Διαφημίσεις

Δεκαπέντε φονικά αεροπορικά δυστυχήματα σε επιβατικές πτήσεις σημειώθηκαν το 2018 σ’ όλον τον κόσμο, στα οποία σκοτώθηκαν 556 άνθρωποι, αριθμοί που φανερώνουν σημαντική αύξηση μέσα σ’ έναν χρόνο, ανακοίνωσε η ένωση Aviation Safety Network (ASN) που ειδικεύεται σ’ αυτού του τύπου της καταστροφές.

Τρία από τα 15 αεροπλάνα, στα οποία σημειώθηκε δυστύχημα, εκμεταλλεύονταν αεροπορικές εταιρείες που περιλαμβάνονται στη “μαύρη λίστα” της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διευκρίνισε η ASN στην ανακοίνωσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το 2018 έγιναν περίπου 37.800.000 πτήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι η αναλογία είναι ένα θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα ανά 2,54 εκατομμύρια πτήσεις.

Το 2017 ήταν η πιο ασφαλής χρονιά για τις παγκόσμιες αερομεταφορές από το 1946 που άρχισαν να υπάρχουν στατιστικές για τα αεροπορικά δυστυχήματα, με συνολικά δέκα δυστυχήματα σε επιβατικές πτήσεις, τα οποία στοίχισαν τη ζωή σε 44 ανθρώπους.

Ωστόσο οι στατιστικές για το 2018 καθιστούν τη χρονιά αυτή την τρίτη ασφαλέστερη όλων των εποχών σε αριθμό θανατηφόρων δυστυχημάτων και την ένατη σε αριθμό θυμάτων, σύμφωνα με την ASN.

“Αυτό δείχνει τις τεράστιες προόδους που έχουν επιτευχθεί στο θέμα της ασφάλειας”, υπογράμμισε ο διευθυντής της ASN Χάρο Ράντερ, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα δυστυχήματα με απώλεια ελέγχου παραμένουν ένα “μείζον πρόβλημα ασφαλείας”, επειδή αυτού του τύπου τα δυστυχήματα ήταν υπεύθυνα για τουλάχιστον δέκα από τα 25 σοβαρότερα δυστυχήματα στη διάρκεια των πέντε τελευταίων ετών, υπογράμμισε η ASN.

Τον Οκτώβριο, ένα Boeing 737 της εταιρείας Lion Air με 189 επιβαίνοντες συνετρίβη στα ανοικτά των ινδονησιακών ακτών, ενώ η συντριβή τον Μάιο κοντά στο αεροδρόμιο της Αβάνας στην Κούβα ενός Boeing 737-200 ναυλωμένου από μια κουβανική εταιρεία στη μεξικανική Global Air στοίχισε τη ζωή σε 112 ανθρώπους.

Τον Μάρτιο, ένα αεροπλάνο της εταιρίας του Μπανγκλαντές US-Bangia Airlines συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο του Καταμαντού στο Νεπάλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 51 άνθρωποι.

Ένα αεροπλάνο της εταιρείας Saratov Airlines συνετρίβη τον Φεβρουάριο λίγο μετά την απογείωσή του από τη Μόσχα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 65 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος. Τον ίδιο μήνα, ένα αεροπλάνο της εταιρείας Aseman Airlines συνετρίβη στο Ιράν. Οι 66 επιβαίνοντες βρήκαν τον θάνατο.

Η ένωση Aviation Safety Network (ASN), η οποία έχει την έδρα της στη Χάγη, ανήκει στο Flight Safety Foundation (Ίδρυμα για την ασφάλεια των αερομεταφορών), μια μη κερδοσκοπική ένωση που από το 1947 εργάζεται για τη βελτίωση της ασφάλειας των αερομεταφορών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek