ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Αυξημένη η πιθανότητα εκδήλωσης του φαινομένου Ελ Νίνιο

· Κατοχικά Νέα

Αυξημένη η πιθανότητα εκδήλωσης του φαινομένου Ελ Νίνιο

Η πιθανότητα εκδήλωσης ενός σοβαρού μετεωρολογικού φαινομένου Ελ Νίνιο, με ξηρασίες και πλημμύρες, αυξάνεται σε ποσοστό 80% στα τέλη της χρονιάς, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας, μια υπηρεσία του ΟΗΕ που εδρεύει στη Γενεύη.


«Ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για μια νέα εκδήλωση του Ελ Νίνιο, καθώς η πιθανότητα ανάπτυξής του ανέρχεται σε 60% τον Ιούνιο και τον Αύγουστο και σε 75% με 80% για την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου», επισημαίνεται στο ενημερωτικό δελτίο.

«Πολλές κυβερνήσεις έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται για την έλευση του Ελ Νίνιο», προσθέτει ο διεθνής οργανισμός που διευκρινίζει, ωστόσο, ότι το φαινόμενο θα έχει μάλλον «μέτρια» ένταση, και όχι «ασθενή», ούτε «ισχυρή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στη Γενεύη, οι ειδικοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας δήλωσαν ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς να πουν ποιες περιοχές στον κόσμο θα πληγούν και από ποιο φαινόμενο, αν αυτό είναι ξηρασία, σφοδρές βροχοπτώσεις ή πλημμύρες.

«Θα γνωρίζουμε περίπου τον Αύγουστο», δήλωσε ο δρ. Ρούπα Κουμάρ Κόλι, υπεύθυνος του τμήματος για το παγκόσμιο κλίμα του οργανισμού, προσθέτοντας ότι η πρόβλεψη για την εκδήλωση του Ελ Νίνιο δεν έχει οριστικοποιηθεί πλήρως, καθώς μένει να συνυπολογιστούν ατμοσφαιρικά δεδομένα, για να επιβεβαιωθεί η έλευσή του.

Το Ελ Νίνιο είναι καιρικό φαινόμενο με μείζονες επιπτώσεις στο παγκόσμιο κλίμα.

Το φαινόμενο, το οποίο συνίσταται στην αύξηση της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας στον Ειρηνικό Ωκεανο, επηρεάζει τις κινήσεις των ανέμων και προκαλεί πλημμύρες και ξηρασία σε διάφορες περιοχές του πλανήτη και εκδηλώνεται κάθε δύο με επτά χρόνια.

Η τελευταία εκδήλωση του φαινομένου χρονολογείται στο 2009-2010.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας παρατήρησε ότι οι θερμοκρασίες στο τροπικό Ειρηνικό αυξήθηκαν πρόσφατα για να φθάσουν σε επίπεδα που αντιστοιχούν σε μια εκδήλωση ασθενούς έντασης του Ελ Νίνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο τροπικός Ειρηνικός θα εξακολουθήσει να θερμαίνεται τους προσεχείς μήνες, με τη μέγιστη αύξηση της θερμοκρασίας να αναμένεται το τέταρτο τρίμηνο, αναφέρουν οι μετεωρολόγοι.

Το φαινόμενο Ελ Νίνιο αναμένεται να κορυφωθεί το τέταρτο τρίμηνο και θα επιμείνει έως τους πρώτους μήνες του 2015 πριν τερματιστεί.

Ο δημόσιος γαλλικός οργανισμός FranceAgriMer εξέδωσε προειδοποίηση πριν από δύο εβδομάδες για πιθανές καταστροφικές συνέπειες του Ελ Νίνιο στη συγκομιδή των σιτηρών στην Αυστραλία, υπογραμμίζοντας ότι το φαινόμενο απειλεί κυρίως το ήμισυ της ανατολικής Αυστραλίας.

Μια διάσκεψη για το φαινόμενο Ελ Νίνιο θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο του 2014 στην πόλη Γκουαγιακίλ του Ισημερινού, με την συγχρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
naftemporiki.gr

ΠΗΓΗ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

ΤΙ ΧΤΙΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ; Η «αίθουσα χορού» έκρυβε από κάτω στρατιωτικό συγκρότημα και καταφύγιο

ΔΙΕΘΝΗ

EPSTEIN: Ποιος ανέβηκε τη σκάλα στις 10:39; Το «πορτοκαλί» ίχνος που οι επίσημες αναφορές περιγράφουν διαφορετικά

Λευκός Οίκος στην Ουάσιγκτον - άρθρο Κατοχικά ΝέαΔΙΕΘΝΗ

Οι υπόγειες πόλεις της κυβέρνησης υπάρχουν: Mount Weather, Raven Rock και το σχέδιο συνέχειας εξουσίας μετά την καταστροφή

Μία απάντηση στο “Αυξημένη η πιθανότητα εκδήλωσης του φαινομένου Ελ Νίνιο”

  1. Μηπως ξερετε πως καταπολεμαται η κυτταριτιδα. Επισης τι προτεινετε για την πεσμενη λιπιτο. Περιμενω απαντηση γιατι πρεπει να αδυνατισω τοπικα συντομα γιατι εχω προταση για σχεση. Ευχαριστω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά