρξαν αναφορές ότι η RBI εξέταζε το ενδεχόμενο να αυξήσει σημαντικά τα αποθέματά της σε χρυσό .

Αυτοί οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν τις επίσημα αναφερόμενες αγορές χρυσού, αλλά υπήρξαν μεγάλες μη αναφερόμενες αυξήσεις στα αποθέματα χρυσού το τρίτο τρίμηνο. Οι κεντρικές τράπεζες που συχνά αποτυγχάνουν να αναφέρουν αγορές περιλαμβάνουν την Κίνα και τη Ρωσία. Πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι η Κίνα είναι ο μυστήριος αγοραστής που αποθηκεύει χρυσό για να ελαχιστοποιήσει την έκθεση στο δολάριο .

Υπήρχαν πάντα εικασίες ότι η Κίνα κατέχει πολύ περισσότερο χρυσό από ό,τι αποκαλύπτει επίσημα. Όπως επεσήμανε ο Jim Rickards στο Mises Daily το 2015 , πολλοί άνθρωποι εικάζουν ότι η Κίνα κρατά αρκετές χιλιάδες τόνους χρυσού «εκτός από τα βιβλία» σε μια ξεχωριστή οντότητα που ονομάζεται Κρατική Διοίκηση Συναλλάγματος (SAFE).

Γιατί οι κεντρικές τράπεζες προμηθεύονται χρυσό;

Ο χρυσός χρυσός έχει ένα κρίσιμο πλεονέκτημα: σε αντίθεση με τα ομόλογα, δεν σας δεσμεύει σε σχέση με έναν αναξιόπιστο αντισυμβαλλόμενο. … Σε έναν κόσμο όπου δεν μπορείς να εμπιστευτείς κανέναν, είναι λογικό να ασφαλίζειςτον εαυτό σου με μέταλλο».

Οι κεντρικές τράπεζες πρόσθεσαν σχεδόν 400 τόνους χρυσού το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού.

Αυτό ήταν 300% υψηλότερο από το τρίτο τρίμηνο του 2021 και εμφανίστηκε ως η μεγαλύτερη τριμηνιαία αύξηση στα αποθέματα χρυσού της κεντρικής τράπεζας από τότε που το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού άρχισε να διατηρεί αρχεία το 2000.

Συμπεριλαμβανομένων των μυστηρίων αγορών, οι κεντρικές τράπεζες πρόσθεσαν παγκοσμίως 393,3 τόνους χρυσού (καθαρό) μόνο το τρίτο τρίμηνο. Με τις αγορές του Οκτωβρίου, το σύνολο για το 2022 ανέρχεται σε περίπου 704 τόνους. Αυτό είναι υψηλότερο από οποιαδήποτε ετήσια αύξηση στις αγορές χρυσού από την κεντρική τράπεζα από το 1967, με δύο μήνες να απομένουν.

Οι κεντρικές τράπεζες πρόσθεσαν 463 τόνους χρυσού στα παγκόσμια αποθέματα το 2021. Αυτό ήταν 82% υψηλότερο από το 2020.

Μια έρευνα της WGC διαπίστωσε ότι «η απόδοση του χρυσού σε μια περίοδο κρίσης και ο ρόλος του ως μακροπρόθεσμη αποθήκευση αξίας/αντιστάθμισης πληθωρισμού είναι βασικοί καθοριστικοί παράγοντες στις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών να τον διατηρήσουν».

Πέρυσι ήταν η 12η συνεχόμενη χρονιά καθαρών αγορών. Σε αυτό το διάστημα, οι κεντρικές τράπεζες αγόρασαν συνολικά καθαρά 5.692 τόνους χρυσού.

Μετά από χρόνια ρεκόρ το 2018 και το 2019, η αγορά χρυσού από την κεντρική τράπεζα επιβραδύνθηκε το 2020 με καθαρές αγορές να ανέρχονται συνολικά σε περίπου 273 τόνους. Το χαμηλότερο ποσοστό αγορών το 2020 αναμενόταν δεδομένης της ισχύος των αγορών από τις κεντρικές τράπεζες τόσο το 2018 όσο και το 2019. Το οικονομικό χάος που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού έχει επίσης επηρεάσει την αγορά.

Η ζήτηση της κεντρικής τράπεζας ανήλθε στους 650,3 τόνους το 2019. Αυτό ήταν το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο ετήσιων αγορών εδώ και 50 χρόνια, λίγο πιο κάτω από τις καθαρές αγορές του 2018 των 656,2 τόνων . Σύμφωνα με το WGC, το 2018 σηματοδότησε το υψηλότερο επίπεδο ετήσιων καθαρών αγορών χρυσού από την κεντρική τράπεζα από την αναστολή της μετατρεψιμότητας του δολαρίου σε χρυσό το 1971 και το δεύτερο υψηλότερο ετήσιο σύνολο που έχει καταγραφεί.

pentapostagma.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek