Διαφημίσεις

Ο αριθμός των αποικιών μελισσών μειώθηκε κατά 16% το χειμώνα του 2017-18, σύμφωνα με διεθνή μελέτη υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Strathclyde.

Από την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 5.363 μελισσοκόμων σε 36 χώρες, διαπιστώθηκε ότι από τις 544.879 αποικίες που καταγράφονταν στην αρχή του χειμώνα, χάθηκαν 89.124, εξαιτίας ενός συνδυασμού παραγόντων, που περιλαμβάνουν τις επιπτώσεις των καιρικών φαινομένων, φυσικές καταστροφές, μέσα από ένα συνδυασμό περιστάσεων που περιλαμβάνουν διάφορες επιπτώσεις των καιρικών συνθηκών και προβλήματα με τη βασίλισσα της αποικίας.

Η Πορτογαλία, η Βόρεια Ιρλανδία, η Ιταλία και η Αγγλία είχαν απώλειες άνω του 25%, ενώ η Λευκορωσία, το Ισραήλ και η Σερβία ήταν μεταξύ εκείνων με ποσοστά απώλειας κάτω του 10% Υπήρξαν επίσης σημαντικές περιφερειακές διαφοροποιήσεις σε ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Σουηδίας και της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι είχαν προηγηθεί απώλειες 20,9% την περίοδο 2016-17 και πτώση της τάξης του 12% στον αριθμό των αποικιών κατά 12% την περίοδο 2015-16.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μελισσοκόμοι που μετέφεραν τις αποικίες τους κατά την περίοδο της βοσκής για να αποκτήσουν πρόσβαση σε άλλα χόρτα ή για επικονίαση, αντιμετώπισαν λιγότερες απώλειες από εκείνους που κράτησαν τις μέλισσες τους στον ίδιο τόπο. Οι μελισσοκομικές επιχειρήσεις μικρότερης κλίμακας είχαν επίσης μεγαλύτερες απώλειες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

Η μελέτη, βασισμένη σε εθελοντικά υποβληθείσες πληροφορίες, κάλυψε 33 χώρες στην Ευρώπη, καθώς επίσης και την Αλγερία, το Ισραήλ και το Μεξικό.

Η Δρ Άλισον Γκρέι, καθηγήτρια στο Τμήμα Μαθηματικών & Στατιστικών του Strathclyde, που ηγήθηκε της μελέτης, τόνισε πως «η απώλεια των αποικιών μελισσών είναι ένα πολύ σύνθετο ζήτημα που τείνει να επηρεάζεται λιγότερο από το γενικό κλίμα από ότι από συγκεκριμένα καιρικά φαινόμενα ή από φυσικές καταστροφές, που πλήττουν την αποικία». Σημείωσε επίσης ότι παρατηρούμε τις αποικίες το χειμώνα αλλά αυτό που συμβαίνει με τις μέλισσες μπορεί εν μέρει να οφείλεται σε συνθήκες του προηγούμενου καλοκαιριού. Πολλές χάνονται επίσης, πρόσθεσε, όταν υπάρχουν προβλήματα με τη βασίλισσα μιας αποικίας – για παράδειγμα, αν λείπει ή δεν βάζει τα γονιμοποιημένα αυγά που γίνονται εργατικές μέλισσες. Οι περισσότερες αποικίες είναι επίσης υπό επίθεση από παράσιτα.

naftemporiki.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek