Διαφημίσεις

Ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ Avigdor Liberman ανησυχεί ότι ο κόσμος αποσταθεροποιείται. Είναι καιρός, λέει, η G7, η Ρωσία και η Κίνα να συνεργαστούν.

Ο υπουργός Οικονομικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν έχει μια ατάκα για κάθε φορά που τον ρωτούν πώς τα πάει. “Gan Eden”, λέει, μια αναφορά στον παραδεισένιο Κήπο της Εδέμ και ο τρόπος του να πει ότι όλα είναι μια χαρά.

Αυτός δεν είναι ο Λίμπερμαν με τον οποίο συναντηθήκαμε την περασμένη εβδομάδα για μια μακρά συζήτηση στο υπουργείο Οικονομικών. Αυτός ο Λίμπερμαν ήταν ανήσυχος και γεμάτος τρομερές προειδοποιήσεις. Ο κόσμος, είπε στο περιοδικό, πρέπει να ξυπνήσει αμέσως γιατί αν δεν το κάνει, θα πέσει σε μια σκοτεινή περίοδο χάους και αναρχίας.

Υπάρχουν, εξήγησε, τέσσερις καταλύτες πίσω από το χάος.

Ο πρώτος, είπε, είναι η εμφάνιση περισσότερης τεχνολογίας που καθοδηγείται από την τεχνητή νοημοσύνη. Υπάρχουν νέοι χάκερ, είπε, οι οποίοι είναι ικανοί να κάνουν πράγματα με τους υπολογιστές και τα κινητά τους τηλέφωνα που ήταν αδιανόητα πριν από λίγα χρόνια.

Οι ΗΠΑ, πρόσθεσε, σταμάτησαν τη χρήση του 5G -πρότυπο τεχνολογίας πέμπτης γενιάς για ευρυζωνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας κοντά σε αεροδρόμια- λόγω ανησυχίας ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να καταλάβουν αεροπλάνα με κινητά τηλέφωνα. Σε μια δεκαετία, είπε, κάθε παιδί θα έχει λογισμικό όπως το Pegasus της NSO στα τηλέφωνά του για να μπορεί να τα χρησιμοποιεί όπως επιθυμεί.

“Πρόκειται για τεχνολογικές εξελίξεις που δεν έχουν καμία εποπτεία ή συντονισμό”, είπε. “Δεν υπάρχει καμία μορφή παγκόσμιας ρύθμισης και αυτό μας οδηγεί σε μέρη που είναι δυνητικά τρομακτικά”.

Ο δεύτερος καταλύτης, συνέχισε ο Liberman, είναι η άνοδος των κρυπτονομισμάτων σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν, σημείωσε, 15.000 διαφορετικοί τύποι κρυπτονομισμάτων σήμερα.

“Κάθε λίγοι άνθρωποι μαζεύονται και φτιάχνουν ένα ψηφιακό νόμισμα”, είπε. “Υπάρχουν αγορές κρυπτονομισμάτων στο Ιράν για την αποφυγή κυρώσεων και για το ξέπλυμα χρήματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και του εγκλήματος”.

Χώρες όπως το Ισραήλ που διαθέτουν προηγμένη τεχνολογία, είπε, μπορούν να αντιμετωπίσουν την πρόκληση. “Αλλά υπάρχουν 193 χώρες στα Ηνωμένα Έθνη και 140 από αυτές δεν έχουν τρόπο να το αντιμετωπίσουν”, εξήγησε.

Τι θα συμβεί, προειδοποίησε, αν οι τεράστιες πολυεθνικές εταιρείες βγουν με το δικό τους νόμισμα;

“Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για την Tesla ή την Amazon ή μια άλλη εταιρεία. Τη στιγμή που αυτές οι εταιρείες θα δημιουργήσουν το δικό τους νόμισμα, τότε κάποια χώρα από τις 140 θα δει τους πολίτες της να χάνουν την εμπιστοσύνη στην οικονομία τους, την ηγεσία τους και το ίδιο το κράτος”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ μια ενιαία νομισματική οντότητα που να μπορεί να ρυθμίσει 15.000 διαφορετικά ψηφιακά νομίσματα, ειδικά όταν οι χώρες κάνουν με αυτά ό,τι θέλουν, δήλωσε ο Λίμπερμαν, αναφερόμενος στο Ελ Σαλβαδόρ, το οποίο έχει καταστήσει το Bitcoin επίσημο νόμισμα – σε αντίθεση με την Ταϊλάνδη, η οποία έχει απαγορεύσει τη χρήση του.

Ο τρίτος καταλύτης, σύμφωνα με τον Liberman, είναι αυτό που συμβαίνει στο Darknet, ένα σημείο συγκέντρωσης εγκληματιών και τρομοκρατικών δραστηριοτήτων. Ο Λιβερμάν δήλωσε ότι εξοικειώθηκε με το Darknet από τους ρόλους του ως υπουργός Άμυνας και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κνέσετ.

“Αυτό γίνεται ακόμη πιο περίπλοκο με εκτεταμένες συνέπειες λόγω της δυνατότητας διάδοσης ψευδών ειδήσεων και θεωριών συνωμοσίας”, δήλωσε. “Αυτό που βλέπουμε στα συμβατικά δίκτυα είναι παιχνιδάκι σε σύγκριση με το Darknet, όπου υπάρχει συγκέντρωση εγκληματικών ψυχοπαθών, τρομοκρατών και κατασκόπων που κάθονται στο ίδιο δίκτυο”.

Ο τέταρτος καταλύτης, εξήγησε, είναι η κατάρρευση και η κατάρρευση της διεθνούς τάξης και των συστημάτων.

Μια εικόνα αυτού, είπε, μπορεί να δει κανείς στη Βιέννη, όπου οι παγκόσμιες υπερδυνάμεις συνεχίζουν να διαπραγματεύονται με το Ιράν επιδιώκοντας μια νέα πυρηνική συμφωνία. Μιλούν στους Ιρανούς την ίδια στιγμή που το Ιράν προμηθεύει τους Χούτι στην Υεμένη με βαλλιστικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τους διατάζει να επιτεθούν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

“Δεν λένε καν “νου, νου, νου” και φοβούνται να πουν ότι οι επιθέσεις των Χούτι πραγματοποιούνται από το Ιράν”, εξήγησε ο Λίμπερμαν. “Την ίδια στιγμή, η Βόρεια Κορέα δοκιμάζει πυραύλους. Κανείς δεν είναι πλέον υπόλογος. Και στο Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν έχουν αναλάβει την εξουσία. Βλέπετε μια αδυναμία των παγκόσμιων υπερδυνάμεων και της ικανότητάς τους να δημιουργούν τάξη και αξίες”.

Συνολικά, είπε ο Liberman, αυτό δημιουργεί χάος και αναρχία.

Έτσι, τι μπορεί να γίνει, ρωτήσαμε.

“Πρέπει να ξεπεράσουμε τα συνηθισμένα καθημερινά προβλήματα σε κάθε χώρα για να σταματήσουμε αυτές τις τάσεις”, απάντησε. “Υπάρχει μόνο μία ευκαιρία και αυτή είναι η ρύθμιση και ο συντονισμός από κοινού με όλους τους μεγάλους παίκτες που εργάζονται από κοινού”.

Αυτό που σημαίνει, εξήγησε, είναι να πάρει το G7 – ένα διακυβερνητικό πολιτικό φόρουμ που αποτελείται από τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες – να συνεργαστεί με τη Ρωσία και την Κίνα για να βρουν τρόπους να ρυθμίσουν μια νέα παγκόσμια τάξη και να σταματήσουν την ολίσθηση προς το παγκόσμιο χάος.

“Χρειάζεται όλοι οι παίκτες μαζί να δημιουργήσουν ενιαία ρύθμιση σε όλους αυτούς τους διαφορετικούς τομείς, καθώς αν δεν το κάνετε, όλα θα κινηθούν προς κατευθύνσεις που θα κάνουν τις ταινίες που βλέπουμε στο Χόλιγουντ να γίνουν πραγματικότητα”, προειδοποίησε.

Ο Λίμπερμαν δεν είναι σίγουρος ότι το σχέδιό του θα πετύχει, αλλά πιστεύει ότι ο κόσμος βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής και τώρα είναι η ώρα να δράσει.

Είπε ότι πρόσφατα συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ και του ζήτησε να συγκαλέσει τα πιο έξυπνα μυαλά της πανεπιστημιούπολης για να δημιουργήσουν προσομοιώσεις και μοντέλα για το πού θα οδηγήσει τον κόσμο ο συνδυασμός της τεχνολογίας, του κρυπτονομίσματος, του Darknet και της καταρρέουσας παγκόσμιας τάξης.

“Υπάρχει χρόνος να δράσουμε”, είπε. “Ελπίζω να το κάνουν”.

ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ στην ισραηλινή οικονομία, ο Λίμπερμαν εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το επόμενο έτος θα συνεχιστεί η ανάπτυξη. Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, αναμένει να δει τις οικονομικές παραμέτρους – συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες, εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις, οδική κυκλοφορία και εμπόριο – να επιστρέφουν σε κανονικούς αριθμούς σε όλη τη χώρα.

Επίσης, δεν ανησυχεί υπερβολικά για την αύξηση του πληθωρισμού σε όλο τον κόσμο. Οι ΗΠΑ, για παράδειγμα, έφθασαν πρόσφατα σε υψηλό 39 ετών, στο 7%, αλλά το Ισραήλ, όπως υποστήριξε, εισέρχεται σε αυτή την κατάσταση από θετική θέση λόγω των υψηλών ποσοστών απασχόλησης.

Όμως, αμφισβητήσαμε, ο μέσος άνθρωπος κοιτάζει την τσέπη του και βλέπει την αύξηση του κόστους ζωής και των τιμών των βασικών αγαθών. Τη Δευτέρα, η Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία δήλωσε ότι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή του Ισραήλ αυξήθηκε κατά 2,8% το 2021 και αυξήθηκε άλλο ένα 0,1% στο 2,9% φέτος από τις 30 Ιανουαρίου.

“Προσπαθούμε να βρούμε μια ισορροπία και να σταματήσουμε την αύξηση του κόστους ζωής [του]”, δήλωσε. “Λάβαμε πολλά μέτρα για να βελτιώσουμε την κατάσταση”.

Αναφέρθηκε στις τρεις υποσχέσεις που έδωσε στους ψηφοφόρους πριν από τις τελευταίες εκλογές – να περάσει έναν διετή προϋπολογισμό, να μειώσει το κόστος ζωής και να αυξήσει τους μισθούς των στρατιωτών του IDF.

“Είπαμε ότι θα κάνουμε αυτά τα πράγματα και τα κάναμε”, συνέχισε.

“Πετύχαμε επειδή πήραμε τρεις θαρραλέες αποφάσεις σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση: Σταματήσαμε τις πληρωμές στους εργαζόμενους σε άδεια άνευ αποδοχών, είπαμε ότι δεν θα υπάρξουν λουκέτα και ότι θα ζήσουμε μαζί με την κορόνα και, προς τιμήν του πρωθυπουργού [Ναφτάλι Μπένετ] που ήταν ο πρώτος που το προώθησε αυτό, ήμασταν η πρώτη χώρα που έδωσε την τρίτη ενισχυτική ένεση”.

Ο Λίμπερμαν απέρριψε την κριτική που του ασκήθηκε από ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων για τον αργό ρυθμό της κυβερνητικής βοήθειας μέσω του πρόσφατου κύματος της Ομόνοιας. Την περασμένη εβδομάδα, έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά νέων μέτρων ενίσχυσης για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους. Στο πλαίσιο του σχεδίου, θα χορηγηθούν οικονομικές διευκολύνσεις ύψους άνω των 1,3 δισεκατομμυρίων ΝΙΣ. Θα καλύψουν την προσαρμογή των γραφειοκρατικών διαδικασιών υπέρ των επιχειρήσεων, την παροχή βοήθειας για τη λήψη δανείων με κρατική εγγύηση και την παροχή βοήθειας σε μικρομεσαίους εξαγωγείς.

“Στο υπουργείο Οικονομικών, τα πάντα χτίζονται σύμφωνα με τις μηνιαίες και τριμηνιαίες οικονομικές εκθέσεις”, δήλωσε. “Με τι έπρεπε να συγκρίνουμε τις απώλειες; Έχει περάσει μόνο ένας μήνας και μετά από μία εβδομάδα ο κόσμος άρχισε να ζητά αποζημιώσεις. Για ποιο λόγο θα έπρεπε να είχαμε δώσει; Ένα μήνα; Μια εβδομάδα;”

Ενώ καλεί τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να έχουν λίγη υπομονή, ο Λίμπερμαν απελευθερώνει επίσης κονδύλια. Έδωσε εντολή στο υπουργείο να πραγματοποιεί άμεσες πληρωμές στους προμηθευτές της κυβέρνησης αντί του συνήθους χρόνου αναμονής 90 ημερών πριν από την πληρωμή των λογαριασμών. Επίσης, διέταξε τη Φορολογική Αρχή να αποδεσμεύσει προκαταβολές ύψους μισού δισεκατομμυρίου σέκελ σε μικρές επιχειρήσεις.

“Προσπαθούμε να μειώσουμε την πίεση”, εξήγησε.

Η επόμενη τουριστική περίοδος είναι το Πεσάχ, είπαμε. Μπορείτε να εγγυηθείτε ότι οι τουρίστες θα μπορούν να εισέλθουν στο Ισραήλ;

“Ναι, με μεγάλη πιθανότητα”, απάντησε ο Λίμπερμαν. “Με όλη την απαραίτητη προσοχή, με βάση τα μοντέλα του Ομικρον, οι άνθρωποι θα μπορούν να εισέλθουν χωρίς περιορισμούς”.

Ο ΛΙΜΠΕΡΜΑΝ ΗΤΑΝ ένας από τους αρχιτέκτονες της συμφωνίας εναλλαγής μεταξύ του πρωθυπουργού Μπένετ και του αναπληρωτή πρωθυπουργού Γιαΐρ Λαπίντ. Αποκάλυψε ότι προτίθεται να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για να διασφαλίσει ότι η εναλλαγή στο πρωθυπουργικό γραφείο θα πραγματοποιηθεί εγκαίρως στις 27 Αυγούστου 2023.

Τον Μάιο θα φέρει σε ψηφοφορία στο υπουργικό συμβούλιο τους κρατικούς προϋπολογισμούς για το 2023 και το 2024. Υποσχέθηκε να περάσει τον διετή προϋπολογισμό σε νόμο στην Κνεσέτ μέχρι τον Σεπτέμβριο, πριν από την αργία Rosh Hashanah και πολύ πριν από την προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου, η οποία θα μπορούσε να είχε παραταθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου για να αποφευχθεί η αυτόματη πτώση της κυβέρνησης.

“Αυτό είναι που θα προσφέρει τη σταθερότητα και τη βεβαιότητα που χρειαζόμαστε”, διαβεβαίωσε. “Η εναλλαγή θα γίνει. Δεν έχω καμία αμφιβολία. Είδαμε τι συνέβη όταν δεν υπήρχε κρατικός προϋπολογισμός”.

Υπήρχαν φόβοι στο εσωτερικό του συνασπισμού ότι οι MKs του συνασπισμού θα χρησιμοποιούσαν τον προϋπολογισμό για να ρίξουν την κυβέρνηση πριν από την εναλλαγή για να εμποδίσουν τον Lapid να γίνει πρωθυπουργός. Η προηγούμενη κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου και του Μπένι Γκαντζ ανατράπηκε με αυτόν τον τρόπο.

Ενώ ο Μπένετ δήλωσε σε συνεντεύξεις του το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι πιστεύει πως η απόρριψη από τον Νετανιάχου της συμφωνίας για τις ποινικές του υποθέσεις που του προσφέρθηκε ενίσχυσε τον συνασπισμό, ο Λίμπερμαν δήλωσε επίσης ότι αν είχε δεχθεί τη συμφωνία, ο συνασπισμός θα είχε επιμείνει.

“Αν ο Μπίμπι είχε φύγει, αυτό θα είχε ενισχύσει τον συνασπισμό μας”, δήλωσε ο Λίμπερμαν. “Θα είχε προκαλέσει περισσότερους από τρεις μήνες εμφυλίου πολέμου στο Λικούντ”.

Ανέφερε παραδείγματα βουλευτών του Λικούντ που εξέφρασαν απειλές. Για παράδειγμα, ο MK David Amsalem δήλωσε ότι δεν θα το δεχόταν αν η μακροχρόνια νέμεσή του, ο MK Nir Barkat, κέρδιζε την κούρσα για την ηγεσία του Λικούντ. Οι MKs του United Torah Judaism και του Shas είπαν επίσης ότι δεν είναι υποχρεωμένοι απέναντι στο Likud, παρά μόνο απέναντι στον ίδιο τον Νετανιάχου.

“[Ο Νετανιάχου] θα πρέπει τώρα να πάει σε δίκη”, δήλωσε ο Λίμπερμαν. “Ο νέος γενικός εισαγγελέας δεν μπορεί να συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο από το να θεωρήσει ότι τα εγκλήματα του Νετανιάχου φέρουν ηθική αισχρότητα, οπότε είναι σχεδόν οριστικό ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία για συμβιβασμό”.

Ο Λίμπερμαν άφησε να εννοηθεί ότι όταν ο Νετανιάχου αποχωρήσει από την πολιτική, θα μπορούσε να υπάρξει μια αναπροσαρμογή που ο ίδιος αποκαλεί πολιτικό big bang.

“Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν είναι στο Λικούντ εξαιτίας του Νετανιάχου”, δήλωσε ο Λίμπερμαν. “Ποτέ δεν είχα πρόβλημα να καθίσω σε συνασπισμό με το Λικούντ, αλλά δεν θα καθίσω ποτέ ξανά με τον Νετανιάχου”.

Είπε ότι ένας πρώην βουλευτής του Λικούντ του πρότεινε τη διεξαγωγή μιας ανοικτής προκριματικής διαδικασίας για την ηγεσία του Λικούντ, της Γιάμινα, της Νέας Ελπίδας και του Yisrael Beytenu. Αλλά απάντησε ότι η ιδέα είναι άσχετη, επειδή δεν πιστεύει ότι ο Νετανιάχου θα εγκαταλείψει την ηγεσία του Λικούντ, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα επιτρέψει στον Λαπίντ να γίνει πρωθυπουργός.

Ψήφισε υπέρ της διεξαγωγής έρευνας για τον ρόλο του Νετανιάχου στη λεγόμενη υπόθεση των υποβρυχίων πριν από δύο εβδομάδες, παρόλο που γνώριζε την υπόθεση ως πρώην υπουργός Άμυνας και υπουργός Εξωτερικών και δεν εντυπωσιάστηκε.

“Δεν θα βρουν τίποτα, αλλά υπάρχουν πάρα πολλά σύννεφα πάνω από το θέμα, οπότε ψήφισα υπέρ της έρευνας”, δήλωσε ο Λίμπερμαν. “Πρέπει να βάλουμε μια τελεία σε όλο αυτό το επεισόδιο”.

Ωστόσο, ο Λίμπερμαν απέκλεισε τη διεύρυνση του συνασπισμού με την είσοδο MKs από κόμματα haredi, λόγω των ασυμβίβαστων οικονομικών απαιτήσεών τους. Σημείωσε ότι όταν οι χαρεντίμ έκαναν συμβιβασμό στη συμφωνία για το Δυτικό Τείχος, όταν ο Νετανιάχου ήταν πρωθυπουργός, στη συνέχεια υπαναχώρησαν, και τον Ιούλιο του 2018, όταν πέρασε σε πρώτη ανάγνωση το νομοσχέδιο για τους χαρεντί, υπαναχώρησαν και σε αυτό.

Όπως και ο Bennett, ο Liberman δήλωσε ότι υπήρχε πρόβλημα στην εφαρμογή της συμφωνίας για το Δυτικό Τείχος. Είπε ότι εξακολουθούσε να πιστεύει ότι θα μπορούσε να γίνει, αλλά μόνο αφού περάσει το νομοσχέδιο του υπουργού Θρησκευτικών Υπηρεσιών Matan Kahana για τη μεταρρύθμιση του προσηλυτισμού σε νόμο μέχρι το τέλος της χειμερινής συνόδου της Κνεσέτ που ολοκληρώνεται στις 13 Μαρτίου, και στη συνέχεια το νομοσχέδιο για τις IDF.

“Πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα [να εφαρμοστεί] η συμφωνία”, δήλωσε ο Λίμπερμαν. “Περάσαμε τη μεταρρύθμιση του kashrut, μετά έρχεται το νομοσχέδιο για τη μετατροπή και το σχέδιο νόμου, τα οποία είναι όλα στη συμφωνία συνασπισμού. Μόνο τότε θα φτάσουμε στη συμφωνία για το Kotel, η οποία δεν περιλαμβάνεται στη συμφωνία συνασπισμού”.

Ο Λίμπερμαν δήλωσε ότι δεν μετανιώνει που κάθισε υπό τον Μπένετ, παρόλο που η Γιάμινα του ελέγχει μία έδρα λιγότερη στην Κνέσετ από το Yisrael Beytenu του Λίμπερμαν.

“Κάνω το σωστό που ηγούμαι του υπουργείου Οικονομικών σε αυτή τη δύσκολη στιγμή”, είπε. “Με κάθε σεμνότητα, δεν είδα κάποιον υποψήφιο καλύτερο από εμένα. Η οικονομία μας λειτουργεί. Θέλω αυτή η κυβέρνηση να διαρκέσει τέσσερα χρόνια, να περάσει την εναλλαγή, να περάσει τον προϋπολογισμό. Αν αντέξουμε τέσσερα χρόνια, η χώρα θα έχει διαφορετική εικόνα”.

jpost.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek