Διαφημίσεις

Η επαρχία Σιτσουάν αναμένει έλλειμμα ηλεκτρικής ενέργειας 10 έως 30 τοις εκατό τους χειμερινούς μήνες στο χειρότερο σενάριο, αφού επλήγη σκληρά από τις καλοκαιρινές ξηρασίες.

Οι παραγωγοί άνθρακα ενισχύουν την παραγωγή, ενώ δίνουν επίσης προτεραιότητα στην προμήθεια θερμικού άνθρακα από τις αρχές Οκτωβρίου για να προετοιμαστούν για την αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας το χειμώνα.

Ο παρατεταμένος αντίκτυπος της ακραίας καλοκαιρινής ξηρασίας κατά μήκος του ποταμού Γιανγκτσέ μπορεί να συνεχίσει να περιορίζει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα τους επόμενους μήνες, καθώς τα επίπεδα νερού στους μεγάλους ταμιευτήρες παραμένουν χαμηλά, ιδίως εάν ο χειμώνας είναι πολύ πιο κρύος στο πλαίσιο του κλιματικού φαινομένου La Nina, δήλωσαν οι εμπειρογνώμονες.

Η επαρχία Σιτσουάν, η οποία επλήγη σκληρά από ξηρασία και επακόλουθη κρίση ηλεκτρικής ενέργειας πριν από δύο μήνες, καθώς βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην υδροηλεκτρική ενέργεια, αναμένει έλλειμμα ηλεκτρικής ενέργειας 10 έως 30 τοις εκατό κατά τους χειμερινούς μήνες στο χειρότερο σενάριο.

Η έλλειψη βροχοπτώσεων και νερού στους ταμιευτήρες και η έλλειψη άνθρακα και φυσικού αερίου, καθώς και οι δυσκολίες στη διατήρηση της ενέργειας που παράγεται στο Σιτσουάν και στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από άλλες επαρχίες, πρόκειται να περιορίσουν την παροχή, σύμφωνα με την εφημερίδα China Water, που εποπτεύεται από το Υπουργείο Υδατικών Πόρων.

“Η κατάσταση της εγγύησης της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας που αντιμετωπίζει την αιχμή της ζήτησης το χειμώνα είναι ζοφερή”, ανέφερε ένα δημοσίευμα στα τέλη Σεπτεμβρίου, επικαλούμενο την οικονομική και ενημερωτική υπηρεσία της Sichuan.

Η εκτίμηση της Sichuan, ωστόσο, έγινε με βάση το χειρότερο σενάριο, σύμφωνα με τον Yuan Jiahai, καθηγητή στη Σχολή Οικονομικών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ηλεκτρικής Ενέργειας της Βόρειας Κίνας στο Πεκίνο, και οι αναμενόμενες συνθήκες μπορεί να μην συμβούν λόγω των διδαγμάτων του καλοκαιριού.

“Το κλειδί είναι πόσο κρύος θα είναι ο ερχόμενος χειμώνας, κάτι που είναι δύσκολο να πούμε λόγω της La Nina”, δήλωσε ο Yuan.

Τα περισσότερα μέρη της Κίνας τείνουν να βιώνουν έναν κρύο χειμώνα υπό τη Λα Νίνα, ένα φαινόμενο ανωμαλιών της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας στον κεντρικό και ανατολικό Ειρηνικό.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κλιματικό Κέντρο της Κίνας, η La Nina αναμένεται να συνεχιστεί και τον επόμενο χειμώνα.

“ΕΑΝ Η ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΞΗΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΞΗΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΕΝΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΨΥΧΡΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ [ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ], ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ”, ΠΡΟΣΘΕΣΕ Ο ΓΙΟΥΑΝ.

Οι μεγάλες περιοχές παραγωγής άνθρακα στην Κίνα έχουν αυξήσει σταδιακά την παραγωγή, ενώ παράλληλα έχουν δώσει προτεραιότητα στην προμήθεια θερμικού άνθρακα από τις αρχές Οκτωβρίου για να προετοιμαστούν για την αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας το χειμώνα.

Στη λεκάνη του ποταμού Γιανγκτσέ, οι περισσότερες βροχοπτώσεις σημειώνονται το καλοκαίρι, με τους ταμιευτήρες να έχουν κατασκευαστεί για να εξισορροπήσουν την εποχικότητα.

Όμως η ακραία καλοκαιρινή ξηρασία έχει αφήσει τους ταμιευτήρες να αγωνίζονται να συγκρατήσουν αρκετό νερό που απαιτείται για την ξηρή περίοδο μέχρι την άνοιξη.

“Οι δεξαμενές μας γεμίζουν συνήθως με νερό τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Μετά από αυτό, μπορούν να αρχίσουν να απελευθερώνουν σιγά-σιγά το απόθεμα νερού μέχρι να φτάσει σε σχετικά χαμηλό επίπεδο πριν από την εποχή των πλημμυρών του επόμενου έτους”, δήλωσε ο Γιανγκ Νταουέν, καθηγητής στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Tsinghua.

“Αυτό το φθινόπωρο υπήρξαν επίσης περιορισμένες βροχοπτώσεις, οπότε αν υπάρχει έλλειμμα στα αποθέματα νερού τον Οκτώβριο, οι επιπτώσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο έτος”.

Το απόγευμα της Παρασκευής, η στάθμη του νερού στον ταμιευτήρα των Τριών Φαραγγιών βρισκόταν στα 157,7 μέτρα, πολύ χαμηλότερα από το κανονικό επίπεδο των 170 μέτρων την ίδια στιγμή τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της Επιτροπής Υδατικών Πόρων Changjiang και του κινεζικού παρόχου οικονομικών δεδομένων Wind.

Στο Σιτσουάν, το οποίο βρίσκεται στα ανάντη, η κατάσταση διευκολύνθηκε από μια σειρά βροχοπτώσεων στα βορειοανατολικά της επαρχίας νωρίτερα αυτό το μήνα, με 20 ταμιευτήρες που συνδέονται με την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας να έχουν συγκρατήσει το 89% της ποσότητας νερού που είχε τεθεί ως στόχος, σύμφωνα με δημοσίευμα της επίσημης Sichuan Daily την Τετάρτη.

“Αυτός ο γύρος των ισχυρών βροχοπτώσεων ήταν χρήσιμος για την αποθήκευση νερού στην περιοχή, αλλά η συνολική κατάσταση της συγκράτησης του νερού και της εγγύησης της παροχής εξακολουθεί να είναι σοβαρή”, δήλωσε αξιωματούχος του Τμήματος Υδατικών Πόρων της επαρχίας Sichuan.

Στην επαρχία Jiangxi, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού της Κίνας, ο όγκος νερού σε 3.337 από τους 10.560 μικρούς και μεσαίου μεγέθους ταμιευτήρες ήταν κάτω από το ελάχιστο επίπεδο, δήλωσαν οι τοπικές αρχές την Τρίτη.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κλίματος, από την Παρασκευή, μεγάλα τμήματα των επαρχιών Χουνάν και Τζιανγκσί – οι οποίες βρίσκονται στο μεσαίο τμήμα του ποταμού Γιανγκτσέ – εξακολουθούσαν να βρίσκονται υπό συνθήκες μέτριας έως ακραίας ξηρασίας.

Οι καιρικές συνθήκες ενδέχεται να επηρεάσουν τη σπορά των χειμερινών καλλιεργειών, καθώς και οι δύο επαρχίες πρόκειται να ξεκινήσουν τη σπορά ελαιοκράμβης και σιταριού, σύμφωνα με τον Lin Guofa, ανώτερο αναλυτή της εταιρείας συμβούλων Bric Agriculture Group.

“Εξαρτάται κυρίως από το αν θα υπάρξουν βροχοπτώσεις το επόμενο εξάμηνο για να βελτιωθεί η υγρασία του εδάφους στο μεσαίο και κάτω τμήμα του ποταμού Γιανγκτσέ”, δήλωσε ο Λιν.

Λόγω της χαμηλής στάθμης των υδάτων, το κύριο κανάλι ναυσιπλοΐας του ποταμού Γιανγκτσέ εισήλθε στην περίοδο ξηρασίας πολύ νωρίτερα από το κανονικό του πρόγραμμα στα τέλη Σεπτεμβρίου, πράγμα που σημαίνει ότι η διαδρομή δεν είναι πλέον ικανή να φιλοξενήσει πλοία μεγάλης χωρητικότητας, σύμφωνα με το Γραφείο Υδατοδρομίων του ποταμού Γιανγκτσέ.

Ο ποταμός Γιανγκτσέ είναι ο πιο πολυσύχναστος και μεγαλύτερος πλωτός δρόμος στον κόσμο για εσωτερικές θαλάσσιες μεταφορές και διακινεί πάνω από το 80% του σιδηρομεταλλεύματος, του άνθρακα και των εμπορευμάτων που διακινούνται στο εξωτερικό κατά μήκος της λεκάνης.

“Εάν υπάρχει αρκετό νερό στον ταμιευτήρα των Τριών Φαραγγιών, μπορεί να αναπληρώσει το νερό στον κάτω ρου κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, ώστε να διατηρηθεί η κανονική ναυσιπλοΐα”, πρόσθεσε ο Γιανγκ από το Πανεπιστήμιο Tsinghua.

“Εάν ο ταμιευτήρας των Τριών Φαραγγιών δεν γεμίσει πλήρως από τώρα, θα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Είναι κοντά στο χειμώνα, οπότε ο ταμιευτήρας είναι λιγότερο πιθανό να είναι γεμάτος”.

Ji Siqi

Zhao Ziwen

scmp.com
ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Η συμπίεση ισχύος της Κίνας θα μπορούσε να παρασυρθεί τον χειμώνα μετά την καλοκαιρινή ξηρασία, μπορεί να χρειάζεται «ιδιαίτερη προσοχή»”
  1. η κινα πρεπει να κινιθει…αν καθυατερησει θα εχει την τυχη της ελλαδος οταν κατακτηθηκε απο τη Ρωμη…αν πεσει η Ρωσια κανεις δε δινατε ουτε συνασπισμος να σταθει απεναντι στον αντιχριστο καλυτερα πυρηνικα παρα αιωνια δεσμα στην κολαση…ερχου γργγορα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *