Το τεταμένο κλίμα στη Βαλτική και οι απειλές πολέμου του ΝΑΤΟ στη Ρωσία βρίσκουν τις ΗΠΑ να παρακολουθούν την κατάσταση χωρίς να ανησυχούν ιδιαίτερα, καθώς έχουν ουσιαστικά «κλειδώσει» την επιρροή τους στην πρώτη γραμμή, χρησιμοποιώντας την Ευρώπη…
Θα μπορούσαμε να καταλάβουμε εύκολα τον λόγο που οι ΗΠΑ ανησυχούν μόνο και μόνο για τα μάτια του κόσμου, κοιτάζοντας τον μικρό οικονομικό πόλεμο που διεξάγεται στη Ρωσία, με τη μορφή των κυρώσεων. Οι εν λόγω κυρώσεις πλήττουν τόσο τη Ρωσία όσο και την υπόλοιπη Ευρώπη, τη στιγμή που οι ΗΠΑ παραμένουν άθικτες!
Το ίδιο ισχύει και σε μία επικείμενη στρατιωτική σύγκρουση. Οι Αμερικανοί και πάλι θα υποστηρίξουν τους συμμάχους, που ωστόσο θα αποτελέσουν και την μεγάλη τους ασπίδα. Ο στόχος της ελίτ της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ θα ήταν σαφώς για τη Ρωσία και την Κίνα να «χάσουν», αλλά ακόμα και αν «κερδίσουν», θα αποδυναμωθούν αρκετά, καθιστώντας τις ΗΠΑ ως τη μεγαλύτερη οικονομική και στρατιωτική δύναμη στον κόσμο, όπως ακριβώς συνέβη και το 1945.
Η Ευρώπη φαίνεται σταδιακά να ξυπνάει, αν θυμηθούμε τις δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΕΞ Στάινμαγιερ, που κατέκρινε την πολεμοχαρή τακτική του ΝΑΤΟ. Ωστόσο, δεν είναι μόνο η Γερμανία που ανησυχεί. Η γαλλική Γερουσία θέλει να δοθεί ένα τέλος στις κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία, ενώ στο ίδιο μοτίβο κινούνται επιχειρηματίες σε πολλές χώρες της Δυτικής Ευρώπης, κυρίως στη Γερμανία και την Ιταλία. Ταυτόχρονα, οι Ευρωπαίοι αγρότες κάνουν εξαγωγές στη Ρωσία, αλλά και οι τουριστικές επιχειρήσεις, επιθυμούν την άρση των κυρώσεων και την αποκατάσταση του ειρηνικού κλίματος σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή επικράτεια.
Επιπλέον, κόμματα της Δεξιάς θέλουν να σταματήσουν την κυριαρχία από το ΝΑΤΟ και τις Βρυξέλλες, που επίσης ελέγχονται από τις ΗΠΑ και το Brexit δεν αποτέλεσε παρά ένα μικρό λιθαράκι αντίδρασης, σε περίπτωση που δεν υπάρξει μια ευρύτερη εξομάλυνση της κατάστασης.
Και όλα αυτά τα έθνη γνωρίζουν ήδη την την τύχη τους, σε μία ενδεχόμενη σύγκρουση με τη Ρωσία. Ας θυμηθούμε τα στοιχεία απωλειών, δηλαδή, τους θανάτους, ανάμεσα στα κύρια κράτη που συμμετείχαν στον Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, παρόλο που τα δεδομένα διαφοροποιούνται σε μία πιθανή. πυρηνική σύγκρουση.
Σοβιετική Ένωση – 27.000.000 (14% του πληθυσμού)
Κίνα – 17.000.000 (3,5%)
Γερμανία – 7.000.000 (8,5%)
Ιαπωνία – 2.800.000 (4%)
Γιουγκοσλαβία – 1.500.000 (9%)
Πολωνία – 6.000.000 (17%)
Γαλλική Ινδοκίνα – 1.600.000 (6,11%)
Φιλιππίνες – 527.000 (3,29%)
Ωστόσο ο αριθμός στις ΗΠΑ, εκμεταλλευόμενες την υπεράκτια ασφάλειά τους ήταν 419.000, ήτοι το 0,32% του πληθυσμού τους!
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Πριν ατομικής βόμβας εποχή ο WWII. Τώρα ο πόλεμος αν και όποτε έρθει θα είναι τελείως διαφορετικός.
Ένας πόλεμος που μπορεί να διαμελίσει την υφήλιο οδηγώντας το σύμπαν σε κατάρρευση.