Διαφημίσεις

To πρωί της Παρασκευής, ο πάπας Φραγκίσκος έφυγε από τη Ρώμη για ένα ιστορικό ταξίδι στο Ιράκ, και έγινε ο πρώτος Ποντίφικας που επισκέπτεται την εν λόγω περιοχή.

Μετά από 15 μήνες, το πρώτο ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου είναι γεγονός, με τον προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας, να μεταβαίνει στο Ιράκ, για να στηρίξει μία από τις αρχαιότερες χριστιανικές κοινότητες του κόσμου αλλά και να στείλει μήνυμα για τον επαναπατρισμό όσων πιστών εκδιώχθηκαν από το ISIS.

Ο Ποντίφικας θα γίνει δεκτός σε μια τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο και θα συναντηθεί αργότερα με τον Πρόεδρο του Ιράκ, Μπαρχάμ Σαλίχ, αλλά και επικεφαλής τοπικών χριστιανικών κοινοτήτων.

Το παπικό ταξίδι στο Ιράκ θα διαρκέσει έως τις 8 Μαρτίου και περιλαμβάνει επισκέψεις στη Βαγδάτη, τη Νατζάφ, την Ουρ -η οποία είναι γνωστή ως η γενέτειρα του Αβραάμ- και σε άλλες πόλεις.

Το πρόγραμμα του Πάπα περιλαμβάνει επίσης συνάντηση με πολιτικές αρχές της χώρας αλλά και μέλη του Διπλωματικού Σώματος, ενώ θα προσευχηθεί και για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων του πολέμου.

Η επίσκεψη του 84χρονου θρησκευτικού ηγέτη του 1,3 δισεκατομμυρίου καθολικών στον κόσμο του περιγράφεται ως διττή: πράξη αλληλεγγύης προς τη χριστιανική κοινότητα αλλά και σαν συμβολική προσέγγιση προς τους μουσουλμάνους.

Πριν από την επίσκεψη, ο Πάπας είπε, σε ειδική ομιλία προς τον ιρακινό λαό, ότι θα ερχόταν στη χώρα τους ως αγγελιοφόρος της ειρήνης για να προσευχηθεί για συμφιλίωση μετά από χρόνια πολέμου και τρομοκρατίας, που μαστίζουν το Ιράκ.

sputniknews.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

5 σχόλια στο “Ιστορική επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Ιράκ”
  1. Η Σύγχυσις = 2021[λεξαριθμική αξία]

    Η Αρχιβασιλική του Αγίου Ιωάννη στο Λατερνό (Lateran) είναι η επίσημη εκκλησιαστική έδρα (Αγία Έδρα) του Πάπα και θεωρείται «mater et caput» (δηλαδή μητέρα και κεφαλή) όλων των εκκλησιών της Ρώμης και του κόσμου. Η τοποθεσία παίρνει το όνομά της από την οικογένεια των Λατερνών (Lateranus.)

  2. Αποκ. 16,13 Καὶ εἶδον ἐκ τοῦ στόματος τοῦ δράκοντος καὶ ἐκ τοῦ στόματος τοῦ θηρίου καὶ ἐκ τοῦ στόματος τοῦ ψευδοπροφήτου πνεύματα τρία ἀκάθαρτα, ὡς βάτραχοι·

    Στην Καινή Διαθήκη, οι βάτραχοι αναφέρονται μόνο μία φορά. Στον στοίχο 16,13 της Αποκάλυψης, ως σύμβολα των τριών ακάθαρτων πνευμάτων. Εκείνα του δράκοντα, του θηρίου και του ψευδοπροφήτη. [Latente = κρυμμένος + rana = βάτραχος → Lateranus → Lateran = κρυμμένοι βάτραχοι]

  3. Λαμβάνοντας το παραπάνω σχόλιο υπόψη:

    05.03.2021 Βαγδάτη: Το έτος του Ταύρου, ο πάπας Φραγκίσκος επισκέπτεται το Ιράκ. Πρόκειται για την πρώτη στην ιστορία παπική επίσκεψη.

    Μεταξύ άλλων, επισκέφτηκε τη γενέτειρα του Αβραάμ – πόλη των Χαλδαίων – εκεί που βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας Ουρ [= πόλη τού θεού της Σελήνης] δηλαδή Νάννα ή Σιν [στα Ακκαδικά] με σύμβολο την ημισέληνο, σε πλάγια θέση και τον ταύρο.

  4. Εκεί, όπου δεσπόζει το μεγάλο Ζιγκουράτ, στην κορυφή του οποίου, βρίσκεται ο κύριος ναός του πολιούχου της πόλεως. Και άσχετα από την περιοχή, το Ζιγκουράτ είναι σύμβολο της Βαβέλ [=πόλη της σύγχυσης Γεν.11,4-9] από το ρήμα balal בָּלַל [= Συγχύζω/ Μπερδεύω/Ανακατώνω] https://biblehub.com/hebrew/1101.htm
    Η πόλη του Σιν, η πόλη της Σύγχυσης, επιλέχθηκε για τη διαθρησκευτική συνάντηση, όπου θα εκφωνήσει ομιλία ο Latente Rana [= κρυμμένος βάτραχος]

  5. Ουρ όπως ουρανός,
    Όπου πατήσει το πόδι του ο Πάπας
    Η όπου φιλήσει το χώμα θεωρεί ότι είναι τόπος που τού ανήκει
    Ουρ Βαβυλώνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek