Διαφημίσεις

Το τουρκικό Κοινοβούλιο αναμένεται σήμερα να επιτρέψει στους τούρκους στρατιώτες να αναπτυχθούν σε τουρκική στρατιωτική βάση στο Κατάρ, δήλωσαν αξιωματούχοι του κυβερνώντος κόμματος AKP και της εθνικιστικής αντιπολίτευσης.

Η ενέργεια αυτή φαίνεται να υποστηρίζει την αραβική χώρα του Κόλπου, η οποία αντιμετωπίζει διπλωματική και εμπορική απομόνωση από ορισμένες από τις μεγαλύτερες δυνάμεις της Μέσης Ανατολής. Η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και το Μπαχρέιν διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ και έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους σε εμπορικές πτήσεις τη Δευτέρα (προχθές), κατηγορώντας το Κατάρ ότι χρηματοδοτεί εξτρεμιστικές οργανώσεις. Το Κατάρ αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες.

Οι ραγδαίες εξελίξεις στον αποκλεισμό του Κατάρ από τις γειτονικές αραβικές χώρες έχουν θορυβήσει την Άγκυρα που διατηρεί ιδιαίτερες σχέσεις με τη χώρα αυτή η οποία είναι ένας από τους βασικούς επενδυτές στην Τουρκία. Χθες το βράδυ ο Ταγιπ Ερντογάν, στη διάρκεια δείπνου της νηστείας του Ραμαντάν, στο οποίο ήταν προσκεκλημένοι οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών των ξένων χωρών μίλησε για «παιχνίδια που παίζονται»:

«Εδώ παίζεται ένα παιχνίδι. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε εξακριβώσει ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό», δήλωσε.

Από την άλλη, η Τουρκία συνεργάζεται σε πολλούς τομείς και με τη Σαουδική Αραβία. Εκ πρώτης όψεως δεν υπάρχουν διαφωνίες που να μπορεί να θεωρηθούν πολύ σοβαρές μεταξύ του Ριάντ και της Άγκυρας. Είναι μάλιστα γνωστό ότι στην τελευταία επίσκεψη του προέδρου Ερντογάν στην χώρα αυτή ετέθη το θέμα μιας στρατιωτικής συμμαχίας.

Αλλά η αντίδραση του Ταγίπ Ερντογάν δείχνει ότι πριν από τη λήψη και την ανακοίνωση της απόφασης αποκλεισμού του Κατάρ, η ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας δεν ενημέρωσε την Άγκυρα ούτε υπήρξε κάποια συζήτηση που να υπονοεί τις εξελίξεις.
Πηγή



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Chris_

Κανείς δεν είναι τέλειος και Τίποτα δεν είναι τυχαίο, γιαυτο ψάξε κάτω από την επιφάνεια.. Οτι δεν καταλαβαίνεις δεν ειναι μαλακία και μπορείς να γίνεις καλύτερος, αρκεί να προσπαθήσεις. Μην κάνεις οτι δεν θες να σου κάνουν. Μας αξίζει καλύτερη ζωή και αρκεί μόνο να την ζητήσουμε, φανταστούμε.. Το κλειδί είναι η Πίστη.!!!

3 σχόλια στο “Η Άγκυρα στέλνει στρατιώτες στο Κατάρ”
  1. Οι πολίτες του αυτόνομου εντός Ιράκ Ιρακινού Κουρδιστάν θα ψηφίσουν στις 25 Σεπτεμβρίου για την ανεξαρτησία ή μη της περιοχής τους από το Ιράκ και την ίδρυση ή μη ανεξάρτητου κράτους.
    Την ανακοίνωση έκανε αξιωματούχος της Κουρδικής Περιφερειακής Κυβέρνησης, η οποία κυβερνά τον αυτόνομο κουρδικό ιρακινό βορρά.
    Με μήνυμά του στο Twitter, ο βοηθός του προέδρου του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί, Χεμίν Χαουράμι, τόνισε: «Μεγάλα νέα. Δημοψήφισμα στο Κουρδιστάν για ανεξαρτησία στις 25/9/2017».
    Το Ιρακινό Κουρδιστάν κέρδισε την αυτονομία του εντός Ιράκ με το σύνταγμα του 2005, ωστόσο ακόμη αποτελεί συστατικό μέρος της χώρας. Η περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν με δικαιώματα αυτοκυβέρνησης είχε δημιουργηθεί αρχικά το 1970, σε συμφωνία με την κυβέρνηση της Βαγδάτης, μετά από χρόνια εθνικών συγκρούσεων.
    Η κουρδική ανεξαρτησία συναντούσε ιστορικά την αντίθεση των τεσσάρων χωρών οι οποίες έχουν συμπαγείς κουρδικούς πληθυσμούς εντός των συνόρων τους, δηλαδή το Ιράκ, την Τουρκία, τη Συρία και το Ιράν.
    Οι Κούρδοι του Ιράκ, σε σχέση με τους ομοεθνείς τους των άλλων τριών χωρών, έχουν προχωρήσει περισσότερο προς το όνειρο της ανεξάρτητης κρατικής υπόστασης, καθώς διαθέτουν αναγνωρισμένη τοπική κυβέρνηση, καθώς και ένοπλες δυνάμεις (Πεσμεργκά).
    Ηγέτης τους είναι ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί.
    Οι Πεσμεργκά έσωσαν την ιρακινή πόλη του Κιρκούκ από το Ισλαμικό Κράτος το 2014, καθώς ο ιρακινός στρατός εγκατέλειψε τις θέσεις του. Μολονότι η πόλη δεν περιλαμβάνεται στο αυτόνομο κουρδικό τμήμα του Ιράκ, οι Κούρδοι το διεκδικούν ως απελευθερωμένο από τους ίδιους έδαφος.
    Κυρίαρχη πολιτικά στο Ιράκ μετά την πτώση του Σαντάμ Χουσεΐν είναι η αραβική σιιτική μουσουλμανική πλειοψηφία, η οποία έχει την υποστήριξη του επίσης σιιτικού Ιράν, χωρίς να λείπουν και οι μεταξύ τους αντιθέσεις. Ωστόσο, σημαντικό ρόλο παίζουν τόσο η αραβική σουνιτική μουσουλμανική μειονότητα, όσο και οι Κούρδοι.
    naftemporiki.gr

  2. Για όσους δεν το κατάλαβαν έχει ήδη ξεκινήσει η ‘’γλυκιά μέθη’’ του Βατοπεδινού και οι αντίχριστοι σύμμαχοι άρχισαν ήδη να τρώγονται μεταξύ τους. Επίσης όσον αφόρα το ‘’ξανθό γένος’’ ήδη μας βοηθά χωρίς να το επιδιώκει βάζοντας τους πρώην συμμάχους της Τουρκίας να τη διαμελίζουν. Καλά ξυπνητούρια ‘’μοντέρνοι’’ νεοέλληνες. Οσο θα ζείτε τον εφιάλτη τον σιωνιστικό εφιάλτη του αντίχριστου οι ελληνορθόδοξοι θα ετοιμάζονται για την Πόλη των ονείρων τους…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek