Την περασμένη Τρίτη, ο Guardian δημοσίευσε ένα άρθρο που παραδέχεται ότι η ατζέντα για το κλίμα συσχετίζεται με την ατζέντα μείωσης του πληθυσμού.
Αυτό που είναι αξιοσημείωτο, είναι πως το άρθρο ισχυρίζεται ευθαρσώς ότι ο παγκόσμιος ανθρώπινος πληθυσμός αυξάνεται κατά 200.000 άτομα την ημέρα. Ο παγκόσμιος πληθυσμός είναι μια εικασία, οπότε πώς μπορούν να γνωρίζουν ότι αυξάνεται κατά αυτόν τον αριθμό;
Δεν είναι δυνατό να είμαστε σίγουροι πόσοι ακριβώς άνθρωποι υπάρχουν στη Γη κάθε φορά. Αν είναι αβέβαιο πόσα άτομα υπάρχουν, είναι ακόμη περισσότερο αβέβαιο, με πόσα άτομα αυξάνεται ο πληθυσμός της γης ανα ημέρα, αν όντως αυξάνεται…
Ο Guardian δημοσίευε μια αναφορά από μια ομάδα «ειδικών» που είχαν συντάξει ένα έγγραφο «Προειδοποίηση για την Κλιματική Έκτακτη Έκτακτη Έκτακτη Ανάγκη» το 2020 με σκοπό να υπογράψουν «επιστήμονες» σε όλο τον κόσμο. Η πρόσφατη έκθεσή τους σχεδιάστηκε για να προσελκύσει τους υπογράφοντες.
Το λάθος σε όλο αυτό βρίσκεται στο ότι ο δημοσιογράφος του The Guardian ανέβασε το έγγραφο λέγοντας πως έχει συνταχθεί απο ομάδα «ειδικών για το περιβάλλον». Μόνο που, ούτε ομάδα ήταν, ούτε ειδικοί… Το άρθρο γράφτηκε από έναν 20χρονο ακτιβιστή του περιβαλλοντικού ρεπορτάζ, ο οποίος κέρδισε το φετινό βραβείο Τύπου για τη «δημοσιογραφία του που καθορίζει την ατζέντα για την κλιματική κρίση». Βέβαια τα κυρίαρχα ΜΜΕ έχουν το αλάθητο και γράφουν ότι θέλουν, μόνο εμείς παραπληροφορούμε το κόσμο…
Η «έκθεση» από την «ομάδα ειδικών επιστημόνων για το κλίμα» είναι ξεδιάντροπα μια ακτιβιστική προσέγγιση. Αντί να το τονίσει αυτό, ο Guardian προχώρησε κι άλλο και έδωσε τα κυριότερα σημεία της «έκθεσης» που καταδεικνύει ότι η ατζέντα για το κλίμα και η ατζέντα μείωσης του πληθυσμού είναι πράγματι η ίδια ατζέντα:
Όλο και περισσότεροι επιστήμονες εξετάζουν την πιθανότητα κοινωνικής κατάρρευσης, λέει η έκθεση, η οποία αξιολόγησε 35 ζωτικά σημεία το 2023 και διαπίστωσε ότι 25 ήταν χειρότερα από ποτέ, συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα και του ανθρώπινου πληθυσμού . Αυτό υποδηλώνει μια «κρίσιμη και απρόβλεπτη νέα φάση της κλιματικής κρίσης», λέει η έκθεση…
….«η θερμοκρασία της επιφάνειας της Γης και των ωκεανών έφτασε στο υψηλότερο όλων των εποχών, λόγω της καύσης ρεκόρ ορυκτών καυσίμων», κάτι απολύτως ψευδές. Ο ανθρώπινος πληθυσμός αυξάνεται με ρυθμό περίπου 200.000 ατόμων την ημέρα και ο αριθμός των βοοειδών και των προβάτων κατά 170.000 την ημέρα, όλα αυτά συμβάλλουν στο ρεκόρ εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου .
Στην τελευταία φράση στο απόσπασμα του ο The Guardian προσθέτει: «Εκτός από τις μεγάλες ποσότητες αποψίλωσης δασών που απαιτούνται για την καλλιέργεια τροφίμων». Φυσικά δεν ανέφερε την αποψίλωση των δασών που γίνεται για να φιλοξενήσουν ανεμογεννήτριες ή ηλιακούς συλλέκτες.
Για παράδειγμα το σχέδιο του Μπιλ Γκέιτς να κόψει τα δέντρα και να τα θάψει γιατί τα δέντρα κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό… ΔΕΝ αναφέρεται καθόλου. Αναφέρεται μόνο η αποψίλωση των δασών για την γεωργία. Πράγμα που επίσης δεν συμβαίνει, καθώς οι γεωργοί αναγκάζονται σε όλο το κόσμο να μειώσουν τις καλλιέργειες τροφίμων και να τις εγκαταστήσουν με φωτοβολταϊκά, ακριβώς για τον ίδιο λόγο… το φαινόμενο του θερμοκηπίου!
Τώρα, αν κάπως μπερδευτήκατε είναι λογικό, όλα όσα μας λένε δεν είναι απλά “μπερδεμένα” αλλα τελείως παρανοϊκά!
Η δήθεν αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού
Ο αριθμός των 200.000 για την ημερήσια αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού προέρχεται από το έγγραφο The World Scientists’ Warning of a Climate Emergency, που είναι το ίδιο έγγραφο «Η αναφορά για την κατάσταση του κλίματος για το 2024 » που ο Guardian θέλει περισσότερους ανθρώπους να υπογράψουν την «έκθεσή» τους.
Ο William J. Ripple, από το Τμήμα Δασικών Οικοσυστημάτων και Κοινωνίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον (υποτίθεται «ειδικός επιστήμονας για το κλίμα») και ο διευθυντής της Συμμαχίας των Παγκόσμιων Επιστημόνων , είναι ο κύριος συγγραφέας τόσο της εργασίας του 2020 όσο και του 2024. Αυτός είναι ο τρόπος που βγαίνουν τα παρανοϊκά δήθεν επιστημονικά συμπερασματά τους!
Αρκεί ένα ακτιβιστής για το κλίμα να γράψει μια έκθεση, να την δημοσιεύσει μια μεγάλη εφημερίδα ζητώντας υπογραφές και είδου… η επιστήμη μίλησε!
Στη σελίδα «Συμμαχία Επιστημόνων» του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Όρεγκον , υπάρχει μια συμπυκνωμένη έκδοση του χαρτιού του Ripple για να υπογράψουν οι άνθρωποι. Το πλήρες χαρτί βρίσκεται πίσω από ένα paywall. Οι περισσότεροι υπογράφοντες δεν θα είχαν το πλεονέκτημα να το διαβάσουν.
Ενσωματωμένη στο τέλος της συμπυκνωμένης έκδοσης και αμέσως μετά από αίτημα για δωρεά στο έργο του, η σελίδα παρέχει έναν υπερσύνδεσμο προς «Παγκόσμιες μετρητές και ανιχνευτές εκπομπών μεθανίου και ανθρώπου και ζωικού κεφαλαίου».
Ένας από τους «μετρητές και ανιχνευτές εκπομπών» είναι ο «Παγκόσμιος μετρητής ζωικού κεφαλαίου για τον άνθρωπο και τα μηρυκαστικά», ο μόνος που περιλαμβάνει ανθρώπους, ενώ όλοι οι άλλοι σχετίζονται με τα ζώα. Εξηγώντας πώς αυξάνεται ο μετρητής σε υποθετικά πραγματικό χρόνο, αναφέρει: «Ο ανθρώπινος πληθυσμός είχε προβλεφθεί χρησιμοποιώντας τον προβλεπόμενο πληθυσμό της FAOSTAT [ Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών ] για το 2020 και το 2021. Το μέγεθος του πληθυσμού των μηρυκαστικών προβλέφθηκε με βάση τα δεδομένα του παγκόσμιου ζωικού κεφαλαίου της FAOSTAT από το 1961-2019.
Όλα ακούγονται πολύ επιστημονικά και ακριβή!
Η αύξηση κατά 200.000 άτομα την ημέρα είναι ένας εκτιμώμενος σταθερός ρυθμός ανάπτυξης που εφαρμόζεται σε μια προβολή 3 ετών, χωρίς καμιά περαιτέρω έρευνα. Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται η έκθεση του Ripple το 2024, «περισσότεροι από 15.600 υπογράφοντες από 165 χώρες» έχουν υπογράψει το συνοπτικό έγγραφο του Ripple για το 2020.
Πιστεύετε ότι οι υπογράφοντες είναι επιστήμονες; Αν ναι, πιστεύετε ότι ακολουθούν την επιστήμη που βασίζεται σε στοιχεία; Ή μήπως ακολουθούν την «επιστήμη» που βασίζεται σε ακτιβιστές και δημοσιεύματα; Φαίνεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον 15.600 ακτιβιστές από 165 χώρες που συμφωνούν ότι η ατζέντα για την αλλαγή του κλίματος είναι η ατζέντα ερήμωσης του πληθυσμού, δεν ξέρουμε καν, ποιοι είναι αυτοί, κι αν κάποιοι έχουν υπογράψει περισσότερες από μία φορές.
Πώς όμως ο The Guardian έφτασε σε μια τόσο κατάφωρη απάτη; Η απάντηση βρίσκεται στον συγγραφέα του άρθρου.
Ο συγγραφέας του άρθρου του The Guardian που ενισχύει την αναφορά του Ripple είναι ο Damian Carrington, ο οποίος γράφει για το περιβάλλον στον Guardian από το 2008 και είναι επί του παρόντος Περιβαλλοντικός Συντάκτης, είναι κι ο ίδιος ακτιβιστής του κλίματος, χωρίς κανένα επιστημονικό υπόβαθρο.
Ο Carrington κέρδισε το Βραβείο Τύπου του 2024 επειδή «έχει δημοσιεύσει ένα ευρύ φάσμα άρθρων για την κλιματική κρίση, από την έκθεση των ορυκτών καυσίμων στον κόσμο… μέχρι την αυστηρή συλλογή και ανάλυση όλων των επιστημονικών στοιχείων για τον άνθρωπο ο οποίος… προκάλεσε ακραία καιρικά φαινόμενα».
Ο Ripple γράφει λες και ο πληθυσμός που αυξάνεται κατά 200.000 την ημέρα είναι γεγονός, παρόλο που είναι μια εκτίμηση προβολής 3 ετών. Ποιος είναι λοιπόν ο παγκόσμιος πληθυσμός και αυξάνεται κατά 200.000 άτομα την ημέρα; Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ξέρει. Τα Ηνωμένα Έθνη (“ΟΗΕ”) δεν γνωρίζουν.
Σε ένα ιστολόγιο του 2019, το Happy Antipodeon σημείωσε τις επιφυλάξεις σχετικά με τις εκτιμήσεις του παγκόσμιου πληθυσμού που δίνονται από την Παγκόσμια Τράπεζα και τον ΟΗΕ. Από τον ιστότοπο του World Population Review , διαβάζουμε: «Απλώς δεν είναι δυνατό να είμαστε σίγουροι πόσοι ακριβώς άνθρωποι υπάρχουν στη Γη κάθε φορά». Η ιστοσελίδα του World Population Review με τίτλο « World Population 2024 » εξακολουθεί να περιλαμβάνει αυτές τις λέξεις.
Η World Population Review αναφέρει επίσης , «Η διαδικασία παρακολούθησης του ακριβούς αριθμού γεννήσεων και θανάτων σε κάθε χώρα και περιοχή στον κόσμο σε πραγματικό χρόνο – και η διατήρηση ενός ακριβούς αριθμού των ανθρώπων που ζουν στη Γη ανά πάσα στιγμή – είναι υλικοτεχνικά ανέφικτος».
Ακολουθούν μερικοί από τους λόγους για τους οποίους οι προσπάθειες εκτίμησης του παγκόσμιου πληθυσμού δεν μπορούν να γίνουν:
-Τα ιστορικά στοιχεία πληθυσμού πριν από τον 18ο αιώνα είναι σπάνια και συχνά βασίζονται σε πρόχειρες εκτιμήσεις.
-Διαφορετικοί οργανισμοί και ερευνητές μπορούν να χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθοδολογίες, διαφορετικές υποθέσεις και διαφορετικές πηγές δεδομένων για την εκτίμηση των μεγεθών του πληθυσμού, οδηγώντας σε διαφορετικές διακυμάνσεις στους αριθμούς.
-Η ακρίβεια των εκτιμήσεων του πληθυσμού βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ποιότητα των υποκείμενων δεδομένων, όπως τα αρχεία απογραφής, τα ζωτικά στατιστικά στοιχεία και οι έρευνες. Σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες, τα συστήματα συλλογής και καταγραφής δεδομένων μπορεί να είναι ελλιπή, ανακριβή ή αναξιόπιστα. Πολλές χώρες, ιδιαίτερα στην Αφρική και την Ασία, δεν πραγματοποιούν τακτικές απογραφές ούτε παρέχουν αξιόπιστες εκτιμήσεις πληθυσμού.
-Οι εκτιμήσεις πληθυσμού συνήθως αναφέρονται στο πλησιέστερο εκατομμύριο ή δισεκατομμύρια, πράγμα που σημαίνει ότι το πραγματικό ποσό μπορεί να διαφέρει σημαντικά από την αναφερόμενη αξία.
-Οι μελλοντικές προβλέψεις πληθυσμού υπόκεινται σε ακόμη μεγαλύτερες αβεβαιότητες, καθώς βασίζονται σε υποθέσεις σχετικά με τις δημογραφικές τάσεις, τα ποσοστά γονιμότητας, τα ποσοστά θνησιμότητας και τα πρότυπα μετανάστευσης. Μικρές αλλαγές σε αυτές τις παραδοχές μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντικές διαφορές στα προβλεπόμενα μεγέθη πληθυσμού.
-Οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις πληθυσμού ενδέχεται να διαφέρουν σημαντικά μεταξύ περιοχών και χωρών, λόγω διαφορών στις δημογραφικές τάσεις, την ποιότητα των δεδομένων και τη μεθοδολογία.
Ο ίδιος ο The Guardian το 2014 δημοσίευσε ένα άρθρο δηλώνοντας ότι οι αριθμοί του πληθυσμού «και τα περισσότερα από αυτά που θεωρούμε γεγονότα, είναι στην πραγματικότητα υποθέσεις».
Στοιχεία ανάπτυξης: πόσο ακριβή είναι τα στοιχεία;The Guardian, 31 Ιανουαρίου 2014
Το άρθρο λέει:
Ξέρεις πολύ λιγότερα από όσα νομίζεις ότι ξέρεις. Οι θάνατοι από ελονοσία μειώθηκαν κατά 49% στην Αφρική μεταξύ 2000 και 2013; Ισως. Η μητρική θνησιμότητα στην Αφρική μειώθηκε από 740 θανάτους ανά 100.000 γεννήσεις το 2000 σε 500 ανά 100.000 το 2010; Εμ… δεν είμαστε σίγουροι.
Αυτοί οι αριθμοί, μαζί με τα περισσότερα από αυτά που θεωρούμε δεδομένα υπό ανάπτυξη, είναι στην πραγματικότητα εκτιμήσεις. Έχουμε πραγματικούς αριθμούς για τη μητρική θνησιμότητα μόνο για το 16% όλων των γεννήσεων και για την ελονοσία για περίπου το 15% όλων των θανάτων. Για έξι χώρες της Αφρικής, βασικά δεν υπάρχουν καθόλου πληροφορίες.
Ένα ακόμη άρθρο του 2023 που δημοσιεύτηκε από τους Chartered Professional Accountants Canada περιγράφει λεπτομερώς ορισμένα από τα προβλήματα στην απόκτηση ακριβών δεδομένων: 8 δισεκατομμύρια και συνεχίζουμε: Πόσο ακριβείς είναι όμως οι εκτιμήσεις του πληθυσμού; Chartered Professional Accountants Canada, 10 Ιουλίου 2023.
Το άρθρο αναφέρει:
Όσον αφορά τις εκτιμήσεις του παγκόσμιου πληθυσμού, «152 από τις 237 χώρες που αναφέρθηκαν στα Ηνωμένα Έθνη είχαν απογραφή πληθυσμού ή μητρώο πληθυσμού μόλις το 2015», εξηγεί ο [Καναδός καθηγητής δημογραφίας Ντον] Κερ.
«Η Ινδία, η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο, με εκτιμώμενο πληθυσμό 1,4 δισεκατομμυρίων, εξακολουθεί να προσπαθεί να ολοκληρώσει μια απογραφή του 2020 που ανακόπηκε από υλικοτεχνικά προβλήματα από την πανδημία του Covid-19», είπε ο Κερ.
Για τη Νιγηρία, τη μεγαλύτερη χώρα της Αφρικής, ο ΟΗΕ εργάζεται με απογραφή του 2006. Η τελευταία φορά που το Αφγανιστάν είχε απογραφή ήταν το 1979. Για τον Λίβανο, ήταν το 1932.
Ο Πάτρικ Γκέρλαντ, ο επικεφαλής των εκτιμήσεων πληθυσμού του ΟΗΕ, επιβεβαιώνει τη δυσκολία παραγωγής ακριβούς αριθμού σε ορισμένες περιπτώσεις. «Η πολιτική κατάσταση μιας χώρας όπως ο Λίβανος απέτρεψε μια απογραφή», λέει. «Ομοίως, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό δεν μπόρεσε να κάνει απογραφή από το 1917».
Για τις χώρες που σπαράσσονται από τον πόλεμο και τις πολιτικές αναταραχές, ο ΟΗΕ βασίζεται σε υποθέσεις. «Αυτό περιλαμβάνει ανθρωπιστικές καταστάσεις, όπως αυτές στη Συρία και την Υεμένη», λέει ο Gerland, «επειδή έχετε εκατομμύρια εκτοπισμένους και πρόσφυγες».
Οι παράγοντες που περιλαμβάνονται στα περιθώρια λάθους του ΟΗΕ ποικίλλουν τρομερά ανάλογα με το χρόνο και τον τόπο… Για παράδειγμα, η Κίνα τερμάτισε την πολιτική της για το ένα παιδί το 2016, αλλά μέχρι εκείνο το σημείο, πολλά παιδιά δεν αναφέρονταν από φόβο τιμωρίας. «Σε αυτή την περίπτωση, ο μόνος τρόπος για να καταλάβουμε πόσα παιδιά ζούσαν στην Κίνα ήταν να περιμένουμε μέχρι να μεγαλώσουν», λέει ο [Gerland]. Τελικά, εμφανίζονται τόσο στην απογραφή όσο και στις στατιστικές εκπαίδευσης, επομένως υπάρχουν δύο ανεξάρτητες πηγές δεδομένων για να εργαστείτε.
Ακόμα και τα δυτικά κράτη δε μπορούν να καταγράψουν με αξιοπιστία τον πληθυσμό:
Ακόμη και στη Δύση, όπου υποτίθεται ότι οι περιοδικές απογραφές είναι ακριβείς, δεν είναι απολύτως σωστές. Στην απογραφή του 2020 στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, υπολογίστηκε ότι κάπου στην περιοχή των 4,8 εκατομμυρίων ανθρώπων κάποιοι «χάθηκαν» ενώ κάποιοι μετρήθηκαν δύο φορές.
Επομένος, καμιά ατζέντα του κλίματος δεν βασίζεται σε πραγματικά στατιστικά παρα μόνο σε υποθέσεις… υποθέσεις ακτιβιστών του κλίματος που παρουσιάζονται ως επιστήμονες, με έγγραφα που μπορεί να υπογράψει ο καθένας, μέσα απο ΜΜΕ που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα!
anazitiseis.gr
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Υπαρχει αυτο το παραμυθι για μειωση του πλυθησμου το οποιο δεν θα γινει ποτε πραγματικοτητα γιατι πολυ απλα θα πρεπει να συμμετεχουν και οι 2 χωρες με τον μισο πλυθησμο του κοσμου δηλαδη Κινα,Ινδια. Πραγματικο θα μπορουσε να ειναι η αναγκη για την μειωση των σκεπτομενων ανθρωπων στο φανερο κομματι και υποταγη των υπεροντων στο αφανες.