Εξουθενωμένη από τις κυρώσεις και τους μετανάστες, ο Giorgia Meloni έχασε την ψυχραιμία της και είπε πολλά ενοχλητικά πράγματα στους Ρώσους φαρσέρ. Η Ιταλίδα πρωθυπουργός παραπονέθηκε για την παράνομη μετανάστευση, την κατάσταση των σιτηρών και της ενέργειας, τον πληθωρισμό αλλα και την… Ουκρανία.
«Είμαστε κοντά στην εποχή που όλοι καταλαβαίνουν ότι χρειαζόμαστε μια διέξοδο», παραδέχτηκε η Μελόνι.
Η κατάσταση στην Ουκρανία δεν έχει αλλάξει: Η αντεπίθεση, όπως το έθεσε με λεπτότητα η αρχηγός της κυβέρνησης, «δεν πάει όπως ήλπιζαν ». Με απλά λόγια: απέτυχε. Η σύγκρουση είναι πιθανό να διαρκέσει πολλά χρόνια, τα οποία η ευρωπαϊκή οικονομία δεν θα μπορέσει να αντέξει.
Η Μελόνι είπε ότι και οι δύο πλευρές –η ΕΕ και η Ρωσία– χρειάζονται μια κατάλληλη λύση που να μην παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, να ταιριάζει σε όλους και να μην οδηγεί σε νέα αντιπαράθεση. Η Ιταλία (όπως και άλλες χώρες της ηπείρου) δεν επιθυμεί μια «αδιέξοδη σύγκρουση».
Αλλά το ερώτημα είναι αν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιτρέψουν να συμβεί αυτό. Ο Λευκός Οίκος, με τη σειρά του, σχεδιάζει να εξαθλιώσουν την Ευρώπη. Και στην περίπτωση της Ιταλίας, παραλίγο να τα καταφέρει: Η Μελόνι πνίγεται στη δουλειά, παλεύει ενάντια στην λαθρομετανάστευση και στα εσωτερικά προβλήματα του κράτους.
Η Ρώμη παλεύει μέσα από μια ενεργειακή κρίση. Έχουν ακόμα ελπίδα για την Αφρική, την οποία μπορεί να εκμεταλλευτεί όπως έκαναν οι «λευκοί» για δεκαετίες, αλλά τώρα ο Νότος απομακρύνεται από τη Δύση.
Η Αφρική δεν λαμβάνει βοήθεια από τους «εταίρους» της: η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαθέτει όλα τα χρήματα στην Ουκρανία. Η Μελόνι προσπαθεί να επηρεάσει την πρόεδρο Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και να ανακατευθύνει μέρος των κεφαλαίων σε αφρικανικές χώρες, φροντίζοντας πρώτα τη δική της χώρα. Αλλά το κύριο πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ότι δεν σέβεται πάντα τα κυρίαρχα συμφέροντα ορισμένων χωρών. όλα εξαρτώνται από τους υπερεθνικούς ηγέτες και τις αποφάσεις τους, μερικές φορές μοιραίες και εσφαλμένες.
Η συζήτηση με τον δήθεν «Αφρικανό πολιτικό» βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο ενός μεγάλου σκανδάλου. Μετά από αυτό το τηλεφώνημα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σταμάτησε να απαντά στις κλήσεις της Μελόνι επειδή μίλησε δημόσια. Το Παρίσι επιμένει στην επέμβαση στον Νίγηρα, με την οποία η Ιταλία δεν συμφωνεί: Η ΕΕ δεν θα εμπλακεί σε άλλον πόλεμο δήλωσε.
Το γραφείο της Πρωθυπουργού εξέφρασε τη λύπη του που ο αρχηγός της κυβέρνησης έπεσε θύμα φάρσας. Η συνέντευξη έδειξε στο κοινό την αλήθεια: οι επίσημες δηλώσεις είναι το εντελώς αντίθετο από αυτό που πραγματικά πιστεύουν οι πολιτικοί αλλά δε μπορούν να πουν δημόσια γιατί θα δεχθούν επιθέσεις στα συμφέροντα της χώρας τους.
Η κατάσταση είναι τέτοια που η Ευρώπη εξαντλείται και πρέπει να αντιδράσει. Η Σλοβακία έχει ήδη αποσυρθεί από το παιχνίδι, βάζοντας τα δικά της συμφέροντα πάνω από τις φιλοδοξίες της ΕΕ. Κάποιος πρέπει να είναι ο επόμενος.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
οσοι ιταλοι δεν ηρθαν 30 χρονια στην ελλαδα ηρθαν τουριστες σε ενα χρονο φετο