Διαφημίσεις

Η επιχείρηση της Γέννας
Έχει αναρωτηθεί άραγε καμία γυναίκα τι σημαίνει γέννα? Πραγματικά τι σημαίνει να γεννήσεις?Εσωτερικά και εξωτερικά.

Σίγουρα το να γεννήσει μια γυναίκα με καισαρική όταν είναι αναγκαίο και κρίσιμο είναι το καλύτερο. Δεν θα φτάσουμε σ αυτό το άκρο υπερβολής.Η γέννα, η φυσική γέννα είναι κάτι μαγικό. Γιατί την στιγμή της γέννας η γυναίκα μπορεί να συνειδητοποιήσει την δύναμη της. Την εσωτερική της δύναμη.

Το πόσο δύναμη κρύβει μέσα της. Αυτό όμως δεν συμφέρει το σύστημα. Καθώς η κοινωνία θέλει την γυναίκα ελεγχόμενα ”δυνατή” δηλαδή business woman που αφήνει το σπίτι για την καριέρα και τα παιδιά της σε ξένους όλο και περισσότερο στις μέρες μας, που γίνεται πλέον άντρας. Γιατί το να είσαι γυναίκα πλέον με όλη την σημασία της λέξης και να εκπληρώνεις τον σκοπό σου ως γυναίκα θεωρείται αδυναμία.

Γιατί άραγε? Γιατί το σύστημα το βολεύει η γυναίκα να είναι υποχείριο του. Η γυναίκα είναι η κολώνα του σπιτιού. Και εάν την βγάλεις από το σπίτι αυτό θα πέσει και μετά θα μπορέσεις να εισχωρήσεις παντού σε όλα τα επίπεδα. Αυτό κάνει και το σύστημα. Με τα διαζύγια να παίρνουν μεγάλα ποσοστά στην κοινωνία. Γιατί η γυναίκα έχασε τον προορισμό της. Σίγουρα είναι και άλλοι παράγοντες και δεν λέμε ότι όταν είναι αναγκαίο μία γυναίκα δεν πρέπει να βγει στην κοινωνία να δουλέψει και ότι πρέπει να πεινάσει η οικογένεια της ή ότι η γυναίκα μόνο ευθύνεται για το διαζύγιο.

Σίγουρα όμως το σύστημα καταφέρνει πλέον να αποδυναμώνει την γυναίκα, να την ευτελίζει, να της παίρνει την δύναμη της και η “ευφυία” του συστήματος είναι ότι την κάνει να νιώθει ότι έτσι είναι το σωστό. Ότι το σωστό είναι να φέρεται όπως οι “ηρωίδες” του sex and the city” να γεννάει σαν μηχανή σε συγκεκριμένο χώρο, χρόνο “ελεγχόμενο” φυσικά από το σύστημα, να μην θηλάζει το παιδί της ή να λέει προσπάθησα αλλά δεν πέτυχε και φυσικά να χρησιμοποιεί την πλέον διαδεδομένη φράση “το ότι γέννησα με καισαρική και δεν θήλασα το μωρό μου δεν με κάνει κακή μητέρα” “δεν θα νιώσω τύψεις” “είμαι δυνατή” και είναι πλέον πολύ “γυναικείο” να μην γεννάς φυσικά να μην θηλάζεις το παιδί σου, να χάνεις τα κιλά της γέννας σαν αστραπή για να χωρέσεις στο παλιό σου τζιν και να συνεχίσεις την ζωή σου σαν να μην έγινε τίποτα.

Σαν ρομπότ… Να συνεχίσεις να δουλεύεις από το πρωί μέχρι το βράδυ γιατί τώρα έχεις άλλο ένα στόμα να θρέψεις και το σύστημα σου λέει ότι αυτό το πλασματάκι για το οποίο σαν μητέρα πλέον νιώθεις ευάλωτη, χρειάζεται καρότσι κούνια,καθισματάκι φαγητού και χίλια δυο πράγματα που δεν καταλαβαίνεις γιατί αλλά πρέπει να τα αποκτήσεις όπως και τόσα άλλα σ αυτή την ζωή.

Αυτό το άρθρο απευθύνεται σ αυτές τις λίγες που αγωνίζονται για τα πραγματικά δικαιώματα της γυναίκας και όχι του μόνιμου αγώνα να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτερες από τους άντρες, ότι πρέπει και εμείς να γίνουμε πυροσβέστες και υψηλά διοικητικά στελέχη. Αλλά για το δικαίωμα της γυναίκας να αντιπροσωπεύει επάξια την Θεϊκή Μητέρα. Ένα δικαίωμα αναφέρετο που μας το έχουν κλέψει εδώ και καιρό. Και φυσικά το δικαίωμα στην γέννα. Έχουμε δικαίωμα να γεννήσουμε χωρίς φόβο. Χωρίς βιασύνη. Χωρίς να στηριζόμαστε πάνω στον γιατρό. Χωρίς να τον αφήσουμε να μας πάρει την δύναμη. Το ξέρατε ότι κατά την διάρκεια της γέννας μπορείτε να ζητήσετε να αλλάξετε γιατρό? Πολλές γυναίκες δεν το ξέρουν καθώς πλέον η γέννα όπως και όλα τα άλλα είναι μια επιχείρηση. Μία επιχείρηση που παίζονται πολλά λεφτά.

Η γέννα είναι η πιο δυνατή εμπειρία για μια γυναίκα. Κατά την διάρκεια της γέννας μια γυναίκα μπορεί να συνειδητοποιήσει την δύναμή της. Μπορεί να πει “Αφού μπορώ να το κάνω αυτό μπορώ να κάνω τα πάντα” Αφού εάν μια γυναίκα προσπαθήσει να είναι συνειδητή την ώρα της γέννας, να είναι εκεί θα έχει τεράστια πνευματικά οφέλη, που ποτέ δεν θα τα περίμενε. Ο πόνος είτε ψυχικός είτε σωματικός κρύβει μέσα του κάποια πνευματικά κλειδιά, καθώς εάν καταφέρεις και το ξεπεράσεις αφυπνίζεις συνείδηση, αφυπνίζεις την εσωτερική σου δύναμη.

mana

Η γέννα έχει τεράστιο σωματικό πόνο. Θυμάμαι ότι πάντα απορούσα πως είναι ο πόνος της γέννας και όταν με ρώτησαν αφού είχα γεννήσει η απάντηση που δίνω πλέον είναι ότι είναι σαν να σου σπάνε κόκαλα ταυτόχρονα σε όλο σου το σώμα. Η γέννα όμως δεν είναι κάτι που πρέπει να το φοβόμαστε.

Είναι σαν να μας δείχνει η Μητέρα- Φύση την δύναμή μας σε όλο της το μεγαλείο. Η γέννα είναι μια καθαρά πνευματική εμπειρία. Και όπως μέσα έτσι και έξω και το ανάποδο, για να γεννήσουμε το πνεύμα μας πρέπει να περάσουμε από τρομερά επίπονες διαδικασίες.Γιατί? Γιατί έτσι αποκτάμε συνείδηση.

Γιατί ζούμε σαν μηχανές και για να βγούμε από την μηχανικότητα και τα συστήματα που μας επιβάλουν σ αυτήν πρέπει να περάσουμε από τον πόνο. Κατά την διάρκεια της γέννας η γυναίκα μπορεί να αφυπνίσει συνείδηση. Μπορεί να δει για τι είναι ικανή. Πόσο δύναμη έχει. Ότι το ”έγινα μητέρα” στο φυσικό επίπεδο δεν σημαίνει είμαι πλέον αδύναμη, αλλά είναι αφορμή για περισσότερη δύναμη, δύναμη, δύναμη.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

11 σχόλια στο “Η επιχείρηση της Γέννας”
  1. Ο άνδρας γεννάει , η γυναίκα τίκτει ..

    Ο άνδρας φέρνει στον κόσμο έναν άνθρωπο, δηλαδή το σπέρμα του ανδρός γονιμοποιείται με το ωάριο της γυναίκας και όχι το ωάριο της γυναίκας με το σπέρμα του ανδρός.

    Η γυναίκα απλώς κυοφορεί και τίκτει / αποβάλλει το έμβρυο. Γέννηση επομένως ή αλλιώς γονιμοποίηση και σύλληψη έχουμε την στιγμή που το σπερματοζωάριο ενώνεται με το ωάριο και γονιμοποιούνται. Τότε έρχεται στον κόσμο μια νέα ζωή, κι’όχι όταν βγαίνουμε απ’την κοιλιά της μάνας μας.

    1. Αρα τα πιστοποιητικά γεννήσεως είναι άκυρα αφού δεν αναγράφουν την ημερομηνία σύλληψης της μητέρας ή «εκσπερμάτωσης» του πατέρα…

      Αλήθεια, η μ@λ@κί@ πιάνεται σαν γέννα και αυτη????

        1. Προφανώς δεν είσαι σε θέση να διακρίνεις την διαφορά της πραγματικής γέννησης με την συμβατική “γέννηση” .. Φαντάζομαι σε το τι τεράστια σύγχυση θα βρεθείς όταν κάποιος σου αποκαλύψει πως δεν υπάρχει ένας βορράς , αλλά δύο ..

    2. “Η γυναίκα απλώς κυοφορεί και τίκτει”τόσο απλό..Μια απλή σκέψη από ένα απλό μυαλό.

        1. Επειδή έχω βαρεθεί τους πολυξερίδες τιποτοξερίδες που το μόνο που ξέρουν είναι το να λένε ατάκες ανόητης εξυπνάδας μάθε και εσύ και οι υπόλοιποι πως είναι άλλο πράγμα το γέννημα και άλλο η γέννηση ..

          Όταν θερίζουμε τα στάρι λέμε πως θερίζουμε τα γεννήματα , η γένηση όμως δεν γίνεται την στιγμή που θερίχουμε τα γενήματα , ούτε όταν το φυτό βγαίνει από την γή , αλλά όταν ο σπόρος (γόνος) γονιμοποιεί την γη , δηλαδή όταν ο γόνος(σπόρος) γεννάει στην γη ..

          Για αυτό και λέμε πως ο άνδρας γεννάει , ενώ η γυναίκα τίκτει . Όταν έρθει η στιγμή του ¨θέρους¨, τότε παίρνουμε και το γέννημα από την γη(μητέρα) και αυτό είναι που ονομάζουμε γέννηση , αλλά αυτός που γεννάει , που έχει δηλαδή τον γόνο για να γονιμοποιήσει δεν είναι το θηλυκό , αλλά το αρσενικό ..

  2. Οι αρχαίοι Ιερείς του θεού Ουρανού την εποχή της χθόνιας θρησκείας , όταν ευλογούσαν την γη για να δώσει καλά σπαρτά , έβγαινε μαζί με τους χωρικούς λιτανεύοντας τον ιερό φαλλό ( ξύλινο τοτέμ στο σχήμα φαλλού) στα χωράφια και κάνοντας συχνές στάσεις στρεφόταν προς τον ουρανό καλώντας τον με την ιερή λέξη “ΥΣ” να ρίξει την ευλογία του ( νερό) στην γη και στρεφόμενος μετ΄.α στην γη έλεγε την ιερή λέξη ‘ΚΥΣ” για να κυοφορήσει τους καρπούς και τα γεννήματα που την είχαν σπείρει ..

    ΥΣ – ΚΥΣ (Β’ γραμμική) , προ-Ομηρική γραφή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek