Διαφημίσεις

Μια είδηση που ανατρέπει τα δεδομένα έρχεται από τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον ΕΜΑ (European Medicines Agency – Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων), οι οποίες προειδοποίησαν ότι οι συχνές «αναμνηστικές» δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού θα μπορούσαν να επηρεάσουν δυσμενώς το ανοσοποιητικό σύστημα και ενδέχεται να μην είναι εφικτές.

Η επανάληψη των αναμνηστικών δόσεων του εμβολίου κάθε τέσσερις μήνες θα μπορούσε τελικά να υπερφορτώσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να κουράσει τους ανθρώπους, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Περισσότερος χρόνος μεταξύ των αναμνηστικών δόσεων

Αντίθετα, οι χώρες θα πρέπει να αφήσουν περισσότερο χρόνο μεταξύ των αναμνηστικών δόσεων και να τα συνδέσουν με την έναρξη του χειμώνα σε κάθε χώρα, σύμφωνα με το σχέδιο που καθορίζεται από τις στρατηγικές αντιγριπικού εμβολιασμού, ανέφερε ο οργανισμός.

Η συμβουλή έρχεται καθώς ορισμένες χώρες εξετάζουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στους ανθρώπους δεύτερες αναμνηστικές δόσεις σε μια προσπάθεια να παράσχουν περαιτέρω προστασία έναντι των αυξανόμενων λοιμώξεων λόγω της μετάλλαξη Όμικρον.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα το Ισραήλ έγινε το πρώτο έθνος που άρχισε να χορηγεί τέταρτη δόση, σε άτομα άνω των 60 ετών. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πει ότι οι ενισχυτές δόσεις παρέχουν καλά επίπεδα προστασίας και δεν υπάρχει ανάγκη για δεύτερη ενισχυτική δόση αυτή τη στιγμή, αλλά θα εξετάζει τα δεδομένα καθώς εξελίσσονται.

Τι λέει ο ΕΜΑ

Οι ενισχυτές «μπορούν να γίνουν μία φορά, ή ίσως δύο φορές, αλλά δεν είναι κάτι που μπορούμε να πιστεύουμε ότι πρέπει να επαναλαμβάνεται συνεχώς», δήλωσε ο Μάρκο Καβαλέρι, επικεφαλής του τμήματος βιολογικών απειλών για την υγεία και στρατηγικής εμβολίων του EMA, σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

«Πρέπει να σκεφτούμε πώς μπορούμε να μεταβούμε από το τρέχον πλαίσιο πανδημίας σε ένα πιο ενδημικό περιβάλλον».

Η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ είπε επίσης στην ενημέρωση ότι τα από του στόματος και ενδοφλέβια αντιιικά φάρμακα, όπως το Paxlovid και το Remdesivir, διατηρούν την αποτελεσματικότητά τους έναντι της μετάλλαξης Όμικρον.

Ο οργανισμός είπε ότι ο Απρίλιος είναι ο συντομότερος που θα μπορούσε να εγκρίνει ένα νέο εμβόλιο που στοχεύει μια συγκεκριμένη παραλλαγή, καθώς η διαδικασία διαρκεί περίπου τρεις έως τέσσερις μήνες.

Ορισμένοι από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές εμβολίων στον κόσμο δήλωσαν ότι εξετάζουν την παραγωγή εμβολίων που θα μπορούσαν να στοχεύουν σε νέες παραλλαγές.

Πηγή: reuters



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek