Διαφημίσεις

Στο «παιχνίδι» μπαίνει τώρα και η Ιαπωνία, όχι σε επίπεδο νομισματικό αλλά κυβερνητικό, καθώς, όπως όλα δείχνουν, δίνεται ένας διεθνής αγώνας για ψηφιακά νομίσματα. Ποιος ο απώτερος στόχος; Η κάθε πλευρά έχει τη δική της απάντηση, αν και πίσω από αυτές τις προσπάθειες υποβόσκει ένας άλλος «πόλεμος», που εμπεριέχει όλους τους επιμέρους, εμπορικό, συναλλαγματικό, οικονομικό.

Ομάδα λοιπόν βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος της Ιαπωνίας εργάζεται πυρετωδώς σε ένα σχέδιο να εκδώσει η Ιαπωνία το δικό της ψηφιακό νόμισμα, που δείχνει ότι το Τόκιο κινητοποιείται απέναντι τόσο στο libra του Facebook όσο και στην προσπάθεια της Κίνας να δημιουργήσει ένα ψηφιακό γιουάν. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίντζο Αμπε είπε ότι η κυβέρνησή του θα εξετάσει διάφορα ψηφιακά νομίσματα στην προσπάθειά της να ενισχύσει τη χρήση του γιεν ως μέσο συναλλαγών.

Πριν από λίγες ημέρες, η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας ένωσε τις δυνάμεις της με έξι ακόμη κεντρικές τράπεζες του πλανήτη, εξαιρουμένων της Κίνας και των ΗΠΑ, για να μοιραστούν εμπειρία και τεχνογνωσία και να δημιουργήσουν τα δικά τους κρυπτονομίσματα, ώστε να ανταποκριθούν στις νέες τεχνολογικές προκλήσεις. Αφορμή για την πρωτοβουλία έδωσε πρώτα το σχέδιο του Facebook να εκδώσει το libra και εν συνεχεία η πρωτοποριακή πρωτοβουλία της κεντρικής τράπεζας της Κίνας να δημιουργήσει το δικό της ψηφιακό νόμισμα. Τώρα, πίσω από την κινητοποίηση του Τόκιο βρίσκεται η προσπάθεια του Πεκίνου να επεκτείνει τη χρήση του γιουάν ως νομίσματος διακανονισμού σε αναδυόμενες οικονομίες.

Ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών Τάρο Άσο έχει δηλώσει ότι θα συνιστούσε «πολύ σοβαρό πρόβλημα» εάν ένα ψηφιακό γιουάν αναδεικνυόταν σε δημοφιλές μέσο διακανονισμού στις διεθνείς αγορές, τη στιγμή που η Ιαπωνία διευθετεί τις συναλλαγές της επί το πλείστον σε δολάρια. Εμπειρογνώμονες βλέπουν πίσω από ένα ψηφιακό γιουάν τη δυνατότητα κάποιων χωρών να αποφύγουν τις αμερικανικές κυρώσεις, αυξάνοντας παράλληλα την επιρροή της Κίνας, σε μια εξέλιξη που σαφώς γεννά ανησυχίες.

Δηλαδή, στο «όπλο» των κυρώσεων που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ αντιπαρατίθεται η απειλή ενός ψηφιακού νομίσματος με το μερίδιο αγοράς που προσδίδει στη χώρα που το εκδίδει. Η Κίνα προβάλλει ως κίνητρο για ένα ψηφιακό νόμισμα την ενίσχυση του ρόλου του γιουάν στη διεθνή κοινότητα. Η Ιαπωνία, ότι θέλει να αλλάξει την καταναλωτική της κουλτούρα, καθότι οι Ιάπωνες δείχνουν προτίμηση στα μετρητά.

Η τεχνολογία σε όλο το μεγαλείο της. Όμως, ο πόλεμος του «ψηφιακού νομίσματος» δεν έχει ακόμη ξεδιπλωθεί για να δείξει τις διαστάσεις που μπορεί να εκλάβει. Αλήθεια, πόσο έτοιμο είναι το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα για να σταματήσει όσους θα προσπαθήσουν να το παρακάμψουν; Πώς αρχίζει λοιπόν ένα ψηφιακό νόμισμα… και πώς μπορεί να καταλήξει…

iskra.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

4 σχόλια στο “Παγκόσμιος ψηφιακός νομισματικός πόλεμος. Κίνα-Ιαπωνία στη μάχη των ψηφιακών νομισμάτων”
  1. εχετε παρει γραμμη οτι ολα τα κραταια συστηματα θα κατερευσουν σιγα σιγα???
    η μηπως αντιλιφθηκατε οτι το χαος αυτη την φορα θα δουλεψει για τον ανθρωπο???

  2. Καλησπερα!! Απλα μια ενημερωση για οσους ασχολουνται με cryptocoins..βγηκε μια καινουρια εφαρμογη η ΠΡΩΤΗ για κινητα να κανεις mining cryptocoins..Pi λεγεται και το βρισκεις στο play store..Φτιαχτηκε στο πανεπιστημιο του Stanford και μαλιστα ο ενας δοκτωρας ειναι και ελληνας..τσεκαρετε το στο ιντερνετ και στο youtube, εχει αποκτησει μεγαλη δυναμικη και δεν εχει ουτε ενα χρονο κυκλοφοριας..ακομα ο ρυθμος mining ειναι πολυ καλος, όσοι προλάβετε!!

  3. Οταν κανετε εγγραφη στο ποιος σας καλεσε (invite) γραψτε Archimedes για μπονους 25 τοις εκατο!! Καλες εξορυξεις 🙂🙂

  4. Το θεωρω ευκαιρια γιατι το bitcoin ηταν το πρωτο για pc και εφτασε να κοστιζει τωρα 8000 ευρω το ενα..Αυτο το Pi ειναι το πρωτο για κινητα και αναμενεται να παρει παρομοια δυναμικη..μεσα σε εξι μηνες μαζεψε 1 εκατομμυριο pioneers και συνεχιζει ακαθεκτα..ειναι εντελως δωρεαν ,δεν καταπονει την μπαταρια γτ τα παλικαρια εκει εχουν δικους τουε σερβερ και δεν καταπονει τον επεξεργαστη γτ μαζευεις με σταθερο ρυθμο και οχι με τι συστημα εχεις..ερευνηστε το και δοκιμαστε δεν χανετε τιποτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek