Σήμερα στις 6 το πρωί στις νότιες περιοχές της Ρωσίας και συγκεκριμένα στην περιοχή Voronezh παρατηρήθηκε μία ασυνήθιστη λάμψη στον ουρανό,όπως γράφουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής καθώς και στα κοινωνικά δίκτυα.
Ήταν δύο έντονες λάμψεις στη συνέχεια εμφανίστηκε κάτι σαν πολύχρωμη ομίχλη και στη συνέχεια ήταν στον ουρανό μία δέσμη φωτός καθώς και μία ελαφριά χοάνη.
Μερικοί χρήστες κοινωνικών δικτύων συνέκριναν το φαινόμενο με το Βόρειο Σέλας άλλοι εξέφρασαν την άποψη ότι η λάμψη προκλήθηκε από την εκτόξευση ενός πυραύλου από τον τόπο δοκιμών στην περιοχή Αστραχάν.
Πάντως ο μετεωρολόγος της περιοχής κ.Sushkov δήλωσε ότι αυτά είναι σύννεφα μαργαριταριού και δημιουργούνται σε υψόμετρο 22 με 30 χιλιόμετρα Όπου η θερμοκρασία του αέρα είναι στους -70 βαθμούς Κελσίου, οι υδρατμοί ανεβαίνουν σε τέτοιο υψόμετρο και μετατρέπονται σε κρυστάλλους πάγου, όταν φωτίζονται από τον ήλιο το φως διαθλάται διασπάται σε επτά χρώματα του ουράνιου τόξου σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.
Αυτό είναι ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο και μπορεί να το δει κάποιος το πρωί κατά τη διάρκεια του λυκόφωτος.
Σε αυτήν την περίπτωση για την εμφάνιση τέτοιων σύννεφων απαιτούνται ορισμένες μετεωρολογικές συνθήκες. Πάντως οι κάτοικοι της περιοχής που εμφανίστηκε το φαινόμενο το αποκάλεσαν ως εκπληκτικό και μοναδικό.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΙΡΕΑΣ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Έχουν μεγάλη πλάκα οι μετεωρολόγοι. Συνεχώς εφευρίσκουν νέες θεωρίες για πρωτοφανή φαινόμενα, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι αυτά συνέβαιναν από πάντα κι όλα είναι φυσιολογικά. Μάλλον, οι άνθρωποι που επί χιλιάδες χρόνια δεν τα έβλεπαν, θα είχαν στραβωμάρα…
Στην Ελληνική γλώσσα το πρωινό φως πριν ανατείλει ο Ήλιος αποδίδεται ως Χαραυγή ή Λυκαυγές και στα ομηρικά Ελληνικά ως Ηώς και διακρίνεται από το βραδινό φως μετά την δύση του Ηλίου που αποδίδεται ως Λυκόφως. Στα βαρβαρική Αγγλική Γλώσσα, Λυκαυγές και Λυκόφως ταυτίζονται και αποδίδονται ως twilight, αν και το Λυκαυγές μπορεί να αποδοθεί και ως dawn.