Βραζιλιάνικη εταιρεία θα επενδύσει 41 εκατομμύρια δολάρια σε εργοστάσιο στην Ισπανία. Η εταιρεία παράλληλα θα δημιουργήσει ερευνητικό ινστιτούτο καλλιέργειας κρέατος στη Βραζιλία…
Μια βραζιλιάνικη εταιρεία θέλει να κατασκευάσει στην Ισπανία το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής εργαστηριακού κρέατος στον κόσμο το 2024. Έως και 4.000 τόνοι αυτού του τεχνητού κρέατος πρόκειται να παράγονται εκεί ετησίως για την αγορά της ΕΕ. Όλα στο πνεύμα της πολιτικής κάστας, η οποία εξαρτάται από το WEF.
Η κορυφαία παγκόσμια παραγωγός βοείου κρέατος JBS SA κατασκευάζει το μεγαλύτερο εργοστάσιο στον κόσμο για κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο στην Ισπανία.
Η εγκατάσταση θα παράγει περίπου 1.000 μετρικούς τόνους καλλιεργούμενου κρέατος ετησίως, με δυνατότητα επέκτασης της παραγωγής σε 4.000 τόνους, δήλωσε η JBS σε δήλωση που εστάλη μέσω email. Το εργοστάσιο, που θα κατασκευαστεί ανατολικά του Μπιλμπάο στο Σαν Σεμπαστιάν, θα ανήκει στην εταιρεία καλλιέργειας κρέατος BioTech Foods , η οποία ανήκει κατά 51% στον βραζιλιάνικο κολοσσό του κρέατος.
«Το νέο εργοστάσιο BioTech τοποθετεί την JBS σε μια μοναδική θέση για να ηγηθεί του τμήματος και να οδηγήσει αυτό το κύμα καινοτομίας», δήλωσε ο επικεφαλής των επιχειρήσεων προστιθέμενης αξίας της JBS USA, Eduardo Noronha.
Η JBS απέκτησε μερίδιο 51% στην ισπανική BioTech το 2021 σε μια συμφωνία 100 εκατομμυρίων δολαρίων, με 41 εκατομμύρια δολάρια να κατευθύνονται στην κατασκευή του εργοστασίου, το οποίο θα βρίσκεται στο Σαν Σεμπαστιάν.
«Με τις προκλήσεις που επιβάλλονται στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, η καλλιεργούμενη πρωτεΐνη προσφέρει τη δυνατότητα να σταθεροποιήσει την ασφάλεια των τροφίμων και την παγκόσμια παραγωγή πρωτεΐνης», δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της BioTech Foods, Iñigo Charola.
Η JBS είπε ότι η BioTech σχεδιάζει να αυξήσει σταδιακά την παραγωγική της ικανότητα για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών και βλέπει την Αυστραλία, τη Βραζιλία, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη και τις Ηνωμένες Πολιτείες ως βασικές αγορές.
Η BioTech παράγει το καλλιεργημένο κρέας της από ένα δείγμα κυττάρων που συλλέγεται από ζώα και αναπτύσσεται σε ιστό, παρόμοιο με αυτόν που παράγεται στο σώμα του ζώου.
Η βραζιλιάνικη εταιρεία επεξεργασίας κοτόπουλου και χοιρινού κρέατος BRF SA μπήκε επίσης στον τομέα των καλλιεργούμενων κρέατος με επένδυση 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων στην ισραηλινή νεοφυή εταιρεία Aleph Farms το 2021.
Κανείς δεν ξέρει πραγματικά πώς θα επηρεάσει την ανθρώπινη υγεία η κατανάλωση «κρέατος» που παρασκευάζεται σε εργαστήριο. Λόγω της χρήσης των λεγόμενων « αθάνατων κυττάρων » για την παραγωγή εργαστηριακού κρέατος, υπάρχουν επίσης μαζικές ανησυχίες για καρκινογένεση που μπορεί να προκαλείται από τέτοια προϊόντα. Εκτός αυτού, η έρευνα έχει δείξει ότι η παραγωγή τέτοιου τεχνητού «κρέατος» παράγει πολύ περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από το φυσικό βόειο κρέας ούτως ή άλλως. Αλλά αυτό είναι ακριβώς αυτό που θα ήθελαν να απαγορεύσουν οι κλιματικοί nutcases επειδή λέγεται ότι είναι τόσο επιβλαβές για το κλίμα.
Ωστόσο, ένα τεράστιο εργοστάσιο παραγωγής τέτοιου κρέατος εργαστηρίου πρόκειται να κατασκευαστεί στην ισπανική πόλη του Σαν Σεμπαστιάν από τη βραζιλιάνικη JBS SA μαζί με την BioTech Foods . Αυτό θα παράγει αρχικά όπως αναφέρθηκε παραπάνω περισσότερους από 1.000 τόνους ετησίως και αργότερα θαμπορεί να προμηθεύει έως και 4.000 τόνους ετησίως στην αγορά, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters το οποίο κάνει αναφορά σε συγκεκρυμένη έκθεση . Αν και αυτό δεν είναι αρκετό για να καλύψει τη ζήτηση (η Γερμανία μόνο παράγει 1.000.000 τόνους βοείου κρέατος ετησίως, που αντιστοιχεί σε περίπου 12 κιλά ανά κάτοικο), τα σχέδια των παγκοσμιοποιητών του WEF δεν αφήνουν περιθώρια για φυσικό βόειο κρέας. Από αυτή την άποψη, αυτό θα πρέπει να είναι μόνο το προοίμιο για τη δημιουργία περισσότερων τέτοιων εργοστασίων τεχνητού – εργαστηριακού κρέατος.
Μέχρι στιγμής, η κοινωνική αποδοχή αυτού του κρέατος, το οποίο θα μπορούσε επίσης να περιγραφεί ως πρωτεΐνες από ζωικά καρκινικά κύτταρα, ήταν σαφώς περιορισμένη. Ωστόσο, οι παγκοσμιοποιητές θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να κάνουν το συμβατικό, φυσικό κρέας τόσο ακριβό για τις μάζες που δεν θα μπορούν πλέον να το αντέξουν οικονομικά. Γιατί οι άνθρωποι πρέπει (φυσικά «για το κλίμα») να γίνουν ευγενικά χορτοφάγοι ή βίγκαν ή να τρέφονται με έντομα και κρέας εργαστηρίου. Είναι όμως αυτός ο κόσμος που πραγματικά θέλουν οι άνθρωποι…;
Πηγές: Reuters – Bloomberg – Report24
Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice