Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ. ΟΤΑΝ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΝΙΚΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ. ΟΤΑΝ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΝΙΚΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ

1
1692

GEWKWN: ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ. ΟΤΑΝ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΝΙΚΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ

Γράφει ο GEWKWN

Σήμερα δεν θα χαϊδέψω αυτιά. Σήμερα θα ειπωθούν αλήθειες που ενοχλούν. Ζούμε σε μια      εποχή όπου η υποκρισία δεν κρύβεται,  προβάλλεται. Και μάλιστα με θράσος.

Υπάρχουν ιστοσελίδες, μπλοκ και “αναλυτές” που δηλώνουν: αντισυστημικοί, αντιδυτικοί, υπέρ της “αλήθειας”  Αλλά στην πραγματικότητα δεν βλέπουν την αλήθεια. Βλέπουν μόνο ότι ταιριάζει στην ιδεολογία τους.

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ. Στον πόλεμο στην Ουκρανία:
-Υποστηρίζουν τη μία πλευρά σαν να είναι “οι καλοί”
– Κατηγορούν συλλογικά ολόκληρη την Ευρώπη

Στη Μέση Ανατολή:
Το ίδιο μοτίβο, μόνο που γίνεται χειρότερο. Φτάνουμε στο σημείο να παρουσιάζονται καθεστώτα που καταπιέζουν τον ίδιο τους τον λαό ως “θύματα” και “δίκαιοι”.  Αυτό δεν είναι ενημέρωση…….Αυτό είναι τύφλωση.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ. Σε όλους αυτούς τους πολέμους:

-Δεν υπάρχει “αγία πλευρά”
-Δεν υπάρχει “καθαρός παίκτης”

Όλοι: Ρωσία – Αμερική – Ιράν – Κίνα – Ισραήλ – Ευρώπη και περιφερειακές δυνάμεις, όλοι κινούνται με συμφέροντα. Και αν ο κόσμος οδηγηθεί σε μια γενικευμένη σύγκρουση, η ευθύνη δεν θα είναι μονομερής.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ.  Και εδώ φτάνουμε στο πιο σοβαρό. Κάποιοι δηλώνουν:
«Είμαστε Χριστιανοί» Και την ίδια στιγμή:
– υποστηρίζουν πολέμους
– δικαιολογούν βία
– διαλέγουν “στρατόπεδα”

Αυτό δεν είναι πίστη. Αυτό είναι χρήση της πίστης ως άλλοθι.

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ

Δεν γίνεται, να λες ότι πιστεύεις στον Χριστό και να στηρίζεις τον πόλεμο επειδή σε βολεύει     πολιτικά. Δεν γίνεται, να μιλάς για αγάπη και να χειροκροτάς καταστροφή, Δεν γίνεται να δηλώνεις Έλληνας Ορθόδοξος και να λειτουργείς με ιδεολογικά φίλτρα μίσους

Η ΠΙΣΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ.  Η πίστη δεν είναι: δεξιά – αριστερή – αντιδυτική – φιλοανατολική.  Η πίστη είναι ξεκάθαρη:

-είναι με την ειρήνη
-είναι με τον άνθρωπο
Όλα τα άλλα είναι ανθρώπινες κατασκευές.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ:  Το πρόβλημα δεν είναι ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Το πρόβλημα είναι όταν:

-η ιδεολογία γίνεται πιο σημαντική από την αλήθεια
– και η “πλευρά” πιο σημαντική από τον άνθρωπο

Τότε δεν έχουμε άποψη. Έχουμε τύφλωση.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. Αν συνεχίσουμε έτσι να δικαιολογούμε πολέμους, να βαφτίζουμε το κακό    “καλό” να βλέπουμε τον κόσμο με κομματικά ή ιδεολογικά γυαλιά τότε δεν είμαστε μέρος της λύσης. Είμαστε μέρος του προβλήματος. Ο Χριστιανός δεν διαλέγει στρατόπεδα πολέμου. Διαλέγει πλευρά ειρήνης. Και όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό…..ίσως πρέπει να αναρωτηθεί τι πραγματικά υπηρετεί.

Αντί να ψάχνουμε ποια πλευρά θα υποστηρίξουμε, αντί να μαλώνουμε για το ποιος έχει “δίκιο”, ας σταματήσουμε για μια στιγμή και ας δούμε την αλήθεια κατάματα.

Δεν είμαστε στρατηγοί. Δεν είμαστε γεωπολιτικοί παίκτες. Είμαστε άνθρωποι. Και κάθε φορά που παίρνουμε το μέρος του πολέμου, όποιο κι αν είναι αυτό, παίρνουμε θέση απέναντι στον ίδιο τον άνθρωπο. Το σωστό δεν είναι να διαλέγεις στρατόπεδο.
Το σωστό είναι να γονατίζεις και να προσεύχεσαι.

Να ζητάς από τον Χριστό να λυπηθεί τον κόσμο. Να ζητάς έλεος για όλους, όχι μόνο για “τους δικούς σου”. Γιατί αν δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα, τότε δεν έχουμε καταλάβει τίποτα:

Ο Χριστός δεν είναι ιδεολογία. Δεν είναι σημαία. Δεν είναι όπλο. Ο Χριστός είναι αγάπη.    Και όποιος δεν στέκεται με την αγάπη, όποιος δικαιολογεί το μίσος, όποιος βρίσκει λόγους για να αποδεχτεί την καταστροφή, ας μην μιλάει στο όνομά Του. Γιατί δεν Τον εκπροσωπεί.   Και αλίμονο σε όλους αυτούς που πίσω από οθόνες, σε μπλοκ και ιστοσελίδες, καλλιεργούν το μίσος και το παρουσιάζουν ως “άποψη”.

Σε αυτούς που δικαιολογούν τα αντίποινα, από όποιον κι αν προέρχονται, λες και η βία γίνεται αποδεκτή όταν αλλάζει χέρια. Σε αυτούς που ρίχνουν λάδι στη φωτιά και μετά μιλούν για “δικαιοσύνη”.  Γιατί η αλήθεια είναι μία:

Το μίσος δεν φέρνει δικαιοσύνη. Τα αντίποινα δεν φέρνουν ειρήνη. Και η εκδίκηση δεν είναι    ποτέ λύση. Όποιος σπέρνει φανατισμό, όποιος ποτίζει συνειδήσεις με οργή, όποιος    μαθαίνει τον κόσμο να διαλέγει πλευρές μίσους…. θα βρεθεί αντιμέτωπος όχι με την ιστορία, αλλά με την ίδια του τη συνείδηση. Και τότε δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 

GEWKWN

ezoic
Προηγούμενο άρθροShell: Έρχεται ενεργειακό σοκ τύπου Ασίας λόγω της κρίσης στο Ιράν – Προβλήματα στον ανεφοδιασμό από Απρίλιο
Επόμενο άρθροΗ ΣΙΩΠΗΛΗ ΑΠΟΘΗΚΗ-Πλήρης Οδηγός Αυτάρκειας Τροφίμων Χωρίς Ρεύμα
Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δηλαδη η αμυντικη και Επαναστατικη σταση του Κολοκοτρωνη , ηταν λαθος απεναντι στους κατακτητες ???? ……… πολεμο εκαναν και εκδικηση πηραν απο Τουρκους και Εβραιους ……. βλεπε στην Τριπολιτσα την σφαγη 5000 Εβραιων για καθαρση απο εσωτερικο εχθρο ………….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

elΕλληνικά