Νέα δεδομένα μπαίνουν στην έρευνα για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη, καθώς οι Αρχές εξετάζουν πλέον ηλεκτρονικό υλικό που κατασχέθηκε από το ιατρείο στο Κολωνάκι όπου ο τραγουδιστής έχασε τη ζωή του.
Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, στον φορητό υπολογιστή που ερευνάται εντοπίστηκε φάκελος με το όνομα του Γιώργου Μαζωνάκη, ενώ γίνεται έλεγχος και για διαγραμμένα αρχεία. Το κρίσιμο ερώτημα για τις Αρχές είναι τι ακριβώς περιείχαν τα αρχεία αυτά και αν μπορούν να ρίξουν φως στις τελευταίες ώρες πριν από τον θάνατό του.
Η έρευνα στρέφεται στα ψηφιακά ίχνη
Οι έρευνες δεν περιορίζονται πλέον μόνο στις καταθέσεις, στη λειτουργία του ιατρείου και στις ιατρικές πράξεις που έγιναν. Η ψηφιακή έρευνα στον υπολογιστή μπορεί να αποκαλύψει ιατρικά αρχεία, σημειώσεις, επικοινωνίες ή άλλα δεδομένα που ενδέχεται να σχετίζονται με την υπόθεση.
Παράλληλα, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο αν η πλασμαφαίρεση και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε λειτουργούσαν με το προβλεπόμενο θεσμικό πλαίσιο. Ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε σήμερα ότι τα συγκεκριμένα μηχανήματα λειτουργούσαν παράνομα στο ιατρείο.
Νέες καταγγελίες
Την ίδια ώρα, έχουν δημοσιοποιηθεί νέες καταγγελίες από πρώην ασθενείς για πρακτικές των δύο γιατρών, γεγονός που διευρύνει σημαντικά την έρευνα. Οι δύο γιατροί αναμένεται να βρεθούν ενώπιον του ανακριτή, ενώ οι Αρχές εξετάζουν όσα συνέβησαν στο κρίσιμο χρονικό διάστημα πριν από τον θάνατο του τραγουδιστή.
Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή και κάθε νέο στοιχείο πρέπει να αξιολογείται με προσοχή. Το γεγονός ότι υπάρχουν διαγραμμένα αρχεία δεν αποδεικνύει από μόνο του παράνομη πράξη· η σημασία τους θα κριθεί μόνο από την ψηφιακή πραγματογνωμοσύνη και τη συνολική δικογραφία.
Πηγές: Newsit, Πρώτο Θέμα, δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας.

ΕΛΛΑΔΑ
Entertainment
ΕΛΛΑΔΑ
Αφήστε μια απάντηση