Αν δεν αναληφθεί άμεσα δράση, η ανθρωπότητα βρίσκεται πολύ κοντά στη ζώνη κινδύνου
Μια μεγάλη έκθεση (1.800 σελίδες) πραγματοποίησε η Διακυβερνητική Πλατφόρμα για την Επιστήμη, τη Βιοποικιλότητα και τα Οικοσυστήματα (IPBES) του ΟΗΕ για τις επιπτώσεις της καταστροφής της βιοποικιλότητας του πλανήτη. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, αν δεν αναληφθεί άμεσα δράση, η ανθρωπότητα βρίσκεται πολύ κοντά στη ζώνη κινδύνου.
Όπως αναφέρεται στο προσχέδιο της έκθεσης, της μεγαλύτερης για το θέμα, περίπου 1 εκατ. είδη κινδυνεύουν με εξαφάνιση μέσα σε μερικές δεκαετίες, μεταξύ των οποίων έντομα, φυτά, ζώα, από την ύπαρξη των οποίων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ανθρώπινη διατροφή, η εξασφάλιση καθαρού, πόσιμου νερού, η σταθερότητα του κλίματος, αλλά και η αναπαραγωγή.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της IPBES, Ρόμπερτ Γουάτσον, «δεν χωρά αμφιβολία ότι η καταστροφή της βιοποικιλότητας με πραγματικά μη αναστρέψιμους ρυθμούς θα επηρεάσει την ανθρώπινη ευημερία, τόσο για τη σημερινή όσο και για τις επόμενες γενιές».
«Αν δεν δράσουμε άμεσα, το πρόβλημα θα είναι τεράστιο. Υπάρχουν ωστόσο μέτρα και εργαλεία για να προστατέψουμε τη φύση και κατά συνέπεια την ανθρώπινη υγεία και ανάπτυξη», τόνισε.
Σύμφωνα με τον Γουάτσον, η έκθεση εμβαθύνει, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στο παρελθόν, στα αίτια της κατάρρευσης της φύσης, μεταξύ των οποίων η αποψίλωση των δασών, η καταστροφή των υγροβιότοπων, η δημιουργία φραγμάτων και οι τσιμεντουπόλεις.
Όπως τόνισε, χάρη στις επιστημονικές έρευνες έγινε κατανοητό πώς η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι η αιτία της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της, όπως η αύξηση των τυφώνων, οι ξηρασία και οι πλημμύρες.
«Στόχος μας είναι να πείσουμε ένα κοινό πέρα από τις ΜΚΟ και τις κυβερνήσεις. Πρέπει να πείσουμε όχι τους υπουργούς Περιβάλλοντος, αλλά και αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την αγροτική παραγωγή, τις μεταφορές κ.ο.κ.».
Η έκθεση, που θα παρουσιαστεί επισήμως την ερχόμενη Δευτέρα, είναι συνδυασμός επιστημονικών ερευνών πάνω σε θέματα που κυμαίνονται από το πλαγκτόν των ωκεανών, τα βακτήρια που ζουν κάτω από την επιφάνεια της γης, έως τις μέλισσες και τη χλωρίδα της Αμαζονίας. Όλες δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά στην 6η μεγαλύτερη καταστροφή των ειδών του πλανήτη και με ευθύνη της ανθρώπινης δραστηριότητας.
Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του WWF, Μάικ Μπάρετ, «ολόκληρο το οικοσύστημα κινδυνεύει και αυτή είναι η πιο συνεκτική έκθεση για την κατάσταση του περιβάλλοντος, το οποίο αναμφισβήτητα βρίσκεται σε βαθιά παρακμή».
Η έκθεση του οργανισμού αναμένεται να περιγράφει πιθανά σενάρια για το μέλλον, ανάλογα με τις αποφάσεις που θα λάβουν οι κυβερνήσεις, οι επιχειρήσεις και οι άνθρωποι ως άτομα για το πώς θα αντιμετωπίσουν την επερχόμενη καταστροφή και πώς θα την προλάβουν.
Ο επόμενος ενάμισης χρόνος θεωρείται κρίσιμος γιατί οι παγκόσμιοι ηγέτες θα πρέπει μέχρι το τέλος του 2020 να αποφασίσουν τα μέτρα για το κλίμα σε δύο μεγάλες συνόδους κορυφής.
Η μία θα πραγματοποιηθεί στην Κουνμίνγκ της Κίνας για τη Συμφωνία του ΟΗΕ για τη Βιοποικιλότητα, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να αναθεωρηθεί και η Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, σε σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί σε μία από τις Βρετανία, Ιταλία, Βέλγιο ή Τουρκία.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
http://kataklusmosnoe.blogspot.com/2015/08/blog-post_52.html
Ρε τι καλώς που είναι αυτός ο ΟΗΕ και τον είχα παραξηγησει. Νοιαζετε για όλα τα ζωάκια και τα δεντράκια επάνω στην γη αλλά όταν έπεφταν και πέφτουν οι βόμβες ουράνιου και πλουτωνιου σε ανθρώπους ζώα και δέντρα το κάνει μούγκα αλλά θα μου πεις τι να πει αφού ο ΟΗΕ είναι το πλυντήριο του ΝΑΤΟ κανένας σκύλος δεν δαγκώνει το αφεντικό του
Η γη έχει καταστραφεί από διάφορες αιτίες πολλες φορες μα πάντα φρόντιζε η μάνα φύση και αποκαθιστουσε τις υλικές ζημιές ειτε τις καταστροφές.
Καλύτερα να προσέχει την καταστροφή του την ίδια ο Ο(οοοο). Η(ηηηηιιι). Ε(εεεεε).= Ο.Η.Ε.
Αυτουνού η πτωση δεν φαίνεται οτι θα αρκεστεί να είναι μονάχα υλική γιατί θα ναι ακομη Ηθική, Πνευματικη και βέβαια πανΑΝΘΡΏΠΙΝΗ.
Ουαί και αλλοίμονο στους Λαούς η κατάπτωση όσων όλοι μαζί ψήφισαν ώστε να υπάρχουν ΕΝωμένοι τόσο στα εύκολα μα ομως και στα δύσκολα.
Κάποιοι αξίζουν,
άλλοι προσπαθουνε να εξοστρακιζουν ό, τι κοινό φτιάχτηκε από όλους για όλους και οχι απο ολους μοναχα για κάποιους.