Νέο ρεκόρ ψύχους στην Ανταρκτική έρχεται σε αντίθεση με τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης
Ήταν μια πολυάσχολη χρονιά στα βάθη του κόσμου, από ζέστη σε κρύο, με την κλιματική αλλαγή να βρίσκεται στο επίκεντρο της κατηγορίας από τα μέσα ενημέρωσης. Για παράδειγμα, το άρθρο της Washington Post για το Ανταρκτικό “Κύμα καύσωνα” στον σταθμό Concordia τον Μάρτιο του 2022.
Ή αυτό εδώ από την εφημερίδα The Business Standard: Οι ερευνητές βρήκαν το πιο έντονο κύμα καύσωνα που έχει καταγραφεί ποτέ- στην Ανταρκτική, Ή το Vox που υποστήριξε: “Κάνει ζέστη ακόμη και στην Ανταρκτική, όπου είναι χειμώνας”.
Ακολουθεί μια συλλογή ορισμένων γεγονότων σχετικά με το θέμα που τα μέσα ενημέρωσης δεν θα σας πουν ποτέ.
Από τον Frits Buningh στο LinkedIn
Χιούστον – Έχουμε ένα νέο ρεκόρ ψύχους όλων των εποχών για τη Δυτική Ανταρκτική: Αύγουστος 2023!
Σε αντίθεση με όσα λέει το 97% των Δημοσιογράφων καθώς και ο John Kerry, ο Ειδικός Απεσταλμένος για την προπαγάνδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής που σχετίζεται με το Κλίμα, σχετικά με το επικείμενο “λιώσιμο” ολόκληρης της Δυτικής Ανταρκτικής και την καταστροφική άνοδο της στάθμης της θάλασσας που θα προκαλέσει, οι οποίοι επικαλούνται το 3% των “Επιστημόνων” σύμφωνα με τους αριθμούς της Σημαντικής Μελέτης που παρέχουν οι Cook et. all (2013), φαίνεται ότι ίσως η Δυτική Ανταρκτική να μην υφίσταται 3 ή 4 φορές την “Θέρμανση” που λαμβάνει χώρα παντού αλλού στον “Πλανήτη Α”, δηλαδή φυσικά στον “Πλανήτη Γη”. Σύμφωνα με αυτό το άρθρο, https://www.westarctica.wiki/index.php
“Τα τελευταία χρόνια ο σταθμός έχει καταγράψει μια τάση αύξησης της θερμοκρασίας, με την αύξηση της θερμοκρασίας να είναι ταχύτερη το χειμώνα και την άνοιξη. Η τοποθεσία αυτή, στην καρδιά του παγοκαλύμματος της Δυτικής Ανταρκτικής, είναι ένα από τα μέρη της Γης που θερμαίνονται ταχύτερα”.
Όχι τόσο γρήγορα, λέει η Data επί τόπου στην Ανταρκτική.
Σύμφωνα με τα Δεδομένα που παρέχονται από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο:
https://polarmet.osu.edu/datasets/Byrd_recon/
Και το αποθετήριο AMRDC στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν στο Μάντισον:
https://amrdcdata.ssec.wisc.edu/
στα οποία βασίζεται ο πίνακας που περιλαμβάνεται εδώ, φαίνεται ότι υπάρχει ΝΕΟ ρεκόρ ψύχους όλων των εποχών το 2023 για τον σταθμό Byrd της Δυτικής Ανταρκτικής.
Αύγουστος 1983: -42,5 C
Αύγουστος 198:1 -43.0 C
Αύγουστος 1978: -43.7 C
Σεπτέμβριος 1986: -44.7 C
Αύγουστος 2023: -45.54 C
Ένας μήνας με ρεκόρ ψύχους όλων των εποχών τουλάχιστον από το 1957; Ίσως! Αναμείνατε για το Ινστιτούτο Κοπέρνικος της Ευρώπης, καθώς και το Ινστιτούτο Κλιματικής Αλλαγής του Πανεπιστημίου του Μέιν, να παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα για να επισημοποιήσουν την ανακοίνωση. Η Γκρέτα από τη Σουηδία, θα είναι εκεί για να σερβίρει αναψυκτικά για τους δημοσιογράφους που πρόκειται να εμφανιστούν σε αυτό το γεγονός; Οι NYT, η WAPO και ο Jake Tapper από το CNN έχουν όλοι ενημερωθεί ότι αυτό θα συμβεί. Αναμείνατε το ρεπορτάζ τους, ειδικά από την Kasha Patel, η οποία μας έφερε το κομμάτι “Heat Wave” για τον σταθμό Concordia τον Μάρτιο του 2022. https://lnkd.in/eWtfvc2b
Από το SnowBrains:
Ο Ερευνητικός Σταθμός Concordia στην Ανταρκτική κατέγραψε προσωρινή χαμηλή θερμοκρασία -117,76ºF (-83,2ºC) στις 25 Ιουλίου, σημειώνοντας τη χαμηλότερη θερμοκρασία στον κόσμο εδώ και έξι χρόνια. Το νούμερο αυτό, το οποίο υπόκειται ακόμη σε επίσημη επικύρωση, κοινοποιήθηκε από το Ιταλικό Μετεωρολογικό-Κλιματολογικό Παρατηρητήριο της Ανταρκτικής, μαζί με στοιχεία από τον κοντινό αυτόματο μετεωρολογικό σταθμό Dome C II, ο οποίος κατέγραψε επίσης θερμοκρασίες κάτω των -80ºC (112ºF) στις 24 και 25 Ιουλίου.
Η Jennifer Marohasy αισθάνεται ψύχρα στο σταθμό Mawson της Ανταρκτικής.
(αναδημοσίευση από τη σελίδα της στο Facebook)
Τον περασμένο μήνα (Ιούνιος 2023), η Ανταρκτική αναφέρθηκε ως “καυτή” σε διάφορα δημοσιεύματα, συμπεριλαμβανομένου του Vox.com. Ωστόσο, η μέση μέγιστη θερμοκρασία για το Mawson ήταν μείον 12,6 βαθμοί Κελσίου, που δεν είναι τόσο κρύο όσο ο μακροπρόθεσμος μέσος όρος του Ιουνίου για όλα τα έτη από το 1954 και μετά, ο οποίος είναι μείον 13,5 C. Όταν οι μέγιστες θερμοκρασίες του Ιουνίου για το Mawson κατατάσσονται από την υψηλότερη στη χαμηλότερη, ο Ιούνιος του 2023 έρχεται ως ο 29ος πιο ζεστός και 42ος πιο κρύος – γεγονός που υποδηλώνει ότι οι θερμοκρασίες στην Ανταρκτική δεν ήταν ιδιαίτερα αξιόλογες για την επικαιρότητα και μάλλον κρύες.
Ωστόσο, οι φυλλάδες και η μόδα ισχυρίζονται ότι ο Ιούνιος του 2023 είναι ζεστός – ακόμη και στην Ανταρκτική. Όλα αυτά είναι ανοησίες.
Ορισμένοι από αυτούς τους ισχυρισμούς έχουν την προέλευσή τους στο Climate Reanalyzer του Πανεπιστημίου του Μέιν, ένα εργαλείο που χρησιμοποιεί δορυφορικά δεδομένα και προσομοιώσεις στον υπολογιστή. Έτσι, αντιπροσωπεύουν έναν αναδιαμορφωμένο μέσο όρο. Πράγματι, δεν υπάρχει ούτε ένα μέρος όπου κάποιος, μπορεί να μετρήσει τη μέση θερμοκρασία της Γης – ή της Ανταρκτικής. Αντίθετα, όταν ανακοινώνεται ότι είναι η πιο ζεστή που υπήρξε ποτέ, γίνεται αναφορά σε μια στατιστική.
Αυτή η μέση θερμοκρασία είναι αναγκαστικά ένας αριθμός που έχει προκύψει από άλλους αριθμούς. Ίσως να έχουν γίνει κάποιες μετρήσεις εδώ και εκεί, και στη συνέχεια να έχουν γίνει κάποιες προσαρμογές, και στη συνέχεια να έχουν γίνει κάποιες προσθέσεις και πάλι προσαρμογές. Έτσι γίνεται με τον υπολογισμό των περιφερειακών και παγκόσμιων μέσων θερμοκρασιών – είτε από δορυφόρους, είτε από δακτυλίους δέντρων, είτε από πυρήνες πάγου, είτε από θερμόμετρα. Για να είμαστε σίγουροι, κάθε χρόνο μας λένε ότι γίνεται όλο και πιο ζεστά, και στα τέλη της δεκαετίας του 1980, αυτό επιτεύχθηκε για το παγκόσμιο μέσο όρο των καταγραφών των θερμομετρικών σταθμών με το να αφαιρεθούν ορισμένοι από τους ψυχρότερους μετεωρολογικούς σταθμούς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της συνολικής μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας, τη στιγμή που οι θερμοκρασίες σε πολλούς μεμονωμένους σταθμούς έπεφταν κάπως.
Όσοι έχουν παρακολουθήσει την πολιτική της μέτρησης των θερμοκρασιών μπορεί επίσης να θυμούνται τη διαβόητη φράση στα ηλεκτρονικά μηνύματα Climategate, σύμφωνα με την οποία οι παγκόσμιες μέσες θερμοκρασίες που βασίζονται στους δακτυλίους των δέντρων, οι οποίες επίσης παρουσιάζουν πτώση μετά το 1980, “διορθώνονται” με την αντικατάσταση της παγκόσμιας μέσης θερμοκρασίας από τις καταγραφές των θερμομέτρων – χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι η πτώση σε αυτή την καταγραφή είχε ήδη “διορθωθεί” με την αφαίρεση δεδομένων από πολλούς μετεωρολογικούς σταθμούς υψηλού γεωγραφικού πλάτους του Καναδά και της Ρωσίας.
Αντλώντας από αυτή την άθλια ιστορία του υπολογισμού των παγκόσμιων και περιφερειακών θερμοκρασιών, μπορώ να σκεφτώ έναν μεγάλο αριθμό τρόπων με τους οποίους ο Αναλυτής Κλίματος του Πανεπιστημίου του Μέιν θα μπορούσε ενδεχομένως να δημιουργήσει μια θερμοκρασία υψηλότερη του μέσου όρου για την Ανταρκτική και ιδιαίτερα για τη Γη.
Πράγματι, όσο μεγαλύτερη είναι η γεωγραφική περιοχή που καλύπτεται, τόσο περισσότερες είναι οι ευκαιρίες για δημιουργική λογιστική, για την οποία οι εταιρείες που χρησιμοποιούν παρόμοιες τεχνικές θα πήγαιναν στη φυλακή, ενώ οι επιστήμονες του κλίματος συνήθως προάγονται.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο μέτρησης των θερμοκρασιών στο Mawson, μπορείτε να κατεβάσετε το σχετικό κεφάλαιο από το Climate Change: The Facts 2020, που βρίσκεται εδώ.
climaterealism.com
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice