Διαφημίσεις

Σε εξαιρετικά σοβαρά επίπεδα έχει εκτοξευτεί η ατμοσφαιρική ρύπανση στην πρωτεύουσα της Ινδίας, το Δελχί, προκαλώντας ασφυξία στους κατοίκους και βυθίζοντας την πόλη σε πυκνό νέφος.

Οι μετρητές κατέγραψαν επίπεδα ρύπανσης 1.500 στον δείκτη ποιότητας του αέρα (AQI) τη Δευτέρα, σύμφωνα με την τεχνολογική εταιρεία IQAir – 15 φορές το επίπεδο που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θεωρεί ικανοποιητικό για την αναπνοή.

Ο τοξικός αέρας έχει διαταράξει τα αεροπορικά δρομολόγια και είχε ήδη οδηγήσει τις αρχές να κλείσουν τα σχολεία και να απαγορεύσουν τις οικοδομικές εργασίες στην πόλη.

Η μέτρηση αυτή έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες αφότου η Λαχόρη, στο γειτονικό Πακιστάν, κατέγραψε επίσης επίπεδα ρύπανσης πάνω από 1.000.

Προειδοποιήσεις

Και οι εμπειρογνώμονες προειδοποιούν ότι η κατάσταση θα μπορούσε να χειροτερέψει στο Δελχί τις επόμενες ημέρες, λέγοντας ότι μπορεί να χρειαστούν πιο αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση του προβλήματος ρύπανσης της πόλης.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο αέρας με τιμές AQI πάνω από 300 θεωρείται επικίνδυνος για την υγεία. Η αρχή ελέγχου της ρύπανσης της Ινδίας χαρακτήρισε τον αέρα στο Δελχί ως «σοβαρό +», αφού η πόλη ξεπέρασε τις 450 σύμφωνα με τις μετρήσεις της το πρωί της Δευτέρας.

Εκτός από το κλείσιμο των σχολείων και την απαγόρευση των οικοδομικών εργασιών, η πόλη απαγόρευσε επίσης την είσοδο μη απαραίτητων φορτηγών στο Δελχί και ζήτησε από όλα τα γραφεία να ζητήσουν από το 50% του προσωπικού τους να εργαστεί από το σπίτι.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση απαγόρευσε όλες τις δραστηριότητες που αφορούν τη χρήση άνθρακα και καυσόξυλων, καθώς και τη χρήση γεννητριών ντίζελ για μη επείγουσες υπηρεσίες.

Κάθε χρόνο τα μέτρα ελέγχου της ρύπανσης

Κάθε χρόνο, το Δελχί, τα βόρεια κρατίδια της Ινδίας και τμήματα του Πακιστάν μάχονται με επικίνδυνο αέρα κατά τους χειμερινούς μήνες από τον Οκτώβριο έως τον Ιανουάριο, λόγω της κατακόρυφης πτώσης της θερμοκρασίας, του καπνού, της σκόνης, της χαμηλής ταχύτητας του ανέμου, των εκπομπών των οχημάτων και της καύσης άχυρων.

Και κάθε χρόνο, η κυβέρνηση επιβάλλει μέτρα ελέγχου της ρύπανσης κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών.

Ωστόσο, το πρόβλημα της ρύπανσης του Δελχί δεν έχει εξαφανιστεί.

Τη Δευτέρα, ο επικεφαλής υπουργός του Δελχί Ατίσι δήλωσε ότι ολόκληρη η βόρεια Ινδία βιώνει μια «ιατρική κατάσταση έκτακτης ανάγκης» λόγω της καύσης των στάχυων που συνεχίζεται ανεξέλεγκτα σε ολόκληρη τη χώρα, ιδίως στα γειτονικά κρατίδια Χαριάνα, Ούταρ Πραντές και Μπιχάρ.

Πηγή: BBC



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek