Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Tel Aviv μια παραλλαγή του coronavirus μόλυνε 8 φορές περισσότερα εμβολιασμένα άτομα απ΄ό,τι τους ανεμβολίαστους. Η μελέτη δείχνει ότι η νοτιοαφρικανική παραλλαγή του κορωναϊού (Β.1.351) βρέθηκε 8 φορές πιο συχνά σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί από ό, τι σε εκείνους που δεν ήταν.
Ένας μεγάλος ισραηλινός πάροχος υγειονομικής περίθαλψης, η Clalit Health Services, συμμετείχε επίσης σε αυτή τη μελέτη.
«Βρήκαμε ένα δυσανάλογο ποσοστό της παραλλαγής της Νότιας Αφρικής σε άτομα που εμβολιάστηκαν με δεύτερη δόση, σε σύγκριση με την ομάδα που δεν εμβολιάστηκε», δήλωσε ο Adi Stern του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ.
“Αυτό σημαίνει ότι η παραλλαγή της Νότιας Αφρικής είναι σε θέση, σε κάποιο βαθμό, να διαπεράσει την προστασία του εμβολίου.”
Σε αυτή τη μελέτη παρατηρήθηκαν περίπου 400 άτομα που εμβολιάστηκαν με BioNTech / Pfizer. Αυτοί οι άνθρωποι είχαν προσβληθεί από την παραλλαγή του κορωναϊού. Στη συνέχεια, η παρατήρηση συγκρίθηκε με τον ίδιο αριθμό μη εμβολιασμένων και μολυσμένων ατόμων.
“Αυτή είναι η πρώτη μελέτη στον κόσμο που βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα, τα οποία δείχνουν ότι το εμβόλιο είναι λιγότερο αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής της Νότιας Αφρικής, σε σύγκριση με τον αρχικό ιό και τη βρετανική παραλλαγή”, δήλωσε ο καθηγητής Ran Balicer, διευθυντής έρευνας στο Clalit.
Ο κ. Stern είπε ότι τα αποτελέσματα της μελέτης ήταν εκπληκτικά.
“Με βάση τις τάσεις που παρατηρήθηκαν στον γενικό πληθυσμό, θα περιμέναμε μόνο μία περίπτωση της παραλλαγής της Νοτίου Αφρικής, αλλά είδαμε οκτώ”, δήλωσε ο καθηγητής Stern στους The Times of Israel. “Προφανώς, αυτό το αποτέλεσμα δεν με κάνει ευτυχή.”
Πρόσθεσε: “Αν και η νοτιοαφρικανική παραλλαγή παραβιάζει την προστασία του εμβολίου, δεν έχει εξαπλωθεί ευρέως στον πληθυσμό.”
“Αυτά τα προκαταρκτικά αποτελέσματα απαιτούν συνεχή παρακολούθηση της εξάπλωσης αυτού του στελέχους στο Ισραήλ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη επιδημιολογικής παρακολούθησης και συστηματικής αλληλουχίας, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής στο Ισραήλ”.
Η παραλλαγή της Νότιας Αφρικής αντιπροσώπευε λιγότερο από το ένα τοις εκατό όλων των περιπτώσεων COVID-19 στο Ισραήλ, αναφέρει το AFP, αναφέροντας τη μελέτη.
“Αυτό σημαίνει ότι το εμβόλιο Pfizer-BioNtech, αν και πολύ προστατευτικό, πιθανότατα δεν παρέχει το ίδιο επίπεδο προστασίας έναντι της παραλλαγής της Νότιας Αφρικής (Β.1.351) του κοροναϊού”, ανέφερε η μελέτη.
Πρόσφατα, μια συγκλονιστική μελέτη αποκάλυψε τους τρομακτικούς κινδύνους των εμβολίων COVID-19 mRNA που προκαλούν νόσος Prion, ISD-10 A81*, (είναι μια σπάνια και θανατηφόρα πάθηση που επηρεάζει τον εγκέφαλο). Προκαλεί βλάβη του εγκεφάλου προκαλώντας προοδευτικό εκφυλισμό του εγκεφάλου.
Τα prion που προκαλούνται από εμβόλια mRNA μπορούν να προκαλέσουν νευροεκφυλιστικές ασθένειες επειδή η μακροχρόνια μνήμη διατηρείται από πρωτεΐνες που μοιάζουν με prion.
Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο με βάση το mRNA μπορεί επίσης να προκαλέσει ALS, εκφυλισμό πρόσθιου κροταφικού λοβού, νόσο του Alzheimer και άλλες εκφυλιστικές νευρολογικές ασθένειες σε αυτούς που εμβολιάστηκαν.
*H νόσος Prion, ISD-10 A81, είναι μια σπάνια και θανατηφόρα πάθηση που επηρεάζει τον εγκέφαλο.Προκαλεί βλάβη του εγκεφάλου που επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου.Τα συμπτώματά της περιλαμβάνουν:
•απώλεια μνήμης
•απώλεια της ισορροπίας
•προβλήματα στην ομιλία
•προβλήματα όρασης και τύφλωση
•προοδευτική επιδείνωση και ακινησία
Οι περισσότεροι άνθρωποι με την νόσο Prion πεθαίνουν μέσα σε ένα χρόνο από την έναρξη των συμπτωμάτων. Αυτό συμβαίνει λόγω της ακινησίας που προκαλείται με αποτέλεσμα να είναι πιο ευάλωτοι σε μολύνσεις.
Στο μεταξύ στο πανεμβολιασμένο Ισραήλ εντοπίστηκε και η ινδική παραλλαγή που είναι άκρως πιο επικίνδυνη από άλλες…
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice