ABC: Το Ιράν ενεργοποιεί τρομοκρατικούς πυρήνες

0
262

Σε κατάσταση απόλυτου συναγερμού βρίσκονται οι διεθνείς υπηρεσίες ασφαλείας. Οι ΗΠΑ έχουν υποκλέψει άκρως ανησυχητικές, κρυπτογραφημένες επικοινωνίες, οι οποίες πιστεύεται ότι προέρχονται απευθείας από το Ιράν και ενδέχεται να λειτουργούν ως το «επιχειρησιακό πράσινο φως» για την ενεργοποίηση αδρανών τρομοκρατικών πυρήνων εκτός της χώρας.

Η κρυπτογραφημένη μετάδοση και οι «εν υπνώσει» πράκτορες

Σύμφωνα με την κατεπείγουσα προειδοποίηση της αμερικανικής κυβέρνησης προς τις αρχές ασφαλείας, την οποία έφερε στο φως το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, έχει γίνει «προκαταρκτική ανάλυση σημάτων» μιας μετάδοσης πιθανώς ιρανικής προέλευσης. Η συγκεκριμένη μετάδοση εξέπεμψε σε πολλές χώρες αμέσως μετά τον θάνατο του Ayatollah Ali Khamenei στις 28 Φεβρουαρίου.

Το πλέον ανατριχιαστικό στοιχείο της υπόθεσης είναι ο τρόπος της επικοινωνίας. Η υποκλαπείσα μετάδοση ήταν απολύτως κωδικοποιημένη. Προοριζόταν αποκλειστικά για «κρυφούς παραλήπτες» που κατέχουν το απαραίτητο κλειδί κρυπτογράφησης —ένα είδος μηνύματος σχεδιασμένου να μεταδίδει εντολές σε μυστικά επιχειρησιακά στοιχεία, παρακάμπτοντας πλήρως το διαδίκτυο και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Όπως αναφέρει ρητά το έγγραφο, είναι πολύ πιθανό τα σήματα αυτά να «προορίζονται να ενεργοποιήσουν ή να παράσχουν οδηγίες σε ήδη τοποθετημένους ”εν υπνώσει” μυστικούς πράκτορες που λειτουργούν εκτός της χώρας προέλευσης». Αν και προσώρας δεν υπάρχει συγκεκριμένη γεωγραφική απειλή, οι αρχές καλούνται να εντείνουν την παρακολούθηση ύποπτων ραδιοσυχνοτήτων. Όπως σχολιάζει το δίκτυο NBC, εάν αυτό επιβεβαιωθεί, θα επαληθευτούν οι χειρότεροι φόβοι της Δύσης για ασύμμετρα, ανελέητα αντίποινα.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Είμαστε σε περιβάλλον πολέμου»

Τα απόνερα αυτής της παγκόσμιας αόρατης απειλής φτάνουν αναπόφευκτα και στη χώρα μας. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο OPEN, τόνισε την επιτακτική ανάγκη για επαγρύπνηση.

«Είμαστε σε περιβάλλον πολέμου, συνεπώς πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα… Κι αυτό απαιτεί πρώτον επαγρύπνηση, επιφυλακή, δεύτερον συγκεκριμένα μέτρα για ευαίσθητους στόχους και τρίτον προστασία των συνόρων», υπογράμμισε ο υπουργός.

Προειδοποίησε μάλιστα αυστηρά ότι, παρότι ίσως είναι νωρίς για άμεσα οργανωμένα χτυπήματα, «τα τρομοκρατικά χτυπήματα γίνονται όταν όλα είναι ήσυχα». Όπως εξήγησε, η Τεχεράνη μπορεί να σχεδιάζει επιθέσεις στην Ευρώπη οι οποίες θα εκτελεστούν ακόμη και μετά από μια ενδεχόμενη κατάπαυση του πυρός.

Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, ο κ. Χρυσοχοΐδης φρόντισε να καθησυχάσει τους πολίτες, εξαίροντας τη συνεργασία με τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες και τις χώρες του Κόλπου: «Η Ελλάδα δεν φιλοξενεί σε γενικές γραμμές ύποπτα πρόσωπα. Σε γενικές γραμμές η χώρα μας τα τελευταία χρόνια είναι ασφαλής… Μην πανικοβάλουμε τους πολίτες».

Πηγή: www.pentapostagma.gr

ezoic
Προηγούμενο άρθροΟι Βρετανοί στέλνουν στην Κύπρο και το «RFA Lyme Bay» – Ετοιμάζεται προληπτικά σχέδιο εκκένωσης πολιτών
Επόμενο άρθροΑναφορές ότι σκοτώθηκε από το Ιράν ο αρχηγός της Μοσάντ ο Ντέιβιντ Μπαρνέα…
Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ