ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

ΗΠΑ: Ίσως και σήμερα συμφωνία για τα Στενά του Ορμούζ

· Κατοχικά Νέα

Η αμερικανική κυβέρνηση εξέφρασε χθες Τρίτη την ελπίδα να κλειστεί γρήγορα συμφωνία για να ανοίξουν ξανά τα Στενά του Ορμούζ, στην καρδιά των εντάσεων που οδήγησαν στην αναζωπύρωση των εχθροπραξιών ανάμεσα στις ΗΠΑ και στο Ιράν τις τελευταίες εβδομάδες, κάτι που οδήγησε σε νέα πτώση των τιμών του πετρελαίου, κάτω από το όριο των 80 δολαρίων το βαρέλι.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο αναφέρθηκε σε «πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν και το Ομάν. «Δεν έχει συναφθεί ακόμη καμιά οριστική συμφωνία», είπε, αλλά «ελπίζουμε πως αυτό θα γίνει πολύ σύντομα».

Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Σκοτ Μπέσεντ μίλησε στο CNBC περί συμφωνίας που θα μπορούσε να κλειστεί «σήμερα ή αύριο» (σ.σ. χθες Τρίτη ή σήμερα Τετάρτη) για να «ξανανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ».

Το Κατάρ, χώρα η οποία μεσολαβεί, μαζί με το Πακιστάν και το Ομάν, έκανε λόγο για προσπάθειες «σε εξέλιξη» για να «βρεθεί βραχυπρόθεσμη λύση που θα επέτρεπε να ξαναρχίσει ο διάλογος», διά στόματος του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών του εμιράτου Ματζίντ αλ Ανσάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αποκλιμάκωση των εντάσεων»

Χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο εμίρης του Κατάρ σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι συζήτησαν τηλεφωνικά σχετικά με τις προσπάθειες προκειμένου να υπάρξει «αποκλιμάκωση των εντάσεων» ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Τεχεράνη και «επαναπροσέγγιση των δύο πλευρών», ανέφερε το παλάτι.

Καθώς οι διπλωματικές προσπάθειες συνεχίζονται, η τιμή του πετρελαίου πέφτει. Το βαρέλι του Μπρεντ Βόρειας Θάλασσας, διεθνούς ποικιλίας αναφοράς, υποχώρησε χθες κατά 5,26% στα 79,36 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο από τη 10η Ιουλίου.

zougla.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Pop σκηνή και κόκκινος συμβολισμόςΔΙΕΘΝΗ

«Mother Mary»: Κόκκινο, θυσία και τελετουργική επιτυχία – Η σκοτεινή ανάγνωση της pop βιομηχανίας

Τεχνητή νοημοσύνη και ψηφιακός έλεγχοςTech

«Η AI θα εξαφανίσει την ανθρωπότητα έως το 2030» – Το OffGuardian μιλά για νέο psy-op φόβου τύπου Covid

UFO και συμβολισμός Disclosure DayΔΙΕΘΝΗ

Disclosure Day: UFOs, mind control και «νέα παγκόσμια θρησκεία» – Τι διαβάζει το Vigilant Citizen πίσω από την ταινία

Μία απάντηση στο “ΗΠΑ: Ίσως και σήμερα συμφωνία για τα Στενά του Ορμούζ”

  1. Το θεμα ειναι ,οχι αν θα κανουν συνφωνια αλλα αν ! Αν κρατησουν τον λογο τους και τις τζιφρες τους , γιατι μεχρι τωρα οι αμερικλανοι δεν το εχουν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *