Γ.Παπαδόπουλος για το μυστήριο μετατροπής σε «θάλαμο αερίων» της μισής Αθήνας: «Πριν από μεγαλο σεισμό εκλύονται αέρια»!

0
486

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρθηκε στη μυρωδιά αερίου που χθες (19/5) αναστάτωσε την Αττική, λέγοντας πώς «πριν από ισχυρούς σεισμούς έχει παρατηρηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις η έξοδος ευγενών αερίων».

Στη συνέχεια ανέφερε πώς η οσμή στην Αττική δεν σχετίζεται με έναν επερχόμενο σεισμό, χωρίς όμως να αποκλείει την πιθανότητα.

Ο δ/ντης του pronews.gr και εκδότης, Τάσος Γκουριώτης, μιλώντας στην «Κόκκινη Ζώνη» με τον Π.Παναγιωτόπουλο, τόνισε πως οι Αρχές είναι ανίκανες και πρέπει να παραιτηθούν αν δεν γνωρίζουν από που προήλθε η διαρροή, ή γνωρίζουν ότι έχει γίνει κάτι πολύ μεγάλο και επικίνδυνο και το κρύβουν.

Αναλυτικά η ανάρτησή του Γ.Παπαδόπουλου:

«Η οσμή στην Αττική δε νομίζω ότι έχει σχέση με επερχόμενο σεισμό. Τα αίτια πρέπει να αναζητηθούν αλλού, αλλά δεν είμαι ειδικός.

Πριν από ισχυρούς σεισμούς έχει παρατηρηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις η έξοδος ευγενών αερίων, όπως το ραδόνιο.

Αλλά αυτά είναι άοσμα και εντοπίζονται από κατάλληλους μετρητές. Εδώ δεν έχουμε τέτοια περίπτωση».

Τις πιθανές πηγές προέλευσης της μυστηριώδους οσμής αερίου είχε επιχειρήσει χθες και ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς.

Ο πρώην διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής σε ανάρτηση στο Χ είπε ότι με τα δεδομένα που έχει στα χέρια του, το μόνο που μπορεί να διακρίνει είναι από ποια κατεύθυνση προερχόταν η μυρωδιά, ώστε να εξεταστούν στη συνέχεια τα πιθανά σενάρια για την πηγή της.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος αναφέρει ότι «πιθανές πηγές που πρέπει να διερευνηθούν είναι λιμενικές ή ναυτιλιακές δραστηριότητες, καύσιμα, λύματα, οργανική αποσύνθεση ή φυτοπλαγκτόν», καθώς, όπως σημειώνει, οι αέριες μάζες -σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα ανάλυσής τους- «είχαν προηγουμένως κινηθεί κυρίως από νότιο έως νοτιοανατολικό θαλάσσιο ή παράκτιο τομέα, με διαδρομές που σχετίζονται με τον Σαρωνικό, το νότιο παραλιακό μέτωπο και τη θαλάσσια περιοχή νότια-νοτιοανατολικά της Αττικής».

«Το εύρημα αυτό είναι σημαντικό, διότι καθιστά μετεωρολογικά συμβατή μια θαλάσσια ή παράκτια προέλευση της οσμής. Δεν αποτελεί όμως απόδειξη της ακριβούς πηγής»

Πηγή: www.pronews.gr

STRANGERS E-BOOKS
Προηγούμενο άρθρο«Έχει περάσει πέρα από τα σύνορα»: Εξαπλώνεται η επιδημία Έμπολα
Επόμενο άρθροΜιλούν για κραχ στις ΗΠΑ: Η απόδοση του 30ετούς αμερικανικού ομολόγου εκτοξεύτηκε στο 5,18%
Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ