Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

Τα κρυπτονομίσματα είναι ένα φαινόμενο που βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και υπό το άγρυπνο βλέμμα των αρχών, των τραπεζών και των επενδυτών σε όλο τον κόσμο εδώ και αρκετά χρόνια.

Τα νέα ψηφιακά νομίσματα, όπως το Bitcoin και το Ethereum, έχουν κερδίσει μεγάλη προσοχή, αλλά οι ρυθμιστικές αρχές της χώρας δεν έχουν βρεθεί στο ίδιο μήκος κύματος με τα νέα ψηφιακά νομίσματα, με αποτέλεσμα κάποιοι να αγκαλιάζουν τη νέα τεχνολογία και άλλοι να συζητούν για τη μεταβλητότητα και τον πιθανό κίνδυνο που ενέχουν.

Η διαφωνία σχετικά με τα κρυπτονομίσματα στη Ρωσία έχει κατά συνέπεια ενταθεί, καθώς υπό την αρμοδιότητα της Τράπεζας της Ρωσίας θα αναπτυχθεί μια μέθοδος για τη μετριοπαθή διαπραγμάτευση των tokens, η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο από αναγνωρισμένους επενδυτές.

Το μεγάλο δίλημμα επανεμφανίστηκε όταν η χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή εξέφρασε ανοιχτά την ανησυχία της σχετικά με τη σκοπιμότητα της διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων στη χώρα και τις πιθανές επιπτώσεις της στους τοπικούς επενδυτές και τη θέση της χώρας στο παγκόσμιο σκηνικό.

Προχωρώντας Ελαφρά με τα Κρυπτονομίσματα


Είναι απαραίτητο να λάβουμε μια ολιστική προοπτική για να εκτιμήσουμε τη σημασία αυτής της απόφασης. Η Ρωσία είναι γνωστή για την απόμακρη προσέγγισή της στα κρυπτονομίσματα και τις crypto trading. Δεν έχει απαγορεύσει ευθέως τα κρυπτονομίσματα, αλλά έχει επίσης αργήσει πολύ να τα καλωσορίσει στο παραδοσιακό σύστημα.

Μία από τις πολλές ανησυχίες της ήταν ότι θα μπορούσε να διευκολύνει το ξέπλυμα χρήματος, τη φοροδιαφυγή ή ακόμη και τη χρηματοδότηση του οργανωμένου εγκλήματος και των τρομοκρατικών ομάδων. Αυτό κρατούσε το κοινό στο σκοτάδι, με τη θέση της κυβέρνησης σχετικά με τη ρύθμιση να αλλάζει δραστικά μεταξύ των κανόνων που έθετε η κυβέρνηση ή της πλήρους απαγόρευσης των κρυπτονομισμάτων.

Ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν στις αρχές της διετίας 2021, όταν οι αρχές της πατρίδας θέσπισαν μια σειρά από διατάγματα και το τελευταίο είναι η τρέχουσα πρόταση για περιορισμένη διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που θα επιτρέψει στους καταναλωτές να έχουν τα ψηφιακά νομίσματα ανά χείρας επιτρέποντας τη χρήση τους, αλλά θα επικεντρωθεί σε όσους έχουν την άποψη ότι τα κρυπτονομίσματα μπορεί να περιλαμβάνουν κινδύνους.

Η ιδέα είναι να καθιερωθεί μια διαδικασία όπου οι χρήστες με τις κατάλληλες γνώσεις συναλλαγών δεν θα μένουν εκτός της πλατφόρμας συναλλαγών. Εάν η αλλαγή εκτελεστεί πλήρως, θα αποτελέσει την πύλη εισόδου στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, ενώ ταυτόχρονα ο ελεγκτής θα εξακολουθήσει να είναι σε θέση να διατηρεί την εποπτεία φιλτράροντας ποιοι πρέπει και ποιοι δεν πρέπει να έχουν πρόσβαση με βάση τα οικονομικά τους διαπιστευτήρια.

Συναλλαγές Κρυπτονομισμάτων: Το Οριοθετημένο Μοντέλο

Με απλά λόγια, η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων είναι η αγορά και η πώληση ψηφιακών νομισμάτων. Η ανταλλαγή αυτών των ψηφιακών νομισμάτων μπορεί να αποφέρει υψηλά κέρδη, αλλά, από την άλλη πλευρά, μπορεί να είναι μια αρκετά επικίνδυνη δραστηριότητα.

Η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα είναι της γνώμης ότι η νομιμοποίηση των ανταλλαγών εικονικών νομισμάτων είναι ένας τρόπος για να δημιουργηθεί ένα ρυθμιστικό πλαίσιο στο οποίο θα μπορούν να διαπραγματεύονται, αλλά η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να έχει τον έλεγχό τους.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση αυτή, η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων είναι δυνατή για εκείνους τους επενδυτές που έχουν αποκτήσει μια συγκεκριμένη καθαρή αξία, δηλαδή μόνο όσοι κατέχουν τα χρήματα και τις γνώσεις μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτές τις συναλλαγές.

Παρόλο που η ενέργεια αυτή μπορεί να καθορίσει τον τρόπο ροής του χρήματος στην οικονομία και επομένως μπορεί να αποτελέσει δοκιμασία για μια κρίση, όπως εκείνη, δεν οδηγεί σε μια οικονομική αποτυχία που προκλήθηκε από κερδοσκοπία που ανέλαβαν αφελείς επενδυτές.

Υπάρχει επίσης περιθώριο που απομένει για τη διαφάνεια και τη λογοδοσία. Θα μπορούσαν να τεθούν σε εφαρμογή αυστηρότεροι κανόνες, όπως η φορολόγηση των κερδών από τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα και ο έλεγχος των ανταλλαγών για την αποφυγή της χρήσης κρυπτονομισμάτων που παρέχουν υπερβολική ανωνυμία.

Αν και η πρόταση αυτή μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που κάποιοι ριζοσπάστες μεταρρυθμιστές θέλουν να συμπεριλάβουν στις αγορές κρυπτονομισμάτων που είναι απαλλαγμένες από κρατικές παρεμβάσεις, είναι ίσως ένα απαραίτητο βήμα προς την εξισορρόπηση του κινδύνου και των ανταμοιβών της καινοτομίας.

Δεν είναι τίποτα λιγότερο από συναρπαστικό να βλέπεις μια κυβέρνηση να διαχειρίζεται μια νέα χρηματοοικονομική τεχνολογία όχι μέσω ενός συστήματος ελεύθερης αγοράς χωρίς περιορισμούς, αλλά μέσω κανονισμών και εποπτείας.

Τι Σημαίνει Αυτό για τους Ρώσους Επενδυτές


Αυτό το δίκοπο μαχαίρι μπορεί να έχει δύο όψεις για τους Ρώσους. Αυτό μπορεί να είναι μια win-win κατάσταση για όσους είναι σε θέση και πρόθυμοι να βάλουν τα χρήματά τους στην αγορά κρυπτονομισμάτων με την ελπίδα να αναδειχθούν καλύτεροι θεσμοί και περισσότεροι πλούσιοι επενδυτές για να αυξηθεί η ποικιλομορφία του χαρτοφυλακίου, αλλά αυτό που χάνεται είναι οι μέσοι πολίτες που εξακολουθούν να αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του μέλλοντος του χρήματος. Οι περιορισμοί θα μπορούσαν επίσης να προκαλέσουν την αναζήτηση άλλων επενδυτικών μέσων, π.χ. μέσω άλλων πλατφορμών με λιγότερους περιορισμούς.

Αυτό θα καθιστούσε τη ρωσική αγορά κρυπτονομισμάτων ικανή να αντικατοπτρίζει τη διεθνή αγορά, διότι μόνο όσοι έχουν εκκαθαριστεί θα μπορούν να πηγαίνουν στις διεθνείς πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων.

Αυτό δεν θα συνέβαινε πάντα με τον καλύτερο τρόπο για τη Ρωσία. Ο περιορισμός της συμμετοχής θα αποτελούσε μειονέκτημα για τους Ρώσους επενδυτές, οι οποίοι θα είχαν μικρότερο έλεγχο των διεθνών τάσεων κρυπτονομισμάτων και θα υπήρχαν λιγότερες πιθανότητες να αρπάξουν τις ευκαιρίες πολλαπλασιασμού στον πολυσύχναστο τομέα.

Προκλήσεις και Ευκαιρίες


Καθώς το περιγραφόμενο πλαίσιο μεταλλάσσεται, πρέπει να επικεντρωθούμε σε ορισμένες πτυχές. Πρώτα απ’ όλα, το ερώτημα αν το σύστημα θα το στραγγαλίσει ή θα το ενθαρρύνει, παραμένει το θέμα που περνάει από το μυαλό των ειδικών.

Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι πιστεύουν ότι το μποϊκοτάζ της Ρωσίας στις αγορές κρυπτονομισμάτων θα οδηγήσει στην εξαφάνιση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στον τομέα. Από την άλλη πλευρά, η Ρωσία θα ήταν κάτι περισσότερο από ένας απλός επαναπροσδιορισμός του εαυτού της, αν γινόταν το κέντρο της δημιουργίας κρυπτονομισμάτων, καθώς η δύναμη που κινεί μια τέτοια σκηνή βρίσκεται ήδη στον κλάδο του ηλεκτρονικού χρήματος δίπλα στη Silicon Valley.

Ωστόσο, είναι πιθανό ότι η υιοθέτηση μιας συντηρητικής στάσης θα επέτρεπε στη Ρωσία να μείνει μακριά από τις πιθανές απειλές της ανεξέλεγκτης αγοράς. Επιτρέποντας μόνο επαγγελματίες επενδυτές, η κυβέρνηση θα μπορούσε να διατηρήσει τη χρηματοπιστωτική υποδομή και να αποφύγει τους κινδύνους που σχετίζονται με την αγορά λόγω κερδοσκοπίας και χειραγώγησης της αγοράς.

Πρόκειται για μια προσέγγιση που εγγυάται ότι όσοι συναλλάσσονται με κρυπτονομίσματα θα έχουν τις οικονομικές, καθώς και τις απαραίτητες πληροφορίες μαζί με το κεφάλαιο για να αντιμετωπίσουν την αγορά που θα μπορούσε εύκολα να εξαφανίσει τις επενδύσεις τους, καταρρέοντας έτσι την εμπιστοσύνη του κοινού στα κρυπτονομίσματα.

Κλείνοντας

 

Το σχέδιο της Τράπεζας της Ρωσίας να περιορίσει τη χρήση των κρυπτονομισμάτων δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ενσάρκωση της επιθυμίας της να είναι μετριοπαθής και ταυτόχρονα ανοιχτή στα νέα πράγματα που προσφέρει η τεχνολογία, διατηρώντας τους άλλους κινδύνους που προκαλούνται από αυτήν αντίστροφα.

Η ιδέα δημιουργεί ένα σημείο εκκίνησης για να κατανοήσουν οι άνθρωποι τον κόσμο των ψηφιακών νομισμάτων μαζί με ό,τι γνωρίζουν, και επίσης την πολυπλοκότητα και τους παράγοντες κινδύνου του. Ίσως είναι η μόνη ευκαιρία για τους επενδυτές να εισέλθουν στην αγορά κρυπτονομισμάτων, εκτός αν αντιμετωπίσουν αυστηρότερους κανονισμούς σε άλλα μέρη του κόσμου.

Αν το βήμα αυτό θα ενισχύσει τη σταθερότητα και την ανάπτυξη, παρόλο που το μέλλον των κρυπτονομισμάτων δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, αλλά χρησιμεύει ως ένα κύριο παράδειγμα για την επίδειξη των αρχών των κυβερνήσεων στο μέλλον. Η συμπεριφορά που θα παρουσιάσει η Ρωσία τα επόμενα χρόνια στέκεται ως ειδική περίπτωση.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek