Διαφημίσεις

Οι μελισσοκόμοι στη Γαλλία λένε ότι ήταν μια καταστροφική χρονιά για το μέλι, με τις μέλισσες να πεθαίνουν από την πείνα και την παραγωγή να πέφτει κατακόρυφα έως και 80%

Το μέλι προστίθεται στη λίστα των προϊόντων που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν λόγω της κλιματικής κρίσης. Οι μελισσοκόμοι σε όλη τη Γαλλία λένε ότι ήταν μια καταστροφική χρονιά για το μέλι, με τις μέλισσες να πεθαίνουν από την πείνα και την παραγωγή να πέφτει κατακόρυφα έως και 80%.

Ο Mικαέλ Ιζαμπέρ, ένας μελισσοκόμος στο Saint-Ours-les-Roches της κεντρικής Γαλλίας, έχασε το 70% της παραγωγής μελιού του και έπρεπε να ταΐσει τις αποικίες του με ζάχαρη για να τις βοηθήσει να επιβιώσουν μετά από μια κρύα, βροχερή άνοιξη. «Ήταν μια καταστροφική χρονιά», είπε ο Ιζαμπέρ, ο οποίος φροντίζει 450 κυψέλες. Μια κυψέλη παράγει συνήθως 15 κιλά μέλι το χρόνο, αλλά αυτή τη φορά, ο Ιζαμπέρ είπε ότι η φάρμα του απέδωσε μόνο μεταξύ 5 και 7 κιλών.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι έντονες βροχοπτώσεις εμπόδισαν τις μέλισσες να συγκεντρώσουν αρκετή γύρη και τα λουλούδια να παράξουν νέκταρ, το οποίο συλλέγουν τα έντομα για να φτιάξουν μέλι.

Η κακοκαιρία έχει επηρεάσει τους παραγωγούς μελιού σε ολόκληρη τη χώρα, με την ανοιξιάτικη παραγωγή να μειώνεται κατά 80% σε ορισμένες περιοχές, δήλωσε η γαλλική εθνική μελισσοκομική ένωση (Unaf). Οι βροχοπτώσεις αυξήθηκαν κατά 45% στον ετήσιο μέσο όρο, ανέφερε η Unaf. «Με τις καιρικές συνθήκες να είναι καταστροφικές σε πολλές περιοχές με άφθονες βροχοπτώσεις… και τις χαμηλές θερμοκρασίες να διαρκούν μέχρι αργά, η βιωσιμότητα πολλών μελισσοκόμων απειλείται», πρόσθεσε

Οι Γάλλοι μελισσοκόμοι είχαν ήδη ταλαιπωρηθεί από τον παραταμένο καύσωνα και τους καθυστερημένους παγετούς, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Unaf, Κρίστιαν Πονς, κάνοντας αυτή τη «μαύρη χρονιά» ακόμη χειρότερη. Νωρίτερα φέτος εκπρόσωποι του κλάδου διαμαρτυρήθηκαν για τον «αθέμιτο ανταγωνισμό» από ξένους παραγωγούς, που οδήγησε την κυβέρνηση να αποδεσμεύσει πέντε εκατομμύρια ευρώ σε βοήθεια.

Οι Γάλλοι καταναλώνουν κατά μέσο όρο 45.000 τόνους μελιού ετησίως, περίπου 20.000 τόνους εκ των οποίων παράγονται στη Γαλλία, σύμφωνα με το συνδικάτο της Συνομοσπονδίας Αγροτών.

newsbomb.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Η κλιματική κρίση «σκοτώνει» και το μέλι: Πεθαίνουν απο την πείνα οι μέλισσες, στο ναδίρ η παραγωγή”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek