Γαλλία: Στέλνει αντιπυραυλικά συστήματα, anti-drones και φρεγάτα στην Κύπρο

0
480

Η Γαλλία σχεδιάζει να στείλει αντιπυραυλικά συστήματα, συστήματα κατά των drones και μία φρεγάτα στην Κύπρο. Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν χθες. Σύμφωνα με την απεσταλμένη του ΕΡΤnews, Στέλλα Στυλιανού, εξετάζεται το ενδεχόμενο αποστολής και δεύτερης γαλλικής φρεγάτας.

Παράλληλα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Καγκελάριο της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς κατά την οποία συζητήθηκε το ενδεχόμενο αποστολής ακόμη μίας φρεγάτας από γερμανικής πλευράς. Το εάν θα προχωρήσει και αυτή η ενίσχυση αναμένεται να ξεκαθαρίσει το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί σήμερα Τρίτη στις 11:00 π.μ. με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία. Στις 12:00 μ.μ. ο κ. Δένδιας θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Βασίλη Πάλμα.

Στο ανθρωπιστικό σκέλος, το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι παραμένει σε ισχύ το καθεστώς εκκένωσης στο χωριό Ακρωτήρι. Διευκρινίζεται ότι τα σχολεία δεν είναι κλειστά σε ολόκληρη την Κύπρο, αλλά μόνο στην περιοχή του Ακρωτηρίου και στις ζώνες που γειτνιάζουν με τις Βρετανικές Βάσεις. Τα σχολεία στις συγκεκριμένες περιοχές παραμένουν κλειστά για προληπτικούς λόγους.

Οι κάτοικοι του χωριού Ακρωτήρι θα παραμείνουν και σήμερα εκτός των εστιών τους. Χθες το βράδυ περίπου 80 άτομα φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία. Παράλληλα, δώδεκα οικογένειες επέλεξαν, κατόπιν δικού τους αιτήματος, να παραμείνουν σε μοναστήρι.

Η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται δίπλα στους πολίτες που χρειάζονται στήριξη και προσωρινή στέγαση. Μέχρι στιγμής, δεν έχει καταγραφεί αίτημα αποχώρησης από κατοίκους άλλων περιοχών πέραν αυτών που βρίσκονται πλησίον των Βρετανικών Βάσεων.

ertnews.gr

ezoic
Προηγούμενο άρθροΕνεργειακό «μαξιλάρι» για την Ελλάδα: Καλύπτουν τρεις μήνες τα αποθέματα πετρελαίου
Επόμενο άρθροΗ Τεχεράνη προειδοποιεί την Ευρώπη: Μην εμπλακείτε
Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ