Πελάτες «μαρκαρισμένοι» με βραχιόλι/bracelet ανάλογα με το εμβολιακό τους status.Το Ξενοδοχείο Hotel Seegarten Marina απαιτεί από τους επισκέπτες του να φέρουν στον καρπό τους βραχιόλι σ’ ειδικά χρώματα , ανάλογα με το εάν είναι εμβολιασμένοι, έχουν υποβληθεί σε τεστ ή είναι χωρίς πιστοποιητικό. Ένα κανονικό εδώ σκανδαλίζεται. Το HotellerieSuisse εγκρίνει το σύστημα. Ένας συστηματικός πελάτης του ξενοδοχείου σκανδαλίστηκε. Η HotellerieSuisse εγκρίνει αυτό το σύστημα ελέγχου.
Για σχεδόν τέσσερα χρόνια, ένας Γερμανός ήταν τακτικός πελάτης στο Hotel Seegarten Marina στο Spiez (BE). Περνάει περίπου εκατό νύχτες εκεί το χρόνο. Μέχρι στιγμής, όλα πήγαιναν πάντα καλά. Αλλά όταν εμφανίστηκε στη ρεσεψιόν τον τελευταίο καιρό, νόμιζε ότι του έκαναν ένα κακόγουστο αστείο. Ένας υπάλληλος του εξήγησε ότι οι πελάτες πρέπει τώρα να φορούν χρωματιστά βραχιόλια για να γνωρίζουν εάν είναι εμβολιασμένοι, έχουν υποβληθεί σε τεστ ή χωρίς πιστοποιητικό.
«Οι εμβολιασμένοι φορούν κίτρινο χρώμα, όσοι έκαναν τεστ λαμβάνουν ένα μωβ βραχιόλι και οι πελάτες χωρίς πιστοποιητικό Covid φορούν ροζ», είπε ο αναγνώστης. «Είπα ότι δεν θέλω να συμμετάσχω σε αυτό το παιχνίδι. Αλλά μου έδωσαν ένα μωβ βραχιόλι αφού το πιστοποιητικό μου είχε λήξει. Το βραχιόλι είναι απαραίτητο για να μπορείς να πας σε ένα εστιατόριο ». Και πρόσθεσε: «Έτσι όλοι μπορούν να δουν το status μου. Νομίζω ότι αυτό δημιουργεί πρόβλημα όσον αφορά την προστασία δεδομένων ».
Η μέθοδος εγκρίθηκε από το 95% των πελατών
Ο Ernst Fuhrer, διευθυντής του εν λόγω ξενοδοχείου, ωστόσο, είναι πεπεισμένος ότι οι πελάτες δεν γνωρίζουν ποιο χρώμα δηλώνει ποια κατάσταση. “Αυτή η μέθοδος υποτίθεται ότι παρέχει ανακούφιση τόσο στους πελάτες όσο και στους εργαζόμενους.” Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό σώζει τους πελάτες από το να δείχνουν συνεχώς το πάσο και την ταυτότητά τους. Και οι υπάλληλοι δεν χρειάζεται να ελέγχουν τους θαμώνες κάθε φορά. Ο διευθυντής διευκρινίζει ότι έκανε διάκριση μεταξύ των εμβολιασμένων και των υποβληθέντων σε τεστ, ώστε να μπορεί να υπενθυμίσει στους πελάτες του μακράς διαρκείας να ξανακάνουν τεστ όταν λήξει το πιστοποιητικό τους.
«Θεωρώ ότι είναι πραγματικά βίαιο να χαρακτηρίζεις έτσι πελάτες. Δεν αισθάνομαι πια πολύ άνετα εδώ », θρηνεί ο γερμανόφωνος πελάτης. “Δεν θα επιστρέψω όσο εφαρμόζεται αυτή η μέθοδος.” Ο Ernst Fuhrer διασφαλίζει από την πλευρά του ότι η μέθοδος είναι εγκεκριμένη και αποδεκτή από το 95% περίπου των πελατών. Υποστηρίζεται από το HotellerieSuisse: “Συνιστούμε τα χρωματιστά βραχιόλια στο φύλλο πληροφοριών που αποστέλλεται στα μέλη μας σχετικά με τους ελέγχους υγείας.” Ο οργανισμός -ομπρέλα υπενθυμίζει ότι είναι απαραίτητο να τεθούν αξιόπιστοι έλεγχοι, παρέχοντας παράλληλα μέγιστη ανακούφιση στους πελάτες και τους εργαζόμενους. “Είναι σημαντικό οι πελάτες να ενημερώνονται διαφανώς για την εφαρμοζόμενη μέθοδο.”(msn Oκτώβρης 2021)
Το κοινωνικό πείραμα συνεχίζεται. Με κοινωνικούς αποκλεισμούς διακρίσεις κλπ
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
δεν απευθύνεται σε μας, αυτοι που πανε στην Ελβετια για χειμερινα σπορ εχουν ηδη πολλα …μπρασελε.. 🙂 🙂
ΛΙΓΑΚΙ ΑΣΧΕΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟ “ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ”ΟΤΑΝ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ