Διαφημίσεις

Στο παρακάτω κείμενο, του διαλόγου μεταξύ Ερμή Τρισμέγιστου και Ασκληπιού, μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα πως δεκάδες χιλιάδες χρόνια από την εποχή εκείνη αυτοί που κρατάνε το κοπάδι σε ύπνο έχουν τις ίδιες τακτικές. 

Όπως και τότε έτσι και τώρα άνθρωποι μαθαίνουν επιστήμες από βιβλία τα οποία οι ίδιοι προωθούν. Προωθούν τη στοχευμένη << γνώση >> που θέλουν. Δυστυχώς όμως ούτε γνώση είναι, αλλά, ούτε οδηγούν στην αλήθεια. 

Στο τέλος του κειμένου έχω το αυθεντικό κείμενο σε φωτογραφία όπως έχει διασωθεί στα λατινικά. Δυστυχώς μόνο στα λατινικά σώθηκε καθώς τα ιερατεία της παλαιάς διαθήκης θεώρησαν ότι το να φτιάξεις χρυσούς βωμούς για να κάνεις θυσίες στο γιαχβέ είναι ιερά και πρέπει να μπουν στη παλαιά και ιερή, όπως μας λένε, διαθήκη. 

Δεν θα μας απαντήσουν ποτέ όμως γιατί αυτά τα λόγια του Ερμή όχι μόνο δεν έρχονται σε αντίθεση με το Χριστό αλλά είναι και αυτά τα οποία θέλει ο Χριστός. Σσσσ το κοπάδι πρέπει να μείνει σε ύπνο. Να ναι καλά οι γιαχβεδιστες , ιεχωβαδες και λοιπά ιερατεία.

Μεταφρασμένο κείμενο ( Πρόσωπα διαλόγου Ερμής Τρισμέγιστος , Ασκληπιός , Τατ , Άμμωνας)

– Από ότι βγαίνει απο το λόγο σου , Τρισμέγιστε, στα σχετικά με την ελπίδα της μελλοντικής αθανασίας, οι ψυχές διατρέχουν πολύ μεγάλους κινδύνους στη γήινη ζωή τους.

– Ασφαλώς! Άλλοι δεν θέλουν να το πιστέψουν και άλλοι το θεωρούν μύθο και άλλοι, ίσως , το θεωρούν γελοία επινόηση.

Τα ευχάριστα πράγματα σ’ αυτή τη  σωματική ζωή και οι απολαύσεις, μας αποσπούν από το αγαθό. Η απόλαυση , λένε , κατακτά τις ψυχές και κολλάει πάνω τους για να τις προσδέσει στο θνητό του μέρος και η κακία που ζηλεύει την αθανασία δεν δέχεται να υποφέρει για να γνωρίσει το είναι το θεϊκό μέρος. 

Θα μπορούσα να σας δηλώσω προφητικά, ότι δεν θα υπάρχει μετά από μας καμία ειλικρινής αγάπη για τη φιλοσοφία, αγάπη που συνίσταται στη μονή επιθυμία να γνωρίσουμε καλύτερα το Θεό με κατάλληλο διαλογισμό και με αγνή ευσέβεια. Κι αυτό , γιατί πολλοί έχουν μπερδέψει τη φιλοσοφία με διάφορα επιχειρήματα.

– Και πώς την έκαναν τόσο ακατανόητη και τόσο μπερδεμένη τη φιλοσοφία;

– Μ’ αυτόν τον τρόπο Ασκληπιέ ! 

Με πολύ πονηρό τρόπο μπερδεύουν τις διάφορες επιστήμες με ακατανόητες έννοιες : την αριθμητική,  τη μουσική και τη γεωμετρία.

Η αληθινή φιλοσοφία είναι εκείνη που εξαρτάται μόνο από την ευσέβεια προς το Θεό και ο άνθρωπος πρέπει να ενδιαφέρεται για τις άλλες επιστήμες, μόνο για να θαυμάσει την κίνηση και τη θέση των άστρων, τις προηγούμενες θέσεις τους και την περιστροφή τους, που γίνεται με μαθηματική ακρίβεια και για να βρει με τη γνώση τις διαστάσεις τους. Για να θαυμάσει τη ποιότητα και το μέγεθος της γης, τα βάθη των θαλασσών, τη δύναμη της φωτιάς (πυρός), τη λειτουργία και τη φύση όλων τούτων των πραγμάτων, για να θαυμάσει , να λατρεύει και να ευλογεί την τέχνη και την επινοητικότητα του Θεού.

Αν εκπαιδευόμαστε στη μουσική , είναι μόνο για να μάθουμε να λατρεύουμε το σύνολο του σύμπαντος και με πόση τάξη τα έχει φτιάξει ο Θεός.

Γιατί αυτή η τάξη κατά την οποία το σύνολο των πραγμάτων συγκροτεί ένα ενιαίο σύνολο κατά αριστουργηματικό τρόπο , αποτελεί μια άπειρη , γλυκιά και αληθινή αρμονία σε θεϊκή μουσική.

Έτσι,  λοιπόν , οι άνθρωποι που θα έρθουν μετά από εμάς , πνιγμένοι από τις πονηριές της σοφιστείας , θα αποστραφούν το αληθινό , το αγνό και το άγιο της φιλοσοφίας. 

Η λατρεία του Θεού με απλή και αγνή καρδιά , ο σεβασμός των έργων του Θεού και η ευχαριστίες στη θέληση του Θεού που είναι μόνη πλήρης αγαθού, είναι η πραγματική φιλοσοφία και δεν έχει καμία σχέση με την καλή περιέργεια του πνεύματος.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription
3 σχόλια στο “Γραπτές αλήθειες (Ερμή Τρισμέγιστου) ότι τότε όπως και σήμερα τέχνες και επιστήμες (μαθηματικά, γεωμετρία, μουσική) χρησιμοποιούνται για να σε οδηγούν στο σκότος”
  1. Στο κλείσιμο η σωστη μετάφραση στη τελευταία πρόταση είναι ( …δεν έχει σχέση με την καλή περιέργεια του πνεύματος).

    Επομένως κακή και όχι καλή στο κλείσιμο.

  2. Ωραίο αρθρο μπράβο.

    Να πουμε επισης οτι δεν ειναι αποκλειστικα οτι βαζουν εννοιες μπερδεμενες ή με σκοπο να μπερδεψουν αλλα σταδιακα αποξενωνουν τον ανθρωπο απο τα θεία απο την απλοτητα και οδηγουν σε ένα δενδρο μαθησης που οδηγή τελικά σε κοινωνίες ελεγχομενες απο την τεχνολογία και αυτους που την ελεγχουν.

    σταδιακα αθελα τους οι επιδοξοι επιστημονες χανωντε σε ενα ατελειωτο – μεθοδευμενο τροπο συμπεριφοράς και τροπου σκεψης.

    στο τελος οι επιδοξοι επιστημονες καταλιγουν να θελουν φυσικά και να αποσβεσουν την ολη επενδυση ειτε σε χρόνο είτε σε φαια ουσία είτε και οπως συνηθίζεται στον δυτικό κοσμο σε χρηματικά δάνεια απο τράπεζες

    Τελικος καταληγουν να υπηρετούν την λουσιφεριανη τάξη πραγμάτων.

    Συγχαρητίρια για το αρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek