Η τεχνολογία προχωράει με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Πρώτα ήρθαν οι διάφορες «έξυπνες» συσκευές και τώρα ήρθαν οι «έξυπνες» μετακινήσεις. Οι Κινέζοι, είναι γνωστό ότι κατέχουν ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.
Η κινεζική εταιρία Amap λοιπόν, που έχει ηγετικό ρόλο στην προσφορά υπηρεσιών με χάρτες συνεργάζεται με την Alibaba Cloud, προκειμένου να αναπτύξουν ένα έξυπνο σύστημα που θα ρυθμίζει τις μετακινήσεις με τα δημόσια μέσα μεταφοράς.
Το σύστημα αυτό (City Brain & Smart Transportation) αξιοποιεί τις πληροφορίες για τις δημόσιες συγκοινωνίες που έχει στην διάθεσή της η Amap, αλλά και την σύγχρονη τεχνολογία cloud της Alibaba Cloud, βελτιώνοντας την ανάλυση και την αποτελεσματικότητα του δικτύου των δημόσιων μέσων μεταφοράς.
Το σύστημα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 50 πόλεις.
Μεταξύ αυτών, το Πεκίνο και η Σανγκάη, ενώ αναμένεται ότι θα μειώσει κατά 10% τον απαιτούμενο χρόνο των επιβατών σε κάθε δρομολόγιο, σύμφωνα με τον Ντονγκ Ζενίνγκ, αντιπρόεδρο της Amap.
Παράλληλα, το ίδιο σύστημα θα είναι διαθέσιμο σε όλη την βιομηχανία μεταφορών της Κίνας, τόσο για την ανάλυση των δεδομένων από την χρήση του, όσο και για την εφαρμογή του, πρόσθεσε ο Ντονγκ.
.
Παράλληλα, βλέπουμε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει φοβερή εξέλιξη στον τομέα της ρομποτικής. Πλέον υπάρχουν ρομπότ τα οποία σκέφτονται, παίζουν μουσική, δουλεύουν κ.α.
Η ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει αλλάξει την καθημερινότητά μας και θα συνεχίσει να την αλλάζει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της αλλαγής, αποτελεί το σύστημα VAR της FIFA το οποίο έχει κάνει το «θαύμα» του στο φετινό μουντιάλ.
Ο αδέκαστος κριτής των επίμαχων φάσεων, έχει «αποτρελάνει» τους οπαδούς αλλά και τους ποδοσφαιριστές επειδή δεν….συγχωρεί και δεν κάνει λάθη.
Τι δήλωσε η FIFA για το σύστημα VAR
Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι με το επίπεδο της διαιτησίας που έχουμε δει ως τώρα και την επιτυχή εφαρμογή του συστήματος VAR, το οποίο στο σύνολό του έχει γίνει δεκτό θετικά και εκτιμάται από την ποδοσφαιρική κοινότητα.
Τι είναι το VAR
Είναι ένα σύστημα το οποίο διαθέτει πολλές κάμερες, οι οποίες δείχνουν με λεπτομέρεια στους ανθρώπους χειριστές τους (για την ώρα είναι άνθρωποι οι χειριστές), ότι γίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το VAR στην ουσία είναι ένας ψηφιακός διαιτητής. Έτσι λοιπόν, οι διαιτητές έχουν την δυνατότητα να ζητήσουν την βοήθεια του VAR, αν κρίνουν ότι πρέπει. Για αυτό τον λόγο άλλωστε, στο φετινό Μουντιάλ τα πέναλτι δίνουν και παίρνουν.
Βλέπουμε λοιπόν, ότι τα πάντα έχουν γίνει…έξυπνα. Μέσα σε όλη αυτή την τεχνολογική εξέλιξη, ο άνθρωπος έχει χάσει την παλιά του «αίγλη» γιατί έχει υποβαθμιστεί.
Το επόμενο βήμα στην εξέλιξη της τεχνολογίας, είναι η αναβάθμιση του ίδιου του ανθρώπου άραγε; Αν ναι, ο αναβαθμισμένος άνθρωπος θα είναι…..άνθρωπος; Αυτό είναι το μέλλον που έρχεται;
el.gr
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Ayto pou theloun einaiayto pou exeis mesa sto kefalaki sou.To swma sou den tous xreiazete .Den katalaves kala .Oxi thn dhthen eksipnada sou .Ayto to exoun hdh stinxilisti dynami.To allopou exeis sto kefalaki sou
.To original pou pote den antigrafete me tipota