Εργαλεία κατά της εγκληματικότητας ή έλεγχος των πολιτών και παραβίαση των δικαιωμάτων τους;
Σύμφωνα με την έρευνα του Comparitech, οκτώ στις δέκα πόλεις που οι κινήσεις των πολιτών παρακολουθούνται από κάμερες βρίσκονται στην Κίνα γι αυτό και μεταξύ 120 μεγάλων πόλεων ανά τον κόσμο με τις περισσότερες κάμερες παρακολούθησης ανά 1.000 κατοίκους συναντάμε στην κορυφή πέντε κινεζικές με 168 έως 73,8 κάμερες/1000 πολίτες.
Ακολουθεί, όπως φαίνεται και στο Infographic του Statista το Λονδίνο, στην Αγγλία με 68,4 κάμερες ανά 1000 κατοίκους και ξανά τρεις κινεζικές πόλεις- αλλά παραδόξως το Πεκίνο έχει τις λιγότερες. Ακολουθούν η Ατλάντα, των ΗΠΑ με 15,6 ανά 1.000 κατοίκους, η Σιγκαπούρη της Δημοκρατίας της Σιγκαπούρης με 15,3 και το Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με 13,8.
Οι ευρεία χρήση CCTV είναι αμφιλεγόμενη και σε πολλές χώρες υπάρχου ένθερμοι υποστηρικτές και πολέμιοι. Οι πρώτοι υποστηρίζουν πως βοηθούν στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και οι δεύτεροι τονίζουν πως χρησιμοποιούνται ως εργαλείο ελέγχου των πολιτών και θέτουν θέματα παραβίασης των δικαιωμάτων των πολιτών.
Και σε περίπτωση που αναρωτιέστε, σύμφωνα με την έρευνα στην Αθήνα υπάρχουν 10.612 κάμερες για 3.154.152 κατοίκους δηλαδή 3,36 κάμερες ανά 1.000 κατοίκους και η πόλη βρίσκεται στις κορυφαίες 50.
huffingtonpost.gr
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
παααμε μουσικουλα
https://www.youtube.com/watch?v=OIk-L_yxJ28
σκεφτομαι ακομη και το ενδεχομενο ολες αυτες οι συληψεις [κατοπιν παρανομων δραστηριοτητων] που γινονται μεσω καμερας
και προβαλονται στα ΜΜΕ με λεπτομερη ρεπορταζ να ειναι στημενες για να μας πεισουν οτι η καμερες ειναι …για το καλο μας
αλωστε και οι “πολιτικως ορθοι” λενε οτι η εγκληματικοτητα ειναι κοινωνικο φαινομενο
πανε δλδ α μας πεισουν οτι ειμαστε εγκληματιες απο τα γενοφασκια μας