Η τουρκική Εθνοσυνέλευση ψήφισε νομοσχέδιο το οποίο επιτρέπει σε κάποιες περιπτώσεις να ανασταλεί η καταδίκη κάποιου για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, αν ο δράστης παντρευτεί το θύμα του, κάτι που έχει προκαλέσει την αγανάκτηση της κοινής γνώμης και οργανώσεων προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών.
Το νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης επί της αρχής, επιτρέπει την αναστολή της καταδίκης ενός άνδρα για σεξουαλική επίθεση εναντίον ανηλίκου, εφόσον διαπράχθηκε «χωρίς τη χρήση βίας, απειλής η οποιασδήποτε άλλης μορφής παραβίασης της θέλησης» του θύματος και με την προϋπόθεση ότι ο δράστης θα το παντρευτεί.
Η τουρκική κυβέρνηση υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, το οποίο, σύμφωνα με την ίδια, έχει στόχο να μην τιμωρούνται τα ζευγάρια ένα μέλος των οποίων είναι ανήλικο, επιχείρημα που απορρίπτουν οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των παιδιών.
«Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) πέρασε νομοσχέδιο που συγχωρεί όσους παντρεύονται το παιδί που βίασαν», σχολίασε στο Twitter ο Εζγκίρ Εζέλ βουλευτής της κεμαλικής Κεντροαριστεράς (CHP).
Το νομοσχέδιο θα πρέπει να ψηφιστεί και κατ’ άρθρο για να επικυρωθεί.
Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «ηθελημένα διαστρεβλώνει το θέμα» και υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο έχει αντίθετα στόχο «να προστατεύσει τα παιδιά».
«Οι γάμοι ανηλίκων είναι δυστυχώς μια πραγματικότητα. Όταν ένα παιδί γεννιέται από αυτή την ανεπίσημη σχέση, ο γιατρός ενημερώνει τον εισαγγελέα και ο σύζυγος στέλνεται στη φυλακή, προκαλώντας οικονομικές δυσκολίες στη μητέρα και το παιδί», εξήγησε.
Οι άνδρες αυτοί «δεν είναι βιαστές», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή το μέτρο αφορά περίπου 3.000 οικογένειες.
Αυτή η επιχειρηματολογία έχει προκαλέσει αγανάκτηση στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
«Ο υπουργός Δικαιοσύνης χρησιμοποίησε την έκφραση “σεξουαλική επίθεση χωρίς εξαναγκασμό”. Πιστεύω ότι δεν μπορούμε να προσθέσουμε κάτι άλλο», κατήγγειλε η Ρουχάτ Σενά Ακσενέρ της Διεθνούς Αμνηστίας.
Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία, οι γάμοι ανηλίκων είναι μια πραγματικότητα στην Τουρκία, κυρίως στις ανατολικές περιοχές.
Κορίτσια υποκύπτουν στις πιέσεις του περιβάλλοντός τους και σπάνια είναι σε θέση να προβάλουν αντίσταση.
Η κατώτερη νόμιμη ηλικία γάμου στην Τουρκία είναι τα 17. Ο νόμος όμως επιτρέπει τον γάμο ήδη από τα 16 «σε εξαιρετικές περιπτώσεις», με τη σύμφωνη γνώμη ενός δικαστή.
tribune.gr
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Μιλαμε για φουλ ανωμαλια…!!! Φωτια και παλουκωμα θελετε ρε απλυτοι βρωμιαρηδες!!!
Αλλα απο κρατος γυφτων τι να περιμενει κανεις…
Αυτοί οι άνθρωποι με τέτοια συγχωρητικότητα που διαθέτουν θα έπρεπε να είναι χριστιανοί.
Πώς μπορεί ένας γονιός να οδηγήσει το παιδί του να παντρευτεί το βασανιστή/ βιαστή του και να διαρκεί για πάντα το βασανιστήριο; Τι συναισθήματα…..τι νόμοι!!!!!!!!!!!!!!!
Για ποια συγχωρητικοτητα μιλατε κυρια ανωνυμη και για ποιους ανθρωπους; αυτοι δεν ειναι ανθρωποι ουτε καν ζωα δεν ειναι ειναι κατι αλλο, παντος δημιουργημα του χριστου δεν ειναι.δεν εχεις ακουσει για τους τουρκογυφτους που πουλαν τις κορες τους για καποια χρηματα εεεε αυτοι ειναι και οι τουρκοι ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ στα ιδια τους τα παιδια.
Και ποιός σου είπε κυρία ανώνυμη ότι το να αγαπάς τον εχθρό σου αυτόν δηλ που σε βιάζει και σε βασανίζει,οτι είναι φυσιολογικό….Κάτι τέτοιες θεωρίες κατάφεραν εδω και δύο χιλιάδες χρόνια και ρήμαξαν τους Έλληνες και τον Εληνισμό και μας έφεραν σε αυτήν την κατάντια…
Ω ρε τα ζωα πανε να σπασουνε τα κοντερ
ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ ΕΣΤΙ. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΖΩΑ,ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ; ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!