Mε περιουσία άνω των 100 εκατομμυρίων λιρών και ακίνητα στην Bishops Avenue [Billionaires’ Row] στο Hampstead [βόρειο Λονδίνο] ο νέος ηγέτης του Ιράν γιος του Ali Khamenei!

0
571

Ο Mojtaba Khamenei γιος του Ayatollah Ali Khamenei φέρεται να διορίστηκε ο νέος Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν.

Ο Mojtaba, 56 ετών, ο δεύτερος μεγαλύτερος γιος του Ali Khamenei, έχει ισχυρούς δεσμούς με το Σώμα των Φρουρών της Ιρανικής Επανάστασης -Iranian Revolutionary Guard Corps (IRGC) και επιλέχθηκε από τη Συνέλευση Εμπειρογνωμόνων του Ιράν «υπό την πίεση των Φρουρών της Επανάστασης», σύμφωνα με το ιρανικό αντιπολιτευόμενο μέσο Iran International.

Ο Mojtaba, δεν είναι υψηλόβαθμος κληρικός, δεν κατείχε ποτέ αξίωμα και δεν έχει επίσημο ρόλο στο καθεστώς.

Ωστόσο, υπηρέτησε στις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις κατά τη διάρκεια του πολέμου Ιράν-Ιράκ και πιστεύεται ότι ασκεί σημαντική επιρροή στο παρασκήνιο. Εδώ και χρόνια θεωρείται πιθανός διάδοχος του πατέρα του.

Ωστόσο, δεν συμπεριλήφθηκε σε μια λίστα τριών ανώτερων κληρικών που φέρεται να κατονόμασε πέρυσι ο Ali Khamenei.

Και ο πατέρας του λέγεται ότι εξέφρασε την αντίθεσή του στην υποψηφιότητά του, επειδή θα έμοιαζε με την κληρονομική διακυβέρνηση που θεσπίστηκε από την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ μοναρχία του Σάχη πριν ανατραπεί στην Ιρανική Επανάσταση-Iranian Revolution το 1979.

Παρά το γεγονός ότι του επιβλήθηκαν κυρώσεις από τις ΗΠΑ το 2019, ο Mojtaba λέγεται ότι επιβλέπει μια επενδυτική αυτοκρατορία άνω των 100 εκατομμυρίων λιρών, με πρόσβαση σε πολυτελή ακίνητα στο βόρειο Λονδίνο και τραπεζικούς λογαριασμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία, τα ΗΑΕ και το Liechtenstein.

Ο Mojtaba λέγεται ότι κατέχει 11 ακίνητα στην Bishops Avenue – έναν αποκλειστικό δρόμο στο Hampstead, στο βόρειο Λονδίνο, γνωστό και ως «Billionaires’ Row».

Ο δεύτερος γιος του Ayatollah κατέχει τα ακίνητα μέσω ενός δικτύου εικονικών εταιρειών, μία από τις οποίες είναι εγγεγραμμένη στον φορολογικό παράδεισο της Νήσου του Man.

Σύμφωνα με το ισλαμικό σύστημα κηδεμονίας του Ιράν, ο Ανώτατος Ηγέτης πρέπει να είναι ανώτερος ηγέτης με σημαντική πολιτική εξουσία.

Ενώ ο Mojtaba δεν έχει αναλάβει ανώτερες πολιτικές θέσεις, σπούδασε κοντά σε θρησκευτικούς συντηρητικούς σε ισλαμικά σεμινάρια στην ιερή πόλη των Σιιτών, Qom.

Γεννημένος το 1969 στην ιερή πόλη Mashhad, μεγάλωσε καθώς ο πατέρας του βοηθούσε στην ηγεσία της αντιπολίτευσης κατά του Σάχη.

Η σύζυγός του Zahra Adel και η μητέρα του, Mansoureh Khojasteh Bagherzadeh, είναι μεταξύ των νεκρών από τις επιθέσεις του Σαββάτου.

kourdistoportocali.com

ezoic
Προηγούμενο άρθροΚύπρος: Έκλεισε ο εναέριος χώρος στη Λάρνακα
Επόμενο άρθροΣυναγερμός στην Τουρκία: Εξουδετερώθηκε βαλλιστικός πύραυλος του Ιράν
Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ