Όμως, μιλώντας σε δεξίωση για ηγέτες άλλων θρησκειών στον κήπο του Lambeth Palace, ο Αρχιεπίσκοπος επέμεινε ότι οι Χριστιανοί δεν πρέπει ενεργά να “προσηλυτίζουν” μη χριστιανούς.
Ερωτώμενος για το ποια είναι τα όρια μεταξύ ευαγγελισμού και προσηλυτισμού, είπε: «Θα ήθελα να θέσω τα όρια στον σεβασμό προς τον άλλο. Αρχίζοντας με το να τον ακούτε πριν μιλήσετε. Επίσης στην αγάπη που είναι άνευ όρων και δεν εξαρτάται από ένα γιώτα, ένα μόνο στοιχείο για το πώς το πρόσωπο ανταποκρίνεται στις δικές σας δηλώσεις πίστης. Και μην μιλάτε για την πίστη, εκτός αν ρωτηθείτε για την πίστη.
«Θα ήθελα να θέσω τα όρια στην αγάπη προς το πρόσωπο που ασχολείσαι, το οποίο σημαίνει ότι επιδιώκεις να είναι καλά και να σέβεσαι την ταυτότητά του και την ακεραιότητά του».
Στη σύναξη, στην οποία συμμετείχαν ο αρχιραβίνος Εφραίμ Mirvis, και δεκάδες εξέχοντες μουσουλμάνοι, σιχ, βουδιστές και ινδουιστές εκπρόσωποι, ακούστηκαν επίσης οι λεπτομέρειες του «έργου» των τοπικών διαθρησκειακών κοινοτήτων.
Ο αρχιεπίσκοπος επέμεινε ότι υπάρχει μια αυξανόμενη αποδοχή αυτού που ονόμασε «κοσμοθεώρηση βασισμένη στην πίστη», όμως πρόσθεσε ότι ο «ρατσισμός» και συμπεριφορές όπως ο αντισημιτισμός ήταν «ενσωματωμένες» στο βρετανικό πολιτισμό και πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Είπε: «Έχουμε δει μια πολύ απότομη αύξηση κατά το τελευταίο έτος στην αντισημιτική έκφραση – κάτι απολύτως απαράδεκτο».
«Μου φαίνεται ότι στη ρίζα είναι σχεδόν το παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο εμείς στη Βρετανία, κατά τα τελευταία 1.000 χρόνια, έχουμε μάθει πώς να κάνουμε ρατσισμό.
«Είναι μια βαθιά ντροπή που είναι παντού. Δεν ψάχνω σε κάποιο πολιτικό κόμμα, είναι βαθιά ριζωμένες σε τόσο μεγάλο μέρος του πολιτισμού μας σε αυτή τη χώρα … και πολλοί από εσάς θα το έχετε βιώσει αυτό».
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
ταμπουρονει η εκκλησια τους ροδοσταυρους της του 2016, σιγα σιγα?